Liga Elitelor

Miză intactă pentru juniorii mari ai UTA-ei: „Chiar președintele Federației a spus că Liga Elitelor U19 se va încheia sub o formă sau alta”

La ce parcurs a avut în acest sezon de Liga Elitelor U19 și anume: 18 victorii, un rezultat de egalitate și două eșecuri (între care unul la „masa verde”, la Oradea), UTA se număra printre pretendentele la titlul de campioană națională. „Roș-albii” sunt campionii seriei de Vest cu o singură rundă rămasă de disputat din sezonul regular și se pregăteau de duelurile din play-off.

Conștiința fiecărui fotbalist, importantă în aceasă perioadă inedită

Ca și celorlalte echipe sau sportivi din România, coronavirusul le-a dat planurile peste cap tinerilor utiști, care, după două luni de pregătire de iarnă, au început campania de primăvară cu o pauză forțată. „Situația nu e deloc plăcută, căci băieții chiar au muncit în lunile de iarnă și erau pregătiți să joace pe puncte. Dar, acest lucru e valabil, cred, pentru toți, indiferent dacă vorbim despre seniori sau juniori, cu atât mai mult cu cât ai unele obiective. Noi chiar ne puneam și în continuare ne punem speranțe într-o prezență în careul de ași și o medalie națională, poate chiar posibilitatea de a juca finala. Însă, în aceste momente, cea mai importantă rămâne sănătatea jucătorilor, părinților sau bunicilor lor. Vorbesc cel puțin de două ori pe săptămână cu fiecare, iar primul lucru îi întreb de sănătate. Sănătatea lor și a celor dragi. Deocamdată nu sunt probleme, sper să rămână așa până la finalul acestei epidemii. În ceea ce privește programul individual pe care-l urmează fiecare acasă, trebuie să le mulțumim și celor de la prima echipă, jucători și preparatorului fizic, Alex Radu, pentru că le-au mai trimis exerciții specifice. La fel am făcut și noi, antrenorii, mai departe depinde de conștiința fiecăruia de cum va gestiona această perioadă inedită pentru toată lumea. Cei care locuiesc la țară sunt puțin avantajați, căci pot și alerga în natură, dar se descurcă și cei de la oraș. E clar că vom avea nevoie de cel puțin trei săptămâni să ajungem la o forma sportivă acceptabilă, în cazul în care se va relua întrecerea și, din câte, am vazut, se va relua”, ne-a mărturisit Sandu Gaica.

Jucătorii încă au șansa să-și crească cota

Când afirmă asta, antrenorul celor de la UTA Under 19 se bazează pe o declarație a președintelui Federației Române de Fotbal. „În urmă cu două-trei săptămâni, domnul Răzvan Burleanu afirma că întrecerile din Liga 1 masculin și feminin, futsal și Liga Elitelor Under 19 vor trebui finalizate sub o formă sau alta pentru a comunica celor de la UEFA echipele ce vor participa în ediția următoare a cupelor europene. La noi este vorba despre Youth League, deci, din punctul nostru de vedere, e clar că vom avea o campioană a acestei ediții de Liga Elitelor. Probabil, vom mai juca singra etapă rămasă din sezonul regular și, în cel mai rău caz, dacă nu vor mai fi date disponibile să se joace întreg play-offul, se va trece direct la semifinale și finale. Așadar, trebuie să rămânem conectați, responsabili, iar când vom intra pe teren să demonstrăm că am muncit bine în toți acești ani. În primul rând, e șansa fotbaliștilor să-și crească cota printr-o clasare pe podiumul național, o prezență în finală ar fi ideală. Probabil, unii și-ar putea câștiga – astfel – șansa de prinde prima echipă sau chiar să facă pasul spre alte formații din Liga 1 sau Liga 2-a, dacă nu chiar să ajungă în străinătate. Sigur, contează și cum vom gestiona și noi, antrenorii, scurta perioadă de pregătire ce va urma, de altfel chiar fac diferite simulări cu colegii mei, Adi Ungur și Mihai Petcuț, însă, repet, e foarte important și cum vom reacționa jucătorii după toată această perioadă în care nu am putut fi împreună”, a adăugat Gaica.

Șansă pierdută de Negoescu

Fostul fundaș central mai spune că ține legătura cu absolut toți jucătorii din lot, inclusiv cu cei care au adunat minute importante în Liga 2-a, respectiv Isac, Miculescu, Oroian sau Hrezdac, dar a rămas în contact și cu Claudiu Negoescu, ultimul transfer al important al Academiei UTA. Este vorba despre un mijlocaș de bandă născut în 2003, crescut de FCSB, din circuitul echipei naționale Under 17. „Selecționerul Adrian Văsâi chiar a participat la amicalul nostru cu prima echipă de la începutul lunii martie și mi-a mărturisit la pauză că e mulțumit de Negoescu. Probabil, urma să-l convoace la Turul de Elită și, dacă lucrurile ieșeau bine, avea șansa să meargă și la europene. Asta e, Claudiu rămâne pozitiv, vorbesc des și cu el, norocul lui e că stă la casă la București și mai face exerciții specifice și în curte, în aer liber”, mai spune Gaica. „Bineînțeles, și cu Dennis Hrezdac am vorbit încă de a doua zi după operație, băiatul e un luptător și va reveni pe gazon mai puternic. A început deja recuperarea, muncește zilnic și în toamnă va fi din nou pe gazon”, a încheiat Sandu Gaica.

Comentarii Facebook

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close