Alte sporturi

Din nou, la Deva! Arădeanca Olivia Cîmpian se pregătește, sub „tricolor”, pentru „europenele” de gimnastică: „Să mi se cânte imnul, un vis încă posibil!”



Loturile olimpice şi naţionale de gimnastică artistică au intrat în cantonament, la Izvorani, încă din data de 15 mai, când au apărut primele măsuri de relaxare post-pandemice. Printre sportivii convocați de Federaţia Română de Gimnastică s-a aflat și arădeanca Olivia Cîmpian, care, însă, a avut parte de înțelegerea antrenorilor pentru a susține o probă preliminară la Falcultatea de Medicină, pe care ar dori să o urmeze în paralel cu ativitatea sportivă.

De la începutul săptămânii viitoare, „tricolorii” se întorc la Centrul de Pregătire de la Deva și Câmpian își va relua cu pregătirea alături de colegele sale. „După lunga perioadă de carantină, în care tot sportul s-a oprit în loc, mă întorc, în sfârșit, la treabă. Îmi pare rău că nu am ajuns și la antrenamentele de la Izvorani, însă am decis să mă ocup și de școală. Pentru început sau atât timp cât se poate, voi încerca să îmbin pe cele două pasiuni ale mele, gimnastica și medicina. Desigur, mai târziu va trebui să iau o decizie, dar deocamdată vreau să-mi reiau antrenamentele cu lotul național, dar și învăț pentru examenul de admitere de pe 26 iulie”, ne-a declarat gimnasta de 19 ani, crescută şi lansată de CSM Arad.

Olivia Cîmpian a primit în luna octombrie a anului 2017 dreptul de a reprezenta Ungaria, însă în vara lui 2018 s-a răzgândit şi a decis să se întoarcă în România. Ea nu a apucat să concureze în nicio competiţie internaţională pentru țara vecină, însă reprezentanţii federaţiei de la Budapesta au refuzat să îi acorde dezlegarea și a trebuit să stea pe tușă un an de zile. Astfel, arădeanca a concurat ultima oară pentru România la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, din luna aprilie a anului 2017. Pe toată perioada suspendării, m-am pregătit la Deva, dar nu în cadrul lotului național. M-am antrenat în special la paralele unde am adăugat elemente noi și se vede un mic progres pe care aș vrea să-l demonstrez și în competiții. Nu a fost și nu este ușor să-mi revin, mai ales că am lipsit atâta timp din competiții, însă am ambiția de a reprezenta din nou țara la cel mai înalti nivel. Dacă nu aș crede în visul de a mi se cânta imnul țării mele la o competiție majoră, aș fi făcut pasul înapoi”, susține Cîmpian.

La Deva, arădeanca va fi pregătită de Florin Cotuţiu, supervizat de Nicolae Forminte și Liliana Cosma, cei care se ocupă de lotul olimpic de fete. „Am mai lucrat cu domnul Forminte, cu domnișoara Cosma, dar cu domnul Florin chiar și înainte de a pleca în Ungaria, în perioada în care am mai făcut parte din lotul național și știu că vor face totul să scoată maxim din fiecare dintre noi. Așadar, tot ce-mi doresc în perioada următoare este să muncesc zi de zi cu folos la Deva, dar să am succes și la examenul la Facultatea de Medicină, de peste o lună și jumătate”, a mai punctat arădeanca.

Următoarea competiție majoră la care ar putea lua startul Olivia Câmpian sunt „europenele” din luna decembrie, de la Baku. Întrecerea trebuia să aibă loc la Paris, între 30 aprilie şi 3 mai, însă pandemia de coronavirus a mutat-o pentru perioada 17-20 decembrie, în capitala Azerbaidjanului. Vârful actualei generații de gimnaste române este Maria Holbură, care, alături de experimentatul Marian Drăgulescu și-a câștigat biletele pentru Olimpiada de la Tokyo.

Componenţa loturilor naționale:

Lot olimpic masculin: Marian Drăgulescu (sportiv), împreună cu Ştefan Gal (antrenor);

Lot olimpic feminin: Maria Holbură, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (sportive), împreună cu Liliana Cosma şi Nicolae Forminte (antrenori);

Lot naţional feminin: Olivia Cîmpian, Antonia Duţă, Daniela Trică (sportive), împreună cu Florin Cotuţiu (antrenor);

În completarea staff-ului: Jenica Mihu (asistent medical), Răzvan Spirescu (maseur) şi Silvia Gradea (coregraf).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button