UTA Arad

Balint speră că UTA va juca în play-off cu spectatori: „Evoluția pandemiei poate schimba regulile, fotbalul fără public nu are farmec”

Echipele ce mai au treabă în acest sezon competițional au obținut o primă victorie în lupta cu restricțiile impuse de autorități ca urmare a epidemiei de coronavirus. Fotbalul din Liga 1 şi Liga a 2-a a sărbătorit, sâmbătă, apariţia în Monitorul Oficial a normelor ce se referă la întreruperea cantonamentelor închise după cea de-a treia testare anti-SARS-CoV-2, însă demersurile merg mai departe când vine vorba despre accesul publicului spectator.

Fiindcă autoritățile au anuțat deja că spectacolele din în aer liber pot participa cel mult 500 de privitori, ar fi normal ca și stadioanele să-și deschidă porțile pentru cel puțin același număr de oameni. Cu atât mai mult cu cât capacitatea arenelor, de mii de locuri, ar permite o distanțare socială ca la carte. „E un tratament discriminatoriu atâta vreme cât s-a dat liber la spectacole în aer liber cu 500 de spectatori, iar fotbalul, unde dispui de locații unde poți respecta mult mai judicios criteriile de distanțare socială, îl ții în continuare fără spectatori. E imposibil să faci o asemenea distincție. Trimitem notificări către autorități pentru a ni se prezenta argumentele care au stat la baza acestei diferențieri și suntem gata să le acceptăm dacă vor fi niște motive rezonabile. Nu văd însă care ar putea fi acestea”, spunea secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, prezent la discuțiile FRF – LPF – cluburi, de vineri.

Inclusiv clubul UTA a luat parte la aceste discuții și este optimistă când vine vorba despre revenirea susținătorilor ei în tribune. „Speranțe există atâta timp cât avem acel număr de 500 de oameni pentru spectacolele din aer liber. Iar fotbalul e și el un spectacol. Mai mult decât atât, evoluția pandemiei poate schimba inclusiv regulile care sunt astăzi. Din fericire, observăm că lucrurile merg spre bine cu acest virus, iar atunci, în iulie când jucăm noi, sperăm și cred că ar fi normal să jucăm cu spectatori în tribune. Nu pot să dau eu un număr și, până la urmă, ne vom conforma cu ceea ce vor decide autoritățile. Repet, sunt optimist pentru că văd și exemplele din jurul nostru, din fotbalul maghiar, în primul rând și să nu uităm că mai e o lună până ce debutăm noi în play-off. Fotbalul fără public nu are farmec, cu atât mai mult cu cât în Liga 2-a urmează să se înfrunte echipe de mare tradiție, cu suporteri frumoși, care au avut și ei de suferit în lunile de izolare, fără fotbal și echipele lor de suflet”, spune Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Capacitatea arenei „Motorul” este de 3720 de locuri, astfel că la 500 de spectatori, media ar fi de un om la 7,5 de locuri. Mai rămâne de văzut dacă în cifra de 500 vor fi incluse și personalul împlicat în organizarea și desfășurarea unui joc de fotbal, adică 82 de oameni, conform tabelului de mai jos:

Comentarii Facebook

9
0

3 comentarii

 1. Ar fi foarte, foarte important ca meciurile sa se dispute cu spectatori lucru de care UTA. baietii au foarte mare nevoie de incurajari ,este altceva mai ales in meciurile de acasa !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII, HAI CU PROMOVAREA !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD V I C T O R I E !!!

  16

  13
 2. O țintă a fost restartul ! Pe parcurs intra și lumea Și aici primii nu abonații și nici galeria !! Primii până la 500 ,vor fi invitații pentru sponsorii care au jucat rolul de medici înainte de pandemie . Nici ei. prea multi pe lângă mulțimea de oficiali și pază .Depinde de protocol ! Ca fotbal echipa pregătește ,,. suntem convinși ,o evoluție peste ce știam. Va fi darul pentru absenta credincioșilor susținători !!! HAI UTA !!!

  21

  5
 3. Hmmmmm…….nici nu s-a dat inca restartul competitiei si se discuta despre cine va putea asista faptic la meciuri…..
  Cine decide,la o adica?Cei votati care fumeaza si beau in biroul prim-secretarului de partid,Orban,sau reprezentantii FRF,LPF?
  Cine are dreptul de a asista la meciuri?Suporterii de carton,sau cei care au platit din start niste abonamente?
  Echipa noastra are nevoie maxima de sustinere acasa,3 meciuri?Priviti campionatul Germaniei in care nici o echipa gazda nu a castigat pana acum….
  Eu renunt automat la abonamentele mele in favoarea galeriei….Nici nu stau pe ganduri!Sunt de acord!
  Logic ca mi-as dori sa fiu prezent dar daca nu se poate….asta este….
  La final vom sarbatori impreuna!
  Fara sacrificii impotriva tuturor,nu vom invinge!
  HAI UTA mea!

  7

  10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close