Arhivă articole

Tenismenul Marius Copil își poate relua antrenamentele specifice de mâine: ”Încărcat cu energie pozitivă!”


Tenisul de câmp revine la viaţă din 15 mai, dar sportivii sunt obligați să respecte un protocol strict stabilit de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, atunci când vine vorba de revenirea la bazele de pregătire. Printre cei care-și reiau activitatea se numără și arădeanul Marius Copil, cel mai bine cotat tenismen român în proba de simplu cu o clasare pe locul 187 ATP.

Pe terenul de tenis se încearcă reducerea contactului dintre participanți, această măsură incluzând și renunțarea la copiii de mingi. ”Fiecare perioadă din viață își are locul ei. Izolarea ne-a obligat să ne adaptăm, dar în același timp ne-a învățat să apreciem din nou lucrurile simple, să fim fericiți cu ce avem, să punem familia și prietenii pe primul loc. Pentru mine a fost o schimbare majoră. Eram obișnuit să sar dintr-un avion în altul în fiecare săptămână, să fiu departe de cei dragi mie. 90% din timpul meu era dedicat pentru tenis. Acum mă bucur cât pot de mult de perioada petrecută acasă și sper ca după izolare să merg mai departe încărcat cu toată această energie pozitivă”, este mesajul arădeanului Marius Copil, pe Facebook.

„Nu este permis accesul pe terenul de tenis al copiilor de mingi, nici schimbarea terenului între participanți. Eu recomand să își marcheze mingile și să le folosească doar pe acestea la serviciul personal. Toate echipamentele sportive trebuie dezinfectate. Îmbrăcămintea folosită va fi pusă în niște pungi speciale. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecție”, a declarat Ionuț Stroe, într-o conferință de presă.

Deși tenismenii români pot reveni la antrenament, ei nu vor avea parte de meciuri oficiale prea curând. La începutul lunii aprilie, ATP și WTA, cele două mari foruri ale tenisului, au hotărât să prelungească suspendarea circuitului masculin și feminin până la data de 13 iulie, cel mai devreme, din caua pandemiei de coronavirus.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.