Fotbal judetean

Noua bază sportivă din Sântana, la ora licitației! Unirea optează pentru un play-off de patru echipe pentru deznodământul Ligii a 4-a





Baza sportivă de la Sântana, finanțată de Compania Națională de Investiții, a fost scoasă la licitație pe SEAP.  Valoarea estimativă a lucrărilor la baza ce va înlocui vechiul stadion din oraș este de 5.616.403,81 lei fara TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 2 iunie, așa că marți ar trebui să cunoaștem și firma ce va construi baza de Tip1 de la Sântana.

Aceasta cuprinde: teren pentru fotbal, teren multifunctional pentru handbal, baschet, volei si tenis, clădire pentru vestiare, cabina de poartă, parcare, alei pietonale, spații verzi,

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafetei utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte.

Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 26,00 x 44,00m si cele
ale suprafetei utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de
2,00m.

Cladirea pentru vestiare va fi parter + 1etaj partial si va avea dimensiunile 10,80 x 36,30m,
cu inaltimea la atic de 7,05m. Suprafata construita a cladirii va fi de 395,88mp, cea
desfasurata va fi de 520,96mp. In cladire vor fi vestiare, grupuri sanitare pentru sportivi,
camere pentru arbitri, camera tehnica, cabinet medical, birou, magazii pentru materiale
sportive, grupuri sanitare pentru spectatori, scara, holuri, camera pentru parinti/
protocol/VIP.

Celelalte baza sportive din județul nostru, finanțate de CNI, de la Chișineu-Criș, Pecica, Ineu și Curtici sunt și ele în diferite stadii de lucru.

Cum se va trage linia în Liga 4-a Arad?

De la 1 iunie intră în figoare un nou Ordin al Ministrului Sportului care prevede redeschiderea bazelor sportive pentru echipele de amatori, bineînțeles cu respectare normelor binecunoscute de igienă și distanțare socială. Totodată, s-a decis că în cazul organizării partidelor oficiale, se vor lua măsurile corespunzătoare. În primul rând, se va juca fără spectatori, iar legat de jucători, nu mai este obligatoriu ca aceștia să intre în cantonament. Aceștia pot intra direct în febra meciurilor pe puncte după o perioadă de reacomodare, însă toți vor trebui să facă teste PCR anti-coronavirus, cu două-trei zile înainte de revenirea oficială pe gazon. Apoi, testele se vor repeta din 14 zile în 14 zile pe perioada campionatului.

Unirea Sântana este una dintre cele trei grupări din fotbalul județean ce a spus că dorește să încheie pe teren acest sezon și susține și că are posibilitatea să respecte și protocolul pe sănătate. Cum acesta s-a relaxat acum e posibil ca și alte formații să opteze pentru reluarea, sub o formă sau alta, a jocurilor oficiale în acest sezon.

Pe lângă calitatea de manager al Unirii Sântana, Cătălin Puia e și membru în Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Arad El optează pentru un play-off de patru echipe, așa cum ar fi trebuit să se joace inițial, la finele sezonului regulat. „Așteptăm următoarea ședință Comitetul Executiv al AJF Arad. Vom avea până atunci și recomandări de la Federație și vom decide forma prin care se vor încheia campionatele de la cele trei eșaloane județene. Cred că la Liga 5 și la Liga 6 situația este clară, se va îngheța așa cum este acum și vor promova echipele care ocupă pozițiile fruntașe. La Liga a 4-a, trebuie să vedem, sunt posibile mai multe variante, de la înghețare, la baraj locul 1 cu locul 2, sau chiar un play-off. Personal, ca reprezentant al clubului Unirea Sântana, dacă vom putea îndeplini condițiile medicale, susțin că ar fi corect să se joace un play off între primele 4 echipe clasate în acest moment în clasament. Dacă se mai puteau juca și etapele normale din retur, urma, conform regulamentului, chiar acest play-off între primele 4 clasate, departajate doar de câte un punct după sezonul regulat. Repet, este părerea mea, nu știu ce se va decide, vom vedea”, spune Puia.

După 15 etape scurse din prezenta ediție a Ligii a IV-a, clasamentul arată astfel:









2 comentarii

  1. Ce baiat destept esti tu ma Puia . Si ce ai mai vrea tu ? Sa te lase lumea sa mergi tu la baraj ? Ai 13 puncte fata de locul 1 . Campionatul viitor daca veti mai fi pe la Santana, nu ai decat sa muncesti sa-ti faci echipa si sa castigi campionatul . Acum nu meriti sa mergi la baraj.

    0
    0
  2. Sistemul competițional prevedea play-off primele 4 echipe, hotărâre luata la începutul sezonului competițional! Ce e asa de greu de înțeles! Nu contează ca sunt 13 sau 30 de puncte în urma, la început de play-off prima echipa are 4 puncte, a diya 3 puncte, a treia 2 puncte și a patra 1 punct. Și de aici începe play-off. Nu se cere nimic altceva decât ceea ce s-a hotărât la începutul sezonului. Cina are cele mai multe puncte la final da dea Dumnezeu sa și promoveze!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button