UTA Arad

Obiectul procesului intentat de UTA Federației, la TAS, este clar: ”Anularea deciziei de înjumătățire a punctelor câştigate pe teren în timpul primelor 24 de runde”


Litigiul dintre UTA și Federația Română de Fotbal a început oficial astăzi, odată cu înregistrarea acestuia la Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Cu sprijinul avocaților săi, Cosmin Flavius Costaş şi Septimiu Ioan Puț, gruparea arădeană atacă decizia de înjumătățire a punctelor, validată de FRF în ședința de Comitet Executiv, de pe 27 mai.

După cum se știe, elevii lui Laszlo Balint și-au pierdut avansul de de 11, 12 sau 13 puncte, din fruntea clasamentului, la 5 şi 6 puncte, față de combatantele din play-offul ligii secunde: CS Mioveni Turris Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul și Rapid. Practic, toată acțiunea legală întreprinsă de „roș-albii” are ca scop înapoierea punctelor de către forul elvețian, după cum rezultă din informarea unuia dintre avocații clubului.

”Alături de clubul UTA Arad, ne face plăcere să anunțăm faptul că am transmis astăzi Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cererea de arbitrare şi apelul detaliat în afacerea AFC UTA Arad vs. Federația Română de Fotbal.

Prin apelul declarat, UTA solicită TAS să anuleze Decizia nr. 13 din 14 mai 2020 a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (punctul 3) şi Decizia nr. 3 din 27 mai 2020 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (punctul 15). Obiectivul acestui demers juridic este acela de anulare a deciziei de înjumătățire a punctelor câştigate pe teren în timpul primelor 24 de runde din sezonul regulat, astfel încât în play-off-ul ce va debuta pe 4 iulie 2020 clubul UTA să beneficieze de un avans de 11 puncte.

Argumentele acestui demers legal se axează pe valorizarea principiului meritului sportiv, combaterea unor decizii nestatutare şi a caracterului discriminatoriu, arbitrar şi singular al soluției adoptate în cauză de Federația Română de Fotbal.

După cum am arătat şi în memoriul extins, punctele câştigate pe teren sunt un indicator al nivelului performanței sportive, într-un sezon cu o importantă rezonanță istorică pentru UTA şi într-un sezon cu un parcurs excelent din punct de vedere sportiv. În mod natural, aceste puncte trebuie să se regăsească la finalul campionatului în dreptul echipei care le-a câştigat pe teren.

În continuare, echipa de avocați aleasă de clubul UTA pentru a susține un demers legitim – compusă din av. dr. Cosmin Flavius Costaş şi av. dr. Septimiu Ioan Puț (titularii successivi ai cursului de Dreptul Sportului de la Facultatea de Drept din Cluj) – va urma principiile echipei de fotbal reprezentate, urmând să pregătească în linişte, serios şi în detaliu acest caz.

Vom comunica orice evoluții relevante atunci când acestea vor exista, prin intermediul reprezentanților echipei UTA Arad”, transmite Cosmin Flavius Costaş pe pagina personală de Facebook.

În mod normal, conflictul dintre UTA și FRF ar trebui să ajungă pe masa judecătorilor TAS în cel mult trei săptămâni, astfel că am putea avea o soluție până ce play-offul ligii secunde se pune în mișcare, adică pe data pe 4 iulie. Dacă „Bătrâna Doamnă” va câștiga acest proces, rămâne de văzut care va fi mutarea FRF, nefiind exclus să avem parte de un play-off în sistem tur – retur, adică de zece etape, în care fiecare combatantă să intre cu punctele acumulate după cele 24 de runde disputate în acest sezon.

7 comentarii

 1. E soluția ocolită de federație care ,s-a grăbit să facă un mic cadou celor cinci urmăritoare . Accesul la locul unu câștigat până atunci de UTA !! Mai mare dovada de nedreptate nici că se putea și mai pe fata mai pe ocolite ,recunoscuta chiar de restul participanților.Te întrebi ce credibilitate mai poate. aveai conducere federală compromisă până la ,,,os” !! Aici nu-i vorba de două ,trei persoane ci de. angajarea unei întregi instituții în manevre” obscure . Daca mai era nevoie de concluzii ,ele au fost servite de personajul anonim ,cinic și ieșit la atac din anturajul Burleanu .HOTUL STRIGA … HOTII. !!!

  0
  0
 2. Nu pot sa uit ca reprezentantii AJF Arad, si toti cei ai tuturor cluburilor aradene l-au votat cu „ambele maini” pe …Burleanu, in detrimentul lui Lupescu. Orice „fapta buna” nu ramene nepedepsita, Totusi ar fi cazul ca acum sa isi depuna demisiile, pentru ca votul lor a fost impotriva bunului simt, si impotriva intererselor Aradului. Nu o vor face, caci aceasta este calitatea …celor din foptbalul aradean. UTA va castiga la TAS, dar daca FRF va alege anularea rezultatelor seriei a doua…va fi dezastru.

  0
  0
  1. Nu are cum sa anuleze competitia fotbalistica,se putea in Martie…Anulezi absolut tot sau nimic!Regulile sunt pentru absolut toti sau pentru nici o liga….Cand modifici pe parcurs,in diverse forme de interes,nu exista diferente faptice….Asa ca….UTA este in Liga 1-i,indiferent ca miticii vor sau nu….Pa si puszi….LA REVEDERE!Va pupam pe nas….
   Mai incercati sezonul viitor…..Noi suntem acolo unde meritam sa fim….

   0
   0
 3. Cand traia Luky,sa-l ierte D-zeu,cacanarul de Burleanu a avut asigurate din judetul Arad,daca nu ma insel 11 voturi…..Record de voturi pe AJF…Mojicia sa,se aduce aminte de boierii supusi turcilor….Da-i sa fie…..La orice eveniment,Burleanu prezent…chestie retorica de imagine…..Cateva porti noi de aluminiu,2-3 intrevederi la miez de noapte….Un turneu Gilette fara rost,tot de imagine la Chisineu si era gata alegerea….
  Nu sunt in postura sa comentez…..
  Da-i sa manance prostului…mai devreme sau tarziu se va spala pe maini….Si iata finalitatea…..Te fu….te….
  UTA promoveaza clar de pe locul I-i…fara emotii!

  0
  0
 4. Așteptăm cu nerăbdare tragerea la sorti a meciurilor. Să vedeti alt val de nemultumiri. Sper să vină de la cea multumită in prezent.

  0
  0
 5. nu se mai poate anula nimic daca ar face asa ceva s ar transforma in alte fapte penale pt burleanu si company…oricum si asa se poate depune o plangere penala pt neindeplinirea atributilor de servici si trafic de influenta…daca se vrea anularea cand competitia s ar fi putut relua inseamna rea credinta!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button