UTA Arad

Probleme și la sistemul de irigare al gazonului de pe ”Francisc Neuman”: „Dacă și partea de infrastructură se deteriorează…și nimeni nu comunică cu noi” + FOTO


Lucrurile nu merg deloc în direcția bună la gazonul de pe arena „Francisc Neuman”. După ce, ieri, directorul Rulouri de Gazon SRL sesiza faptul că: „S-a instalat boala și că e posibil ca suprafața de joc să fie schimbată dacă nu se intervine rapid și eficient”, astăzi Ovidiu Petrache a mai sesizat o problemă cel puțin la fel de gravă precum cea de ieri.

Reprezentantul firmei giurgiuvene a trimis o echipă la stadion pentru a analiza la fața locului situația și: „Băieții s-au îngrozit de ce au găsit acolo, de data aceasta pe parte de infrastructură, ca să spun așa. Țevile de irigare și cablurile electrice de la sistemul mecanizat au fost tăiate și ulterior cârpite. Nu știm cine a făcut acest lucru, dar trebuia să fim anunțați, pentru că a fost lucrarea noastră și noi știm cel mai bine cum funcționează lucrurile și nu recomandăm aceste operațiuni de peticire. Dacă se strică și sistemul de irigare, gazonul nu poate decât să arate din ce în ce mai rău. Și așa angajații noștri susțin și ei că l-au găsit într-o stare proastă, într-o parte băltea și apa după ploile căzute ieri. Atâta timp cât noi am întreținut gazonul nu s-a întâmplat acest lucru. Din câte am văzut s-a dat la o parte și bucățile de gazon artificial pe care le-am pus, nu știu exact ceea ce fac cei de la Arad, cu atât mai mult cu cât nici nu comunică cu noi. Pur și simplu nici nu răspund la telefoane”, ne-a declarat Ovidiu Petrache.

Într-adevăr, la finalul săptămânii trecute constructorul stadionului s-a intersectat în mod nefericit cu partea de lucrări a celor de la SC Rulouri de Gazon SRL. „Săpând un șanț pentru sistemul ce va alimenta hidrantul, am afectat, într-adevăr, câteva cabluri și țevi de la sistemul de irigare al stadionului. Trebuie spus că acestea nu au fost deloc semnalizate, căci, altfel, vă dați seama că nu ne-am fi pus să săpăm exact pe acolo. Dar, în două zile am remediat problema și acum sistemul de irigare funcționează ca înainte. În ziua în care nu a funcționat, cea de sâmbătă, gazonul a fost udat manual”, ne-a declarat un reprezentant al Drast Company SRL.

Până la urmă, tot ceea ce contează sunt măsurile pe care Primăria, administratorul gazonului le va lua rapid dacă mai vrea să salveze lucrarea de 3.145.368 de lei efectuată de „Rulouri de Gazon”, care pare a se duce -încet, dar sigur – pe apa sâmbetei.

 

6 comentarii

 1. Sub nici o formă nu iau partea Primăriei, dar cred că nici firma din Giurgiu nu este chiar ușă de biserică, să nu uităm totuși de unde sunt. Când faci treabă cu regățenii, gândește-te de două ori. Prea se iau ăia de cap pt orice, faptul că apa nu se scurge nu cred că este o problemă a primăriei. Așa că să fim serioși, greseala primăriei este că s-a legat la cap cu firme din Giurgiu etc, parcă noi în zona Ardealului nu avem firme, sau chiar în Ungaria. Vedeți ce mult ne iubesc cei de dincolo de Carpați.

  0
  0
  1. pai e simplu de tot firma asta a fost ,,revomandata,,de cineva care stia ca se preteaza la paraindarat..de aceea a si suportat atata umilinta petrache asta alta firma la primul frecus actiona in instanta primaria care la cum a lucrat era buna de plata asta a ajuns pnl arad o organizatie de coruptie organizata falca a inventat sistemul de furt bibart si restul il continua!

   0
   0
 2. asta i culmea apa balteste inseamna ca drenajul nu este ok, asta cine l-a facut ?
  tu ca firma nu ai proiect pe unde ai dus firele de curent tevile de apa cand stiai ca pe acolo oricum o sa se sape pentru hidranti sau alte lucrari.
  Covorul de gazon artificial nu a fost lipit niciodata exact pentru lucrari ulterioare.
  incep sincer sa am o parere tot mai proasta despre lucrarea acestei firme, ei perfecti dar alti isi bat joc de lucrarea lor, Oare!!!!

  0
  0
 3. Petrache sa nu vi primar la Arad! Esti la fel de bun de gura ca si Falca. Si cred ca te si pricepi la fel de mult ca si el.
  1. faptul ca apa balteste este vina drenajului. Vina este a firmei care a executat lucrarea
  2. orice teava sau cablu electric ingropat se semnalizeaza. Obligatia era tot a firmei care le-a ingropat
  3. gazonul nu este „bolnav”. A fost lasat sa creasca si apoi a fost tuns prea scurt „din prima”
  4. insulele de pamant sunt o marturie a calitatii rulourilor de gazon folosite
  Bey cowboy, sfatul meu este ca acasa sa-ti pavezi curtea ca la gazon nu te pricepi
  Daca primaria gaseste pe cineva care sa repare si sa intretina gazonul in toamna se va putea juca fotbal pe el. Daca in schimb se ia dupa sfaturile acestui individ atunci il vom regazona la nesfarsit.

  0
  0
 4. Ca primaria are vina ei,nu se poate contesta,orice profan vede si constata acest fapt…..dar totusi ceva pute a mortaciune si cu firma cowboy-ului acesta…..Ceva nu se prea leaga…..
  Musca,ameninta pe toti si parca era foarte grabit ca sa se faca receptia….Gazonul nu a vazut o ploaie adevarata pana acum…..
  Noi suntem doar cei ce vedem zilnic,citim prin presa….Cert este ca un gazon nu „moare” in 2-3 saptamani fara canicula dar si mici ploi zilnice in acest rastimp….nu se vestejeste brusc,de pe o zi pe alta…Ceva e cusut cu ata roz…..
  Ce nisip special?Ce chimicale?
  Stadionul nostru a avut gazon unic in Romania…..in viata mea nu am vazut noroi sau baltiri,indiferent de anotimp…Despre uscacine?Sa scrie aici cei care au fost la multe meciuri pe vechiul „mini Highburry”..
  In anii ’80,venea Paunescu..Cenaclul Flacara, cu scene,tribune,etc…si la nici 2 saptamani gazonul arata ca si nou….
  Concluzie?….Ceva e dubios acum….

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button