UTA Arad

Căpitanul UTA-ei avertizează: „Toată supărarea acumulată s-a transformat în și mai multă ambiție și determinare, suntem prea puternici să ne destrame cineva!”





UTA se repliază după decizia nedreaptă luată de Federația Română de Fotbal, cu girul majorității grupărilor de Liga 2-a. Arădenii vor fi nevoiți să joace un play-off în compania echipelor de pe locurile 2-6, având înjumătățite punctele. Conducerea clubului va ataca la TAS hotărârea îndată ce ea va trece și de Comitetul Executiv, dar, între timp, antrenorii și jucătorii își reiau treaba.

Acest lucru se va întâmpla undeva la mijlocul săptămânii viitoare, mai precis când rezultatele testelor pentru SARS-CoV2, ce se vor efectua luni, vor certifica faptul că nu există fotbaliști infectați în lotul liderului. Iar dacă sunt, aceștia vor fi imediat izolați și nu vor intra în acel cantonament strict alături de colegii lor.

Cert este că fotbaliștii par să fie conectați la ceea ce au de făcut în perioada grea, inedită, de pregătire pentru cele cinci finale din luna iulie, împotriva celor de la Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid. „Când s-a vehiculat că poate apărea acest sistem play-off cu înjumătățirea punctelor, pe undeva mă așteptam să fie acceptat de majoritatea cluburilor, pentru că singura echipă defavorizată grav era UTA. Am văzut că s-au făcut presiuni pentru acest sistem din partea unor cluburi care nu vor să-și accepte locul pe care se află în clasament și pe moment chiar am simțit că cineva intră cu bocancii în toată munca noastră, cum se spune. Aș vrea, totuși, să le atrag atenția acelora care au tras tare pentru a se ajunge la această decizie. Dacă ei cred că sistemul votat în favoarea lor și în defavoarea noastră o să ne afecteze mental e total greșit. Toată supărarea acumulată s-a transformat în și mai multă ambiție și determinare. Avem cea mai bună echipă și cel mai bun antrenor, am demonstrat asta până acum, chiar dacă pentru unii e greu de digerat. S-a creat un grup puternic, am devenit o familie. Și, chiar dacă unii încearcă să ne destrame, nu au cum, suntem prea puternici”, avertizează Ciprian Rus, căpitanul „Bătrânei Doamne”.

Chiar dacă nu există certitudini asupra sistemului de disputare al play-offului ligii secunde, se pare că UTA va juca trei partide pe teren propriu, unde în acest sezon a pierdut doar două puncte după remiza cu Mioveniul. E adevărat, de această dată, „roș-albii” trebuie să se descurce în 11, al 12-lea jucător, caldul public arădean, având interzis pe „Motorul” ca urmare a restricțiilor ce rămân în vigoare ca urmare a pandemiei de coronavirus. „Ne avantajează faptul că mai multe meciuri jucăm acasă, unde până acum am mers aproape perfect și am luat un singur gol. E adevărat, cel mai important factor, suporterii și atmosfera creată de ei ne vor lipsi mult, dar îi simțim deja aproape prin ceea ce am citit și noi pe site-urile de socializare sau în presă în ultimele zile. Reacția lor ne dău putere și încredere și le promitem că-i vom face fericiți, chiar dacă nu le vom putea vedea fizic bucuria, pe stadion”, a adăugat Rus, al doilea golgheter stagional al arădenilor, după Vali Buhăcianu.

Așadar, utiștii se întorc în iarbă de săptămâna viitoare pentru antrenamente pe grupuri de câte patru la început, după care, la finalul lunii iunie ar trebui să treacă și la pregătirea colectivă. „Probabil că nu o să ne simțim foarte confortabil, mai ales dacă vom intra în acel cantonament strict, fără a intra în contact cu familiile noastre. Apoi, sportiv vorbind, este o perioadă de 6 săptămâni în care – practic – o să începem o noua pregătire fizică din temelii, dar asta este situația. Trebuie să ne conformăm pentru a continua parcursul bun și pentru a ne îndeplini obiectivul, promovarea în Liga 1. Cel mai important este ca la final să ne bucurăm cu toții și – probabil – ne vom aduce aminte cu drag de această perioadă, fie ea și mai puțin plăcută din punct de vedere al efortului și sacrificiilor făcute”, a concluzionat Ciprian Rus.

Laszlo Balint a sunat adunarea lotului utist pentru duminică seara. În primă fază, jucătorii vor locui unde au făcut-o și înainte de izbucnirea pandemiei, iar după ce vor primi rezultatul testului de luni se vor cantona cu toții la hotel Subcetate. Bineînțeles, antrenamentele se vor desfășura la „Motorul”, unde a demarat deja o amplă „operațiune” de dezinfecție.

5 comentarii

  1. Temerea și supărarea nu erau pentru jocuri grele ci pentru munca furata Am jigni băieții daca nu am crede că tehnic ei pot trece de acest impas. .Apoi nu excludeam și parcursul ,,fluerasilor” La Arad și mai ales în aceste condiții acel 5% ,dat gazdelor ,poate fi multiplicat ,deși UTA nu va avea nevoie. Fără. precedent în Europa ,măgărie de acest nivel .Sa faci loby pentru ,de exemplu Rapid , învins sportiv de defuncta Snagov !!!

    0
    0
  2. Ce am mai rade să termine UTA tot la 11 puncte distanță de locul doi. Ar fi comedia secolului pentru FRF de două ori făcută de ras. Hai băieți, arătati-le cine-i seful! Adevărușl este că joacă o echipă de liga1 cu 5 echipe de liga 2.

    0
    0
  3. N-am absolut nicio emoție in privința promovării, Căpitane, știu că avem echipă, băieți care au dat dovadă de caracter in momentele grele prin care a trecut echipa, știu că avem unul dintre cei mai buni antrenori din țară.
    Ce mă deranjează in schimb este sfidarea și batjocura la care este supus clubul, tupeul ăla tipic miticesc de care dau dovadă mai marii federației și conducătorii unor cluburi. N-au absolut nicio reținere să ceară ceea ce nu li se cuvine doar pentru că sunt acolo, la poalele Federației, iar noi, la 600km distanță.
    Primăria, săriți cu banii pentru că aici nu mai este vorba numai despre UTA, este vorba de faptul că un oraș intreg poate fi umilit de-o mână de neisprăviți in frunte cu un pui de securist montat in fruntea Federației.

    0
    0
  4. aceasta decizie o sa ai motiveze pe baieti 100 la 100 ,vor alerga de 2 ori mai mult si le va umili pe celelalte ,fiti fara mila datile cat puteti 5 meciuri 5 victorii.inchidelite gura la toti hai uta

    0
    0
  5. Sa dea Dumnezeu sa fie asa ca UTA. zburde pe teren cu astia dar exista o singura intrebare si aceea ca, daca au putut face frf-ul un astfel de regulament strigator la cer, pai va dat seama ce va fi pe teren la meciurile UTA-ei cu adversarele directe, rapid, petrolul etc ? Deaia UTA. trebuie sa se puna la cutie pt. a avea un as mare in maneca prin TAS !!! FORTA UTA!!! HAI BAIETII !!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button