04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Casa de avocatură angajată de UTA are 21 de zile la dispoziție să atace la TAS „play-offul cu înjumătățirea punctelor”

Desfășurată în premieră în sala mare, amfiteatru, de la Casa Fotbalului, pentru a se respecta distanțarea socială, ședința Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a prilejuit și validarea mult discutatei decizii luate în seara zile de 13 mai. Atunci, prin „vot democratic”, așa cum s-a exprimat chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a stabilit ca echipele promovate din Liga 2-a, respectiv participanta la baraj de pe locul 3, să se stabilească în urma unui play-off între primele 6 formații clasate, cu înjumătățirea punctelor.

Încă de atunci, clubul UTA, care și-a redus avansul drastic avansul față de contracandidatele sale, de la 11, 12, și 13 puncte, la 5 doar, respectiv 6 puncte, a anunțat următoarele: ”Menționăm că FRF, organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator. Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru”.

Cum votul în CEX s-a dat astăzi, după cum infomează chiar site-ul oficial al FRF: ”Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului”, există și cadru legal pentru ca „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

De altfel, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „roș-albilor”, confirmă: „Clubul UTA a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga 2-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga 2-a, chiar și pornind de la un avans de 5 puncte față de următoarele clasate”.

Dacă divizionarele secunde clasate pe locurile 7-18 au fost trimise deja în vacanță de FRF, UTA, CS Mioveni, Turris,Campionii FC Argeş, Petrolul şi Rapid vor înfrunta în play-offul ce ar trebui să înceapă pe 4 iulie. Se vor disputa doar cinci etape, cu UTA, Mioveni și Turris având programate câte trei partide pe teren propriu.

Clasamentul cu care se intră în play-off:

1. UTA 25 de puncte

2. CS Mioveni 20p (cu rotunjire)

3. Turris 20p (cu rotunjire)

4. FC Argeș 19p

5. Petrolul 19p

6. Rapid 19p (cu rotunjire)

15
1
%d blogeri au apreciat: