22/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Trebuia să fie weekendul ultimei etape și al mult doritei sărbători utiste! Balint: „Și jucătorii mi-au semnalat asta, dar i-am trezit rapid la realitate”

Virusul SARS-CoV 2 a schimbat mersul planetei în ultimele trei luni de zile. Cu foarte puține excepții, competițiile fotbalistice s-au oprit și se reiau timid când, în mod normal, trebuia să înceapă vacanța.

În Liga 2-a, concluziile ar fi trebuit trase după acest weekend. UTA era lider autoritar după 24 de etape și, la cum decurgeau lucrurile, arădenii cu greu puteau pierde promovarea în următoarele 14 runde. Sigur, victoria matematică ar fi putut veni și mai repede, însă fanii și jucătorii ar fi dorit să sărbătorească pe malul mării.

„Bătrâna Doamnă” avea deplasare la Constanța, cu Farul, dar realitatea e doar una și anume, aceea că „roș-albii” sunt cantonați la Hotel Subcetate, unde pregătesc play-offul de cinci meciuri, din luna iulie. „Și jucătorii mi-au semnalat faptul că ar fi trebuit să terminăm sezonul astăzi, dar i-am trezit rapid la realitate. I-am conectat și îi mai conectez ori de câte ori este nevoie la ceea ce avem de făcut astăzi și încă două luni de acum înainte. Avem 5 finale în fața noastră, nu avem voie să lăsăm vreun moment garda jos. În rest, nu sunt omul care să vorbească despre situații ipotetice. Dacă era, dacă se întâmpla, ne-am obișnuit deja cu ideea că acest virus ne-a dat viețile și activitatea profesională peste cap. Toată societatea a avut de suferit, nu doar cei din fotbal, este important ce facem de acum înainte, cum ne raportăm la perioada următoare, iar pentru noi urmează zile și săptămâni decisive”, ne-a declarat Laszlo Balint.

Antrenorul utist și colegii săi din stafful tehnic au condus și în această dimineață un antrenament. De la intrarea „roș-albilor” în cantonament, pe 19 mai, nu a fost zi fără ca terenurile de pe „Motorul” să fie utilizate la capacitate maximă, pe grupe de fotbaliști. Și astăzi, la cel mai relaxant antrenament de la reunire, Buhăcianu și colegii săi au jucat tenis cu piciorul pe perechi.

Mâine dimineață, e programată cea de-a treia testare pentru coronavirus, iar dacă rezultatele sunt negative se trece la etapa ședințelor de pregătire colective. Mai mult, de marți, utiștii se pot întoarce în sânul familiilor lor după cele două săptămâni de izolare totală, între Hotelul Subcetate și baza sportivă „Motorul”. Altfel, măsurile din protocolul pe sănătate rămân valabile când vine vorba despre procesul de pregătire.

9
1
%d blogeri au apreciat: