Handbal

Liga Florilor a „înghețat”, se mai joacă doar turneele de promovare cu handbalistele de la Crișul printre protagoniste!





Întrunit luni în ședință online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană și fără a retrograda nimeni. Astfel, campionatele următoare ale Ligii Zimbrilor și Ligii Florilor se va disputa cu 16 echipe la start, printr acestea putându-se număra și fetele de la Crișul Chișineu Criș.

Decizia a fost luată cu un scor de 11-5 și vine la pachet și cu confirmarea turneului de opt echipe pentru stabilirea celor trei formații care vor evolua la anul în elită. Se știa deja că în primul meci al turneului final, elevele lui Sebastian Tudor, primele în Seria D a Diviziei A, o vor întâlni pe CS Activ Prahova Ploiești – locul secund în Seria C. În cazul unei victorii, Crișul va juca cu calificarea „pe masă”, cu câștigătoarea duelului dintre Neptun Constanţa și HCF Piatra Neamț. Dar, și în cazul unui eșec, mai are șansa unei finale mici, împotriva unei echipe de pe partea cealaltă a tabloului: respectiv CSN Galați, CSU Știința București, CS Dacia Mioveni și CSM Tg. Mureș.

Marea necunoscută rămâne data acestui turneu final, cum de altfel și ziua în care handbalistele își pot relua antrenamentele. „Așteptăm o decizie finală de la Federație privind data în care ne putem întoarcem în sală, dată care ar trebui, de altfel, să fie comunicată de autorități. Nu știm dacă peste două-trei săptămâni când ne vom relua pregătirea protocolul ce a apărut acum pentru sportivi va fi la fel de strict, oricum vom face toate eforturile să-l respectăm. Singura certitudine este că turneul final îl vom disputa după o lună de zile de la data primului antrenament. O să prelungim și contractele jucătoarelor ce expiră pe 30 iunie pentru că încă două luni. E vorba despre Năstasă, Klimek, Corha, Gaiu și Vezentan, în așa fel încât să atacăm cu toate forțele turneul final”, spune Florica Boldor,  membru în Consiliul de administrație al Crișului.

Trebuie amintit că pentru promovarea în Liga Florilor și Liga Zimbrilor au fost mai multe propuneri: turneu de „8” la 30 de zile după ce se poate intra în săli, „modelul norvegian” sau turneu de patru echipe, doar cu primele clasate din serii. În cazul modelului „norvegian”, Crișul ar fi ocupat doar locul 5 într-un clasament al coefienților și rămânea pe dinafara primei ligi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button