Liga Elitelor

UTA și Viitorul ar putea juca direct pentru trofeu la Liga Elitelor U19!

Federația Română de Fotbal a înghețat toate competițiile oficiale rezervate copiilor și juniorilor, cu excepția celei de Liga Elitelor la categoria de vârstă Under 19. Motivul este reprezentat de indicația UEFA legată de echipele ce ajung în cupele europene, or campioana juniorilor mari va evolua în ediția următoare a UEFA Youth League.

Problema e că la această oră, dinspre Casa Fotbalului nu s-a luat nicio decizie cu privire la finalizarea sezonului. În schimb, s-au făcut trei scenarii, iar într-unul dintre el, echipele ce se situează pe primul loc în cele două serii, Viitorul Constanța și UTA, ar urma să joace direct pentru trofeu, la București.

În cel de-al doilea, este vorba despre un turneu semifinal, tot în Capitală, la care să ia parte și ocupantele locurilor secunde din cele două serii. Dacă în Vest, lucrurile sunt clare, cu UTA și CFR Cluj calificate în „careul de ași”, dincolo, alături de Viitorul, e o luptă la „baionetă” între marile rivale din fotbalul românesc. FCSB și Dinamo au același număr de puncte cu o etapă înainte de finele sezonului regulat și, bineînțeles, ambele ar dori să se tranșeze lucrurile pe teren. „Câinii roșii” ar avea avantajul meciurilor directe, însă nu știe dacă acesta va constitui criteriul de departajare al celor două formații.

În fine, în scenariul cu numărul trei, cel mai puțin probabil de pus în practică, semifinalistele ar urma să joace meciuri tur-retur pe terenul fiecăreia dintre ele. Cert este că fotbaliștii și părinții lor ar dori să știe cât mai repede cum va arată finalul de sezon, mai ales că o parte dintre ei trebuie să se concentreze și pe susținerea examenului de Bacalaureat. În acest moment, Federația nu a dat „undă verde” nici măcar pentru revenirea la antrenamente ale echipelor de juniori mari, conștientă de faptul că protocolul pe sănătate e foarte dificil, dacă nu imposibil, de respectat și pentru ele.

Comentarii Facebook

4
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close