28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

FRF-ul a decretat: Liga 1 și Liga a 2-a se vor încheia la 1 august, ultima prim divizionară pentru sezonul următor o aflăm o săptămână mai târziu

Având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați, Comitetul de Urgență FRF a aprobat azi, 5 iunie, calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României.

Luând în considerare faptul că UEFA a acceptat solicitarea FRF de a prelungi termenul pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene până la data de 3 august, Comitetul de Urgență al FRF a stabilit programul competițional pentru încheierea sezonului 2019/2020.

Conform calendarului, Liga 1 urmează să se reia weekend-ul viitor, iar Liga 2 va redebuta la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia  la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 8 august.

Așadar, calendarul finalului de sezon a devenit oficial de astăzi. Spre deosebire de alți ani, prim divizionara ce ajunge la barajul de menținere/promovare nu mai este avantajată în fața divizionarei secunde de pe locul trei la barajul de la începutul lunii august. Arădenii își amintesc cum în vara anului 2016, UTA a jucat la 4 zile după disputa cu Dunărea Călărași, partida tur cu Voluntariul, care își terminase treaba în Liga 1 de două săptămâni. Formația de lângă Capitală se impunea cu 3-0 și pierdea doar cu 1-0 alte 4 zile mai târziu, pe „Motorul” și rămânea în elită.

Tot azi, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat și “Protocolul medical de reluare a competițiilor”. Acesta a fost elaborat de Comisia Medicală a FRF în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică. Protocolul poate fi descărcat accesând linkul de aici.

3
0