UTA Arad

Utiștii pot părăsi cantonamentul după al treilea test negativ și fac front comun cu echipele din Liga 1 privind chestiunea celor 500 de spectatori



Normele pentru reluarea competițiilor sportive au fost publicate în Monitorul Oficial. Spectatorii nu au voie să fie prezenți, iar toți participanții vor respecta un set strict de reguli.

În Monitorul Oficial a apărut ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, subiectul fiind întrecerile sportive organizate în aer liber sau în bazine – acoperite sau în aer liber.

Printre decizii se numără și aceea că fotbaliștii şi cei din staff-ul tehnic pot părăsi cantonamentul după cele 14 zile de izolare, timp în care vor efectua trei teste pentru se a depista dacă au contactat sau nu COVID-19. Vor avea nevoie și de o declarație pe proprie răspundere pentru a pleca din baza de pregătire.

„Structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără să fie necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii. În cazul în care se va produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu provire la izolarea suspecţilor, şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate”, se arată în Monitorul Oficial.

Așadar, utiștii și-ar putea termina cantonamentul închis demarat pe 19 mai, marți, 2 iunie. Luni va avea loc ultima testare pentru coronavirus, iar dacă rezultatele sunt, din nou, negative, prevederea din Monitorul Oficial le permite „roș-albilor” să se alăture familiilor lor după cele două săptămâni de izolare împreună cu colegii de echipă, stafful tehnic și restul personalului auxiliar.

UTA, la videoconferința Ligii I

Totodată, vineri după-amiază, clubul UTA, dar și restul formațiilor ce vor disputa play-offul ligii secunde, a participat la videoconferința organizată de Liga Profesionistă de Fotbal. Temele discutate au fost două mari și late și privesc ieșierea jucătorilor și antrenorilor din cantonamente după cele 14 zile de cantonament, respectiv cele trei testări, dar și accesul spectatorilor în tribune în limita celor 500 de persoane permise la spectacolele în aer liber. Dacă prima a și fost rezolvată prin decizia publicată azi în Monitorul Oficial, cea de-a doua trebuie să clarificată de autorități, respectiv Guvernul României. De altfel, mai mult grupările din elită sunt interesate să aibă cel puțin 500 de spectatori în tribune începând cu  13 iunie, pe când grupările din eșalonul secund, ce vor intra în febra competiției din 4 iulie, ar trebui să beneficieze și de alte măsuri de relaxare, inclusiv în ceea ce privește publicul spectator.









9 comentarii

  1. Pași mărunți spre normalitate Sperăm o normalitate ,pe 4 iulie ,fara masca și distanțare Numai de. distanțare nu auzise lumea !!La venirea virusului umanitatea ,cu toate contestările ,atinsese cel mai. înalt grad de dezvoltare ,e adevărat cu pagube de mediu .Speranțe îndreptățite pentru evoluția UTA-ei.Furata la puncte ,la startul pregătirilor. ,credem in valoarea lotului Nici nu poate fi comparat vreun. post cu adversarii . Portar ,fundași mijloc atac .Totuși vigilenta și spiritul combativ nu trebuie sa lase. loc de interpretări Chiar spectatorii fericiți de pe 4 iulie ,trebuie sa uite 90 de minute de ceea ce multi considera furtul cel mai odios după revoluție !!! Pe cele dinainte nu le mai punem că ocupă tot spațiul. Hai UTA !!!

    0
    0
  2. HAI BAIETII !!!Aratati-le ca sunteti mai buni ca ei !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  3. Foarte bine ca se permite iesirea din cantonament, era firesc sa se ia aceasta decizie. Inca de la primul meci ar trebui ca acesta sa se joace cu spectatori( macar 500).
    Apropo , unde sunt sutele, miile de cazuri pe zi cu care ne amenintau unii specialisti, ba dupa 1, ba dupa 15 mai?

    0
    0
  4. Eu cred că până in iulie se vor relaxa treburile si mai mult, si se va permite la fel ca in polonia, ungaria accesul limitat al spectatorilor. Atunci va interveni alta problemă, intre cei 500 cine să aibe prioritate, abonatii care au platit deja, sau vom licita pe bilete cum vom face? Oricum cred că sunt peste 500 de abonati, cum hotaram cine merită să intre?

    0
    0
    1. Bineinteles ca abonatii si galeria.Abonatii au fost oricum pagubiti ca si abonatii de la CTP.
      Haide UTA iar cati vor avea acces in tribune sa faca un vacarm de nedescris pentru echipa , respectiv sa inspaimante echipa vizitatoare,eventual si cu ajutor de la statia de amplificare.
      Ole,ola,UTA in prima liga !

      0
      0
  5. Galeria trebuie să fie la fiecare meci ca să susțină cum știe iei noi îi susținem din afara stadionului .

    0
    0
  6. Si eu cred că galeria trebuie sa aibă prioritate, de fapt toti care ar intra ar trebui sa participe la spectacolul sportiv, prin incurajari tot meciul, nu spart semințe!

    0
    0
  7. Desi as vrea sa vad , acum, UTA, in incercarea sa de a promova, cred ca , totusi ar trebui ca prioritatea la prezenta in tribuna trebuie sa o aiba galeria echipei. Nu vad de ce pe un stadion de 3500 de locuri nu ar putea intra – ma refer, la tribune- cam 500 spectatori. Dupa galerie as lasa si abonatii actuali sa intre, ca si asa au pierdut- si ei- bani, prin neparticiparea la meciuri. In alta idee, ar trebui avuta o grija mare ca , la antrenamente sa nu mai existe accidentari. Aici intra si recuperarea, si incalzirea si tratamentul celor cu dureri sau traume ( Tomozei). Aici G Balint si grupul sau, au raspunderea de a face pregatire serioasa, dar corect dozata ( mai ales ,,ca mai este timp). Pentru cei care stiu si o pot face as dori amanunte despre accidentarea lui Tomozei, si despre starea de sanatate a lui Puscas ,dar si a altor fosti accidentati ( Hrezdac, de exemplu). Astept cu nerabdare confirmarea TAS de primire a reclamatiei, si, chiar daca vor hotari play off cu tur-retur, UTA, cu 11 puncte avans nu o vad in pericol mare. Dar primul meci…devine foarte important. In fine, vad ca si Arena UTA, din Vlaicu inceper a arata ca o arena, daca se va putea imi voi lua un ” loc de veci” in tribuna 1, ca la varsta mea, foarte multe sezoane…nu mai sint. De aia , pentru mine…alta varianta decit promovarea,…acuma…nu exista !. Apoi sa incercam sa evitam….”traseul ABBA”

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button