UTA Arad

UTA poate pregăti procesul la TAS, Comitetul de Urgență al FRF a validat scenariul înjumătățirii punctelor în play-offul de 6 echipe al ligii secunde!

Comitetul de Urgență al FRF a validat joi, 14 mai, scenariul dezbătut și agreat de cluburile participante în Liga 2 prin care competiția va continua doar pentru cluburile clasate pe primele 6 locuri înaintea întreruperii cauzate de pandemia COVID-19. Administrația FRF a dezbătut împreună cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund scenariile propuse de Departamentul Competiții pentru ca sezonul 2019-2020 să fie finalizat.

Drăgan: „Mergem la TAS, în iunie, iulie, august…”

Este un prim pas, important, spre ratificarea „furtului calificat” de care vorbea și Laszlo Balint în postarea sa de pe blogul ”Pipeta Fotbalului”. După ce și Comitetul Executiv al FRF, își va da votul și e ca și dat la cum știm că funcționează lucrurile la Casa Fotbalului, UTA își poate căuta dreptatea la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. De altfel, Cladiu Drăgan ne-a confirmat cu subiect și predicat că asta urmează: „Decizia e luată în cadrul clubului nostru, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o mare nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a II-a să intre în vacanţă şi să joace doar şase, iar acelea după ce li se înjumătăţesc punctele. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv. Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar în tribunalul de la Lausanne oricum vom merge, indiferent când e cazul. În iunie, iulie sau august. A mai fost un caz prin 2013, mi se pare când a jucat Rapid câteva meciuri în Liga I şi a venit decizia TAS şi a schimbat tot, readucând Chiajna în campionat”, ne-a declarat directorul sportiv al UTA-ei.

Cinci meciuri va juca fiecare echipă în play-offul ligii secunde, clasamentul de la care se pleacă fiind următorul: UTA  va începe pe 4 iulie: 1. UTA – 25 de puncte, 2. CS Mioveni 20 p. (prin rotunjire), 3. Turris 20 p. (prin rotunjire), 4. FC Argeș 19p, 5. Petrolul 19 p, 6. Rapid 19 p (prin rotunjire).

Lincar: „Va ieși un scandal monstru dacă UTA nu va promova”

Erik Lincar, antrenorul celor de la Turris, susține că și-ar fi dorit ca în Liga 2 să se dispute toate partidele rămase, deși reprezentantul clubului său a votat, la rându-i pentru scenariul trei, ce a și fost ratificat deja de Comitetul de Urgență al FRF. Altfel, antrenorul echipei din Turnu Măgurele recunoaște că UTA are tot dreptul să fie nemulțumită. „În play-out-ul Ligii 1 mai sunt 12 etape de disputat, numărul acestora nu diferă mult față de numărul etapelor rămase în Liga 2. Însă problema a fost că majoritatea cluburilor au vrut înghețarea competiției la momentul actual. În cazul primelor 6 echipe nu cred că au existat două opinii la fel. Noi am spus mereu că nu urmărim nimic, suntem de acord cu orice scenariu, însă doream să se țină cont de acel meci în minus pe care îl avem. Cei de la UTA sunt și ei foarte supărați, toate atuurile pe care le-au avut acum s-au anulat. Eu ca antrenor le dau dreptate celor de la UTA, în cazul în care formațiile care și-au construit pe teren un avantaj nu vor reuși să promoveze, va ieși un scandal monstru. Am pierdut și noi un avantaj, însă măcar beneficiem de o rotunjire. Aș fi fost împotriva opririi campionatului, îmi doresc să se dispute pe teren, însă mi se părea normal să se dispute toate partidele rămase”, a spus Lincar pentru gsp. ro

Ce a mai postat FRF-ul pe site-ul oficial în această seară

În urma întâlnirii care a avut loc miercuri, prin videoconferință, s-au prezentat trei posibile scenarii, iar 15 cluburi au fost în favoarea variantei de a organiza un play-off între primele șase, iar pentru celelalte formații sezonul să se termine. Au mai existat două abțineri și o opțiune pentru scenariul în care toate cele 14 etape ar fi trebuit să se dispute.

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Tragerea la sorți a play-off-ului care va încheia sezonul 2019-2020 în Liga 2 va fi realizată de Departamentul Competiții al FRF la o dată ce va fi anunțată ulterior. De asemenea, modalitatea de desfășurare a barajului pentru menținerea / promovarea în Liga 1 va fi stabilită și comunicată ulterior, ținând cont de data reluării competițiilor pe teritoriul României.

În cazul cluburilor clasate pe pozițiile 7-18 în Liga 2, acestea nu vor mai disputa niciun meci în competiție în actualul sezon, urmând ca nicio echipă din eșalonul secund să nu retrogradeze.

Obiectivele FRF în cadrul dezbaterilor cu membrii afiliați și în luarea deciziilor privind competițiile sunt și vor rămâne în continuare:

 • Siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive;
 • Sustenabilitatea financiară a cluburilor;
 • Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante;
 • Specificitatea fiecărui eșalon.

În pregătirea scenariilor pentru încheierea Ligii 2 și în stabilirea calendarului pentru finalul sezonului au fost luate în considerare atât Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății privind obligativitatea de a intra în cantonament carantinat timp de două săptămâni, cât și necesitatea unei perioade de pregătire de minimum trei săptămâni până la reluarea competiției, dar și situația financiară a cluburilor în ceea ce privește numărul de meciuri pe care îl pot disputa.

În această perioadă, din cauza situației create de pandemie, Federația Română de Fotbal și-a asumat rolul de a lua decizii și de a adopta măsuri spre binele fotbalului pe termen mediu și lung. Deciziile au fost luate într-un mod transparent, în urma dialogului cu membrii afiliați, aceștia completând și un chestionar online, astfel încât Federația Română de Fotbal a cunoscut în detaliu situația fiecărui club și modul în care a fost afectat de pandemia COVID-19.

Comentarii Facebook

0
5

26 comentarii

 1. UTA nu poate să și joace, să și meargă la TAS. Dacă joacă, recunoaște de facto decizia FRF. În plus, a și participat la la vot, unde s-a abținut (?), în loc să voteze împotrivă… Deci, e clară calea: din păcate, trebuie jucat play-off-ul. Statisticile meciurilor între cele șase, dacă nu intervin explozii de formă ale unora sau acoperiri regulamentare în favoarea altora, spun că UTA n-ar trebui să piardă primele două locuri.

  4

  7
  1. nu e asa!poate sa joace nu recunoaste nimic jucand !de unde scoti astea?uta merge la tas pentru ca i se pare ca s au incalcat regulamentele!plangerea se judeca si se poate pierde la tas..atunci ramane cum au stabilit frf istii…bine fie vorba intre noi e clar ca uta va castiga nu exista precedent in asa ceva!frf ar fi trebuit sa cheme echipele implicate si sa semneze contracte daca toate echipele sunt de acord cu noua competitie!am mai spus o daca o echipa nu e de acord nu se poate face nimic!

   5

   0
   1. Prietene, în instanță nu ți se poate părea că s-au încălcat regulamente la a căror încălcare ai și participat votând (abținerea este o modalitate de a vota, la fel ca a fi pentru sau împotrivă). Apoi și jucând în noul sistem „votat democratic”. Da, s-a opus o echipă, pe numele ei Dunărea Călărași, și nu s-a întâmplat nimic, pentru că nicio grupare nu a avut drept de veto. Deci, că ne place sau nu, și sigur nu ne place, UTA va trebui să joace în mascarada numită „play-off” și să dovedească pe teren că merită promovarea directă!

    1

    2
    1. am mai spus o indiferent ce a facut uta se va judeca dupa regulament asa ca daca uta face plangere e neesential daca a votat sau nu regulamentul este deja in functiune cand incepi campionatul schimbarea lui se face ori cu acordul tuturor celor implicati ori deloc daca cineva se abtine sau nu e de acord !un avocat de al uta ei trebuie sa conteste taierea punctelor castigate pe teren si sa demonstreze ca acest campionat putea sa continue fizic asa ca prietene nu stiu ce drept civil cunosti tu dar esti praf!

     0

     0
     1. Este foarte important dacă UTA a votat pentru că, astfel, A PARTICIPAT la schimbarea regulamentului. Cum poți să contești schimbarea unui regulament (și nu e vorba numai de tăierea punctelor, ci și de schimbarea sistemului de promovare-retrogradare), când AI FOST PARTE la schimbare? Că NU trebuia să se schimbe, ESTE EVIDENT! Dar s-a întâmplat, iar ceea ce mai râmâne de făcut este să jucâm în play–off. DACĂ SE VA MAI JUCA și acesta, că poate citești și tu că 6 din 8 echipe din play-off nu mai vor să joace, deci din L1 nu va mai cădea nimeni. Și, probabil, nici nu va mai intra nimeni.

      1

      0
  2. Tovarasu esti avocat? Ca prea le stii pe toate. Propun sa studiezi intai si apoi sa iti dai cu parerea. Chiar are posibilitatea TAS indiferent ca joaca sau nu

   0

   1
 2. bine ca rapidisti se antreneaza de mult pe ascuns aici nui hotie si fair play fata de restul ar trebui penalizati

  5

  1
  1. da un alt lucru extrem de grav!practic un jucatorde la rapid ar putea pune in pericol viata celorlalti adversari cu care va intra in contact stiind ca acest virus poate fi nedectat un timp parerea mea e ca ar trebui identificati toti jucatori care au incalcat ordonanta militara si facute dosare penale exact cum au fost cu cei prinsi la gratar in pandemie un avocat de la uta ar trebui sa sesizese politia!

   3

   0
 3. Bun si daca joaca si nu promoveaza si dupa aceea va veni si rezultatul favorabil UTA-ei la TAS, oare ce se va intampla , ce va face FRF ?

  1

  0
  1. e bunade plata frf..va trebui despagubiri procese penale pt abuz etc!
   tocmai asta e ciudat frf se comporta ca un avocat al rapidului si a petrolului nu e impartiala deloc!

   0

   0
 4. Situatia este mai mult decat delicata…Daca joci(ceea ce este obligatoriu) si promovezi..ce rost mai are TAS-ul?
  Daca e sa despicam firul in patru,Burleanu este acoperit sub motivul ca asa s-a votat de catre cluburi…Intrebarea ramane pertinenta insa:cine a compus textul celor 3 variante,in speta la a 3-a adaogandu-se injumatatirea punctelor,pentru ca asta este cea care ne injoseste….Absolut normal ca echipele de pe 7-16 au votat pro,pentru ca nu le afecteaza,ba chiar le ajuta….
  Este ca si pe vremea lui Ceausescu,pentru detinatorii legali de valuta care atunci cand doreau sa cumpere din shop-uri ceva tigari sau aparatura,erau obligati sa cumpere si artizanat romanesc…
  Noi suntem o echipa mica cu suporteri mari,dar avem mandrie si corectitudine.Am suferit destul…
  E usor sa pocnesti din degete si sa rostesti TAS.Exista o taxa,deloc neglijabila si mai trebuie platit si un avocat specializat in acest domeniu…
  Sigur ca toti am dori in adancul sufletelor noastre de UTA-isti ca TAS-ul sa dea peste nas FRF-ului….
  Ar fi bine?Ar fi nerecomandat pentru viitorul UTA-ei?
  Merg pe mana conducatorilor.Sa faca asa cum cred ei de cuviinta!
  Orice decizie ar lua,le doresc MULTA BAFTA!!!!HAI UTA!!!!

  5

  2
  1. situatia este deja delicata la frf…voi confundati democratia cu legalitatea sunt doua lucruri diferite!nu conteaxa ce au votat altii daca nu s a respectat regulamentul!uta are un as mare in.maneca!!sa zicem ca uta nu promoveaza prin acest simulacru de play off…echipele care trec acest play off va trebui sa astepte decizia tas…e ceva psihologic uta poate sta relaxata intelegi?frf la fel va fi buna de plata burleanu va incasa tot in capul lui vor sari multo sa il conteste daca uta castiga la tas si iti spun eu nu e regulamentar nimic din fe s a votat!!uta are un avantaj psihologic acum poate obtine promovarea pe teren sau la tas!orice echipa care castiga in fata uta ei poate pierde promovarea la tas…ai ijteles acum?

   3

   1
 5. BRAVO CLAUDIU DRAGAN , ASA SA FACETI, MERGETI LA TAS SA VA CAUTATI DREPTATEA SI CU SIGURANTA UTA. VA CASTIGA CUM A SPUS-O SI ILIE DUMITRESCU LA DIGI SPORT ,SPUNAND CA UTA VA CASTIGA PROCESUL CU FRF SUTA la SUTA !!! DECi DATI-I BATAIE SI NU VA LASATI !!! FORTA UTA ARAD, O ECHIPA CARE NU TREBUIE SA FIE CALCATA IN PICIOARE DE FRF IN DETRIMENTUL ALTOR ECHIPE CARE NU AU BUNUL SIMT !!!

  5

  0
 6. Nu este adevarat GIRO ca Burleanu este acoperit ca vezi domne a lasat cluburile sa decida !? Pai cum adica el lasa cluburile sa decida ,fiecare dupa interesul lor, pai tu ce esti, esti presedintele FRF si trebuie sa iei deciziile dupa regulament nu dupa cum vor alte echipe la cheremul lor !!! NU este clar GIRO ca, UTA. a fost lasata singura in fata potopului ? Atunci de ce nu a luat decizia Burleanu cum a facut-o la ligiile a3a unde primele clasate au promovat direct in liga2a si cu puncte mult mai putine decat UTA fata de a2a clasata ? Pai cum dracu este legea asta a FRF? Pt. UNUL MUMA iar PT. ALTII CIUMA ? Si oare de ce zici ca, nu trebuie UTA sa se duca la TAS ? DE CE , PE DREPTATE ? NU GIRO , UTA TREBUIE SA SE DUCA LA TAS SI SA NU SE LASE CALCATA IN PICIOARE !!! SI DACA NU PROMOVEAZA UTA. GIRO, CE MAI ZICI, UTA TREBUIE SA TACA DIN GURA ? SA SE FACA DREPTATE CUM A ZIS SI ILIE DUMITRESCU !!!

  4

  2
  1. Nelule…..Cine poate sa aiba puterea financiara sa se razboiasca cu FRF?Tu stii cat costa o cauza la TAS?Zeci de mii de Euro,pe care sunt posibil sa ii pierzi..Ne permitem,sau jucam si le dam peste nas?.UEFA a lasat mana libera federatiilor…Tu stii ca nu orice avocat este acreditat in asemenea procese?Majoritatea dintre acesti avocati sunt niste papagali care iti iau banii…
   Burlanul este versat….pisica moarta nu cade in ograda lui…
   Tu Nelule vorbesti cu inima,nu cu capul….
   Daca vorbim de echidistanta si dorinta..UTA trebuia sa faca avertizare din start la UEFA,de cand erau doar zvonuri….pentru ca de unde nu iese fum,nici foc nu este….Parerea mea ca este tardiv….
   Trebuie sters cu buretele si sa ne batem din nou ca si fiarele..Atunci nimeni nu va mai va avea de comentat….Punct!

   4

   1
   1. uefa nu e detinatoarea adevarului absolut!uefa a facut recomandari sa primeze meritul sportiv adica punctele csstigate pe teren!uta are regulamentul de partea sa!uta nu se razboieste cu frf ura face o plangere la tas care costa cat o deplasare a uta ei la bucuresti vreo 10 mii de euro…apelul uta ei la tas devine psihologic asta e un nare avantaj fata de echipele cu care va juca acestea nefiind sigure ca vor promova chiar daca vorcastiga in fata uta ei!uta are obligatia sa mearga la tas pt resectul muncii jucatorilor care au castigat pe teren cele 11 puncte ma rog cele 9 puncte avans!

    3

    0
  2. asa este !uta are un as mare in maneca!burleanu joaca la bluf..conteaza regulamentul si meritul sportiv!uta va demonstra ca era timp sa se joace pe teren si in plus orice instanta sportiva va spune punctele castigate pe trren nu se pot injumatati la jumatatea competitiei!deja uta are doua sanse de a promova una e pe terena doua la tas!ma gandesc ca va fi prea tarziu sa mai poata sa se reia competitia!prin apelul la tas uta se betoneaza inclusiv psihologic fata de celelalte echipe care nu vor fi sigure de promovare chiar daca vor castiga in fata uta ei..e win win!

   2

   0
 7. Dacă se vroia un râu mai ,,,mic” se putea adăuga ușor la punctajul UTA un coeficient de ,,nedreptate”. Acesta sa fi fost valoarea unui joc Adică 3 puncte. Ar fi 8 puncte nu 5 !! La acest 5 puncte e deja ediție. noua . Nici două meciuri întregi .Contestația trebuie să cuprindă și pierderile materiale

  6

  1
  1. nu se putea daca nu exista regulament care sa spuna asa ceva!singura metoda legala pe care nu o putea contesta nimeni era reluarea competitiei!uta va demonstra la tas ca era timp sa se reia campionatul chiar daca fara spectatori!daca liga 1 si bundesliga au timp sa se joace se putea si in liga a 2 a!trebuie inteles exista un regulament cand incepi competitia xare nu poate fi modificat in mijlocul ei de aia uta are un as mare in maneca ..tas ule ceva osihologic fata de frf si celelalte echipe!

   2

   0
 8. Sport.ro
  SPORT.RO

  VIDEO

  TOGGLE NAVIGATIONMAI MULTE
  SPORT.RO

  FOTBAL INTERN

  LIGA 1

  Rapid a platit taxa de inscriere a recursului la TAS! Rica Raducanu: „Noi in Liga I? Nu facem puncte nici cat Corona!”
  Autor: Sport.ro
  Joi 05 Iunie 2014, 15:26
  Rapid a platit taxa de inscriere a recursului la TAS! Rica Raducanu: „Noi in Liga I? Nu facem puncte nici cat Corona!”
  Rapid nu a primit licenta pentru a juca sezonul urmator in Liga I si se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

  Rapid a deschis actiunea impotriva deciziei Comisiei de Apel a Administratiei de Licentiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitand suma de aproximativ 2.500 de franci elvetieni reprezentand taxa de inscriere a recursului, anunta Mediafax.

  Conducerea clubului a tradus toata documentatia necesara, iar vineri va transmite dosarul printr-un curier international instantei de la Lausanne.

  Taxa de inscriere a recursului reprezinta doar o parte din suma pe care FC Rapid o are de achitat la TAS. Pe parcursul actiunii, gruparea giulesteana va fi nevoita sa plateasca si alte taxe, precum si serviciile celor trei arbitri care vor solutiona cauza.

  ADVERTISTMENT
  Rapid a solicitat Tribunalului de la Lausanne ca recursul sau sa fie solutionat de arbitrii care au judecat anul trecut actiunea clubului Universitatea Cluj. La 5 iulie 2013, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat decizia Comisiei de Apel a Administratiei de licentiere, de a nu-i permite sa evolueze in Liga I. In urma acelei decizii, U Cluj, club aflat de asemenea in procedura de insolventa, i s-a acordat dreptul de a evolua in editia 2013-2014 a Ligii I.

  Taxele pe care un club trebuie sa le achite pentru a se adresa instantei de la Lausanne se ridica la o suma cuprinsa intre 15.000 si 30.000 de franci elvetieni. Un om de afaceri roman, care doreste sa-si pastreze anonimatul, intentioneaza sa achite restul sumei de care are nevoie FC Rapid la TAS. In cazul in care clubul reuseste sa gaseasca fonduri pentru TAS din alte surse, omul de afaceri doreste sa ajute gruparea giulesteana platind un turneu de pregatire

  1

  0
  1. daca uta nu are bani de tas trebuie sa gasim un sponsor care sa ajute uta!sansele de castig sunt foarte mari si acesti bani se pot cere ca daune in caz de castig!uta ar face o greseala mare sa nu mearga la tas!

   2

   0
 9. Am. Ajuns si in presa internațională !!!! The Guardian, Reuters!!! Scriu despre nedreptatea facuta UT-ei!!

  1

  0
 10. Giro te vad atacat de,,targovisteanu……. ce comenteaza orice stire……si trebuie sa-ti dau dreptate Giro caci UTA nu are euroii necesari pentru a se bate la TAS cu FRF si daca deschide proces sa stii ca precis pierde,va spune unul ce a facut f.de drept la stat in Buc. si prieten cu multi avocati tari..!Lasati vaicarelile ca oricum promoveaza UTA care yrebuie sa mentina cel putin 5 puncte avans la final fata de locul 2 ori mai multe puncte !Pelici si Pancu si Pustai ce rad ca ne-au incurcat cand am jucat cu ei…!Observ ca multi neaveniti comenteaza si ei la orice articol…..si spun HAI UTA ca D-zeu nu-i tigan…!!!!!

  0

  0
 11. Cu ce l-am atacat pe GIRO ? Eu nu mi-am dat decat cu parerea si el vad ca s-a suparat pe mine aiurea , fiecare om are dreptul sa isi sustina parerea. In legatura cu UTA., da imi sustin ideea CA TREBUIE SA MEARGA LA TAS PT. CA , VA CASTIGA CU SIGURANTA ,IAR DACA DOAMNE FERESTE CHIAR DACA VA RATA PROMOVAREA, UTA ESTE ASIGURATA DE PROMOVARE IAR CELELALTE CANDIDATE SE VOR TEME PT. ASTA !!!

  0

  0
 12. Si ce PERONESCULE, te deranjeaza cumva ca imi dau cu parerea ? Cine esti tu sa interzici dreptul de a-mi exprima opinia ? Unde ai citit tu ca l-am jignit pe GIRO ? Ca s-a suparat pe mine ca eu nu sunt deacord cu el la unele opinii asta este treaba lui dar nu este normal sa te superi pe cineva daca are alta opinie decat a ta SI GIRO, nu te supara pe mine dar nu este frumos sa imi spui ca eu judec cu inima nu cu capul si pana la urma vad ca ai fost deacord ca UTA trebuie sa mearga la TAS !!! Si inca ceva, NU ESTE FRUMOS DIN PARTEA TA SA IMI INCHIZI TELEFONUL IN NAS PT. NISTE CONTRE RECIPROCE PRIVIND DISCUTIILE REFERITOARE LA UTA DE A MERGE LA TAS, SPER CA TE-AI CALMAT.

  1

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close