Glorii arădene

Dublu campion cu UTA, Gheorghe Czako, a încetat din viață la 75 de ani



După dispariția lui Dinu Butaș, Old-Boys UTA ne aduce o altă veste tristă. Gheorghe Czako II (foto, primul din dreapta în rândul de sus) a încetat din viață săptămâna trecută, la 75 de ani. Fostul fundaș de bandă stânga a scris file de istorie prin cele două titluri de campion în tricoul „Bătrânei Doamnă” a fotbalului românesc, cucerite în edițiile de campionat 1968/ 1969 și 1969/ 1970.

Gheorghe Czako II s-a născut pe 15 octombrie 1944 la la Kisvarda (Ungaria) și e fratele mai mic al lui Stefan Czako I, care a jucat și el la UTA în anii ’60, dar a și fost antrenorul echipei ce a promovat în Divizia A, în sezonul 1980/ 1981. Czako II a jucat 99 de partide în „alb-roșu” între anii 1963 și 1970, după care s-a transferat la Vagonul Arad.

Gheorghe Czako și-a văzut mulți dintre colegii de generație a Campioanei Provinciei în toamna anului 2010. Atunci, fostul fundaș stânga a făcut parte din delegația care a participat la întâlnirea de suflet, de la Rotterdam, dintre jucătorii celor de la UTA și Feyenoord, care s-au duelat în Cupa Campionilor Europeni, în toamna anului 1970. Arădenii se impuneau în dublă manșă, după 1-1 în Olanda și 0-0 pe o arenă „Francisc Neuman” plină ochi.









Un comentariu

  1. Fără să fi fost un pilon de baza ,și-a adus aportul în momente de mari schimbări la UTA Cei care. l-am. cunoscut ne amintim dârzenia și dăruirea pe partea stângă. Coco nu promova pe oricine . Abnegația lui și forța de joc ,aveam să o întâlnim mai târziu ,abia la Giurgiu !!Mergând la un meci in Arad ,sel lăsase de fotbal și am stat de vorba alaturi de altcineva Mergea cu o bicicleta și era bucuros că lumea îl aprecia . A putut spune și el alaturi de stelele Aradului ,, Și eu am fost in Arcadia”. Mai simplu. Și eu am jucat la UTA !! Nu a fost la i îndemână oricui. Odihnească – se în pace. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button