UTA Arad

Gazonul de pe „Francisc Neuman” rămâne fără plasă de siguranță: SC Rulouri de Gazon își anulează garanția acordată Primăriei!


Gazonul de pe arena „Francisc Neuman” nu arată deloc bine la 5 săptămâni de la recepționarea sa. Firma care l-a montat, SC Rulouri de Gazon SRL, susține că Primăria Arad a făcut greșeli mari în întreținerea sa și, drept urmare, își retrage garanția valabilă doi ani de zile de la data recepției (n.a. 30 aprilie 2020). Documentul a fost trimis de ieri pe adresa Primăriei și spune următoarele:

”Către: PRIMARIA ARAD, SERVICIUL BAZE SPORTIVE

În atentia Domnului Primar al Municipiului Arad

D-LUI N. IGNAT și altor persoane interesate

Stimați Domni,

Cu regret vă informăm că am observat greșeli majore pe care le-ați făcut în exploatarea și întreținerea Stadionului UTA, dupa ce ați preluat la recepție lucrările pe care le-am executat în conformitate cu contractul dintre noi și Primăria Arad nr. 61077/2018.

Prin prezenta vă atragem atenția că ați distrus bunuri din patrimoniul public și că vă retragem garanția pentru lucrările pe care le-am facut. Nu aveți dreptul din acest moment să desfășurați nici o acțiune care să ne afecteze în vreun fel, în legătură cu garanția. LUCRĂRILE EXECUTATE CONFORM CONTRACTULUI 61077/2018 NU MAI BENEFICIAZĂ DE GARANȚIE, DIN CAUZA GREȘELILOR GRAVE DE EXPLOATARE ALE BENEFICIARULUI PRIMĂRIA ARAD, CARE LE-A DISTRUS!

Ați încalcat sfaturile pe care le-ați primit de la noi, nu ați tuns cu mașina de tuns, ața cum v-am recomandat înca din etapa de achiziție și de la prima întâlnire (v. Minuta 1/2018), ci cu scarificatorul, ați folosit utilaje neadecvate, ați nisipat greșit terenul. Ați tăiat țevile de irigație și alimentarea cu curent electric a electrovalvelor, grupului de pompare.

Gazonul artificial a fost ars, jumulit și călcat cu utilaje grele. Au fost distruse rigole. Nu a fost implementată dispoziția de șantier referitoare la aerisirea grupului de pompare. Fertilizarea a fost făcută cu mare întârziere, dar în tot acest timp a fost redusă înălțimea gazonului, slăbindu-l și mai mult, uneori reducând brusc, exagerat, înălțimea lui, după ce a fost lăsat să crească mult.

Nu a fost efectuată carotarea (aerarea de toamnă) ci găurire, nu s-a lucrat la îmbunătățirea permeabilității, ci doar s-a stresat gazonul, tăindu-i rădăcinile. Nisiparea a fost făcută cu nisip de la care nu s-au prezentat certificate de calitate (e foarte posibil să nu fi fost nisip quartic 0-2, ci nisip normal 0-4 care va zgâria jucătorii și va distruge gazonul).

Puțurile nu au fost autorizate și nici plățite, deși dl. Ignat și echipa cu care lucrează la Baze Sportive le-au comandat și ne-au asigurat că le vor plati. Suntem într-o situație de ilegalitate ce trebuie să înceteze, deci ne vom ridica pompele și vom închide puțurile, de aceea vă privește direct sursa de apa pentru irigare. Puțurile apar în caietul de sarcini al achiziției ca sursă de apă, pentru că le aveați în teren, deci nu trebuiau făcute altele. Însă nu le-ați mai găsit și ne-ați cerut să facem altele, chiar dacă nu le ofertaserăm inițial. Nici nu era cazul, nu erau în lista de cantități. Înțelegem că în continuare refuzați să le plătiți.

Ne-ați reținut penalități nejustificat, din cauza întârzierilor pe care le-ați provocat, oprindu-ne lucrările.
Iată fotografii care arată distrugerile pe care le-ați provocat, care au făcut să nu mai existe garanție în acest contract:

09.06.2020, ing. Ovidiu Petrache”

Fotografiile atașate documentului le puteți revedea accesând materialul publicat de site-ul nostru ieri. Prin urmare, gazonul din Calea Aurel Vlaicu rămâne și fără plasă de siguranță, Petrache declarându-ne zilele trecute că există posibilitatea ca acesta să trebuiască schimbat. „Operațiunea” ar necesita alți bani publici, între 60 și 100 de mii de euro, dar și timp prețios pe care UTA nu îl are dacă vrea să se întoarcă acasă, încă din prima rundă a stagiunii următoare.

19 comentarii

 1. Amănunte care puse cap la cap seamănă mai mult cu un act de terorism. !!Stadion nou înseamnă ceva bătăi de cap. Materiale de întreținere ,corp profesional de întreținere consum energetic iarna plus adevărată ,,fabrica” care servește gazonul Așa se explica gazonul impecabil pe care sare mingea și pe timp de ploaie cu găleata la nemți .

  0
  0
 2. Avem impresia că acest stadion n-are proiect, mai degrabă este făcut după o idee a câtorva oameni la o cafea. Atâtea modificări și tăieri si săpături si spargeri de pereți si făcuti alti pereti si culoare gri si iarbă…galbenă și bălteste apa…
  Posibil să urmeze chestii mult mai grave.

  0
  0
 3. Niciunde in țară n-au fost atâtea probleme la construcția unui stadion, zici că-i vorba despre un banc…dar o merităm din plin, suntem ăia care i-au dat lui Jiță mandate fără număr.
  Arădenii, cei mai proști dintre români, de departe.

  0
  0
 4. Incompetenta, ticalosie?
  Uita aradenii repede si sa vezi cum vor aplauda Triada FBB( Falca, Bibart, Balcea) la inaugurare. Dupa modelui ,, s-a facut prost si scump , dar s-a facut”. Sau dupa modelui ,,nici ceilalti nu-s mai buni” .

  0
  0
 5. Aproximativ doua saptamini in urma am spus ca arhitectul a fost slabut(daca este architect) iar receptionerul planului incompetent,iar despre gazon am avut dreptate(tuns scurt,nu a fost udat si fertilizat la timp)

  0
  0
 6. Falca + Bilcea + Petrache + Tehnodomus = incompetenta + spaga
  Daca nu dam cu ei de pamant la alegeri, atunci ne meritam soarta!

  0
  0
 7. Nu va mai luați după cei din Giurgiu, veți vedea că totul se va rezolva în 3 săptămâni !!! Gazonul va fi cum trebuie pt a juca pe el ! Cei din Giurgiu,daca și-au retras garanția ,au renunțat si la banii de garantie reținuți de primărie ,care sunt suficienți pt a plăti o firmă care să se ocupe de teren !!! Vorbim peste 3 săptămâni !

  0
  0
  1. Nu e chiar asa….Nu este de gluma….Apa balteste la prima ploaie…..Inseamna ca nici drenajul,substratul, nu a fost executat corect,indiferent cat de habarnisti ar fi cei abilitati de catre primarie si se pare ca sunt si altele foarte grave….
   Gazonul vechi,indiferent de intemperii,fara tehnologii moderne,nu l-am vazut in viata mea inundat sau mocirlos…..
   Acum nu de bani discutam neaparat,oricum pierduti,ci de timpul necesar….
   Odata si odata,cineva trebuie sa plateasca tot acest circarai (nu)ieftin….

   0
   0
 8. Sper ca la inaugurare sa avem toti un deja-vu cu “Firea si Halep” pe arena nationala! Abia astept sa aud cum vor “aplauda” cei 12000 de aradeni, marii realizatori ai acestui maret proiect. Sau vor sta un pas in spate, cum le sade lor bine?:)

  0
  0
 9. Mi se pare tot mai ciudata situatia dezastruoasa…..Ceva nu se leaga….Inginerul Petrache parca a vrut sa fuga ca si Dracul de tamaie si il tot pomeneste pe Falca,cat de omenos sa fi fost…Da niste comunicate redactate probabil de catre un agramat….
  Bun!Am inteles ca a predat si ulterior „pa…la gara”….Ceea ce tot nu pot intelege…cum adica dupa ce s-au semnat niste acte,vine si demonteaza ceea ce a facut,cica?Intra cum si cand vrea pe stadion?Ce puturi sigileaza?
  Pe de alta parte,nu inteleg nici incompetenta factorilor locali,care nu sunt in stare sa intretina un petec de gazon nou?
  De cand ma stiu,gazonul stadionului era cel mai bun din tara,fara ingineri,comisii si studii superioare…Nu baltea,nu era noroi….despre ce discutam?
  Oare cand cineva va fi tras la raspundere?Nimeni,niciodata,din pacate!
  Comedie trista,Dante….:-(((

  0
  0
  1. Ai perfecta dreptate,exact asa gindesc si eu,cei din primarie au milioane de defecte(sa nu spun altceva),dar nici acest Petrache nu e ok !

   0
   0
   1. @Curierul…crede-ma te rog,ca as prefera sa nu am dreptate dar parca presimt din nou ceva urat de tot…Merg aproape zilnic pe la stadion si vad lucruri bune din partea firmei Drast,serioasa… dar din pacate si altele,grave, care apar din urma, ca si gunoiul maturat sub pres….Se sparge buba cu puroi….

    0
    0
   2. Pacat,Batrana Doamna a ajuns bataia de joc a multora.Daca nici acuma ca suntem la poarta ligii 1 nu se fac treburile cum trebuie,nu stiu cum va fi,sincer mi-e frica de viitor,as vrea si eu sa gresesc……

    0
    0
  1. @Darthept…de aceea au bagat utilaj de tip arici?Sa intepe substratul?
   Nici nu vreau sa imi aduc aminte stadionul Motorul,la baraj,intrat in istorie cu scoaterea mocirlei cu usa dulapului….Eu nu mai pot sa duc asa ceva….

   0
   0
 10. Foarte bine. Votați în continuare toata cloaca de la primărie. Nerusinatii isi bat joc de un oraș întreg. Ar trebui să suporte ei din buzunarele lor, cheltuielile aferente. Unde își bagă ei nasul, vai mama ei de lucru…

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button