Arhivă articole

„Înghețarea” Ligii a 3-a a fost parafată de FRF, decizia finală pentru partea superioară a Ligii 1 la fotbal feminin se lasă așteptată!Campionatul Liga 3, ediția 2019/2020, s-a încheiat în mod oficial. Așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate joia trecută, planul unic al Federației Române de Fotbal, prezentat în videoconferința cu reprezentanții cluburilor celui de-al treilea eșalon fotbalistic, a fost pus în aplicare. Propunerea Departamentului Competiții al FRF a fost adoptată de Comitetul de Urgență din 11 mai, decizia urmând a fi aprobată în viitoarea ședință a Comitetului Executiv.

Așadar, actualul sezon al Ligii 3 se încheie cu nicio echipă retrogradată, iar în Liga 2 vor promova cluburile clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două formații este egală sau mai mică de trei puncte. FRF consideră că în actualul mod în care vor fi desemnate campioanele primează meritul sportiv.

Astfel, Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au promovat direct în Liga 2, iar barajele pentru accederea în eșalonul secund sunt: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5).

Dar, Comitetului de Urgență al FRF a luat decizii și în privința campionatelor de futsal, dar și de fotbal feminin. Dacă din comunicatul FRF lucrurile sunt clare în ceea ce privește futsalul, fetele de la Piroș Security nu știu 100% dacă nu vor mai intra pe teren în acest sezon. Printre altele, în comunicatul postat pe site-ul FRF se spune: ”Comitetul de Urgență FRF a hotărât înghețarea competițiilor de fotbal feminin”, iar mai jos: ”În ce privește Liga 1 , urmează a nu retrograda nicio echipă, iar în ceea ce privește partea superioară a clasamentului se va adopta o decizie la o dată ulterioară în urma unei videoconferințe organizate cu ocupantele primelor șase poziții ale calsamentului Ligii 1”.

Din câte se pare, data acestei videoconferințe va fi 21 mai, iar până atunci grupările din prima parte a clasamentului primului eșalon rămân în joc de glezne. Oricum, este greu că fotbalistele vor mai dispuat un play-off, ci pur și simplu va fi o decizie legată de titlul de campioană, dacă va fi el decernat pentru Olimpia Cluj. Și tot formația de pe Someș ar trebui să fie desemnată echipa ce va reprezenta România în UEFA Champions League.

În comunicatul FRF referitor la fotbalul feminin nu se pomenșete nimic despre Cupa României, acolo unde arădencele erau calificate în sferturi, dar – probabil – această ediție va fi anulată. În schimb, se știe exact formatul în care se va desfășura ediția următoare de campionat: ”Liga 1 la fotbal feminin sezonul 2020/21 se va desfășura într-o serie de 14 echipe, urmând a retrograda direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin”.

Din eșalonul secund, vor promova primele două clasate din cele două serii și anume Carmen București și Banat Girls. Vor promova direct în Liga 2 echipele situate pe primul loc în seriile I, II și III din Liga 3.

1
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.