UTA Arad

Casa de avocatură angajată de UTA are 21 de zile la dispoziție să atace la TAS „play-offul cu înjumătățirea punctelor”



Desfășurată în premieră în sala mare, amfiteatru, de la Casa Fotbalului, pentru a se respecta distanțarea socială, ședința Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a prilejuit și validarea mult discutatei decizii luate în seara zile de 13 mai. Atunci, prin „vot democratic”, așa cum s-a exprimat chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a stabilit ca echipele promovate din Liga 2-a, respectiv participanta la baraj de pe locul 3, să se stabilească în urma unui play-off între primele 6 formații clasate, cu înjumătățirea punctelor.

Încă de atunci, clubul UTA, care și-a redus avansul drastic avansul față de contracandidatele sale, de la 11, 12, și 13 puncte, la 5 doar, respectiv 6 puncte, a anunțat următoarele: ”Menționăm că FRF, organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator. Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru”.

Cum votul în CEX s-a dat astăzi, după cum infomează chiar site-ul oficial al FRF: ”Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului”, există și cadru legal pentru ca „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

De altfel, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „roș-albilor”, confirmă: „Clubul UTA a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga 2-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga 2-a, chiar și pornind de la un avans de 5 puncte față de următoarele clasate”.

Dacă divizionarele secunde clasate pe locurile 7-18 au fost trimise deja în vacanță de FRF, UTA, CS Mioveni, Turris,Campionii FC Argeş, Petrolul şi Rapid vor înfrunta în play-offul ce ar trebui să înceapă pe 4 iulie. Se vor disputa doar cinci etape, cu UTA, Mioveni și Turris având programate câte trei partide pe teren propriu.

Clasamentul cu care se intră în play-off:

1. UTA 25 de puncte

2. CS Mioveni 20p (cu rotunjire)

3. Turris 20p (cu rotunjire)

4. FC Argeș 19p

5. Petrolul 19p

6. Rapid 19p (cu rotunjire)









7 comentarii

  1. BRAVO CONDUCEREA UTA. , BRAVO CLAUDIU DRAGAN !!! ASA TREBUIE FACUT PT. CA, UTA TREBUIE SA SE ASIGURE DE PROMOVAREA IN LIGA1a PT. CA , CU SIGURANTA UTA VA FI ATENTIE !!! NEDREPTATITA DE ARBITRAJE !!! ASA CA, NU RENUNTATI SI CAUTATI-VA DREPTATEA !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Stim cu totii ca mersul la TAS,impune si adaoga niste costuri mari….Nu orice casa de avocatura este acreditata pe acolo….oricum cu multe zerouri dupa cifra unitara Euro…
    Se pare ca suntem batjocoriti,persiflati si nebagati in seama….
    Bine spune Mister Balint…..Sa ne vedem de treaba noastra si sa nu mai bagam in seama ratatii….
    Ma racaie enorm declaratiile tiganesti,rapidiste…sa le dam peste gura in confruntari…Punct!

    0
    0
    1. legea nu poate fi acreditata!oricine din lumea libera are acces la justitie !nimeni nu are dreptul sa ingradeasca dreptul la justitie!

      0
      0
  3. Bine zici Giro si tu Balint fa tot posibilul daca esti cu adevarat antrenor… sa-i batem pe brunetii…. anti-uta(of ce ne-au macelarit in tur), mai ales pentru ca Filoti Stiucan,,Nicolae.Manea,Flocea etc,etc….ne baga strambe de plangaciosi…. la Digi 1.Hai UTA !,dar la TAS reclamatia costa mult……!

    0
    0
  4. Sper ca firma asta are si avocati specializati in sport, si UEFA. Este foarte important ce reclami la TAS. Eu nu as reclama play off-ul, ci urmatoarele 1- ce se aplica petru Aerostar Bacau,si Craiova (Mititelu) nu mai e valabil si pentru UTA ( adica promovare directa) 2- anularea play out-ului, care favorizeaza toate echipele, din partea de jos, care apoi au votat bucuros ceea ce le cerea FRF 3- Injumatatirea punctelor, masura care-este limpede- avantajeaza pe toate celelalte 5 echipe si o loveste doar pe UTA. Daca la prima liga se stia, de la inceput, de play off + injumatatire, la Liga a 2-a este ilegala, facuta acum. 4- FRF , prin gura lui Burleanu, a declarat ca au cautat solutia care sa nu prejudicieze ( sau sa prejudicieze cel mai putin). Cum locurile 2-7 sint intinse pe doar 2 puncte, logic era ca UTA, cu 11 puncte avans sa fie promovata direct, iar locurile 2-7 sa joace play off pe 2 locuri

    0
    0
  5. Si daca arbitrajele nu sunt corecte pt. UTA. si UTA. pierde promovarea, ce mai ziceti ? se vrea alte echipe promovate se stiu ele ?

    0
    0
  6. Si de stam stramb,dar sa judecam drept e faptul ca UTA doar pe Petrolul a invinso de 2 ori in acest campionat,iar cu restul fruntaselor din liga 2-a a facut doar egaluri ori am fost invinsi fara drept de apel de franarii bucuresteni….Nu se uita marea ratare din 2 m a lui Miculescu cu Miovenii….la 1-1….Deci frica e normala si Balint sa vedem cum face sa promovam chiar cu meciuri tur-retur…!!!!Hai UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button