UTA Arad

FRF-ul e de acord cu judecarea rapidă a apelului UTA-ei la TAS: Verdictul – până pe 3 iulie, în grafic pentru o eventuală schimbare a sistemului din play-off!





Play-offul ligii secunde la fotbal nu va debuta înainte de a afla rezultatul procesului intentat de clubul UTA Federației Române de Fotbal, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv . Arădenii își cer punctele înapoi, după ce Comitetul Executiv a validat decizia luată de majoritatea grupărilor de Liga 2-a: ”Înghețare a campionatului de la locul 7 în jos și play-off între primele șase clasate cu înjumătățirea punctelor”.

Avocații „Bătrânei Doamne”, Cosmin-Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț, au înregistrat acțiunea la forul din Lausanne luni, iar între timp au negociat cu avocații FRF un termen până la care să existe un verdict. În schimb, arădenii au obținut un succes de parcurs prin desemnarea unui singur judecător, atâta timp cât FRF-ul dorea trei.

Iată și informarea oficială a clubului UTA:

”Apelul clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfășurare. Îi informăm pe suporterii noștri despre evoluția cazului.

”Federația Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluția să fie pronunțată până pe 3 iulie 2020.

Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul nostru suportă toate costurile. Federația Română de Fotbal dorea soluționarea cazului cu trei arbitri.

Cu acordul ambelor părți, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză.

Vă vom ține la curent cu evoluția cazului”.

Așadar, dacă UTA va avea câștig de cauză la TAS și va rămâne la cota 50 de puncte, teoetic, Federația Română de Fotbal va avea timp să schimbe sistemul de disputare al play-offului. Și așa, odată cu apariția cazurilor de infectare cu coronavirus la formațiile din Liga 1, e greu de crezut că sezonul nu va fi prelungit după data stabilită inițial (4 și 8 august erau datele stabilite pentru barajul de menținere / promovare în Liga 1), iar atunci s-ar putea ca UTA, Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid ar putea fi angrenate într-un play-off în dublă manșă. Acum, sunt prevăzute doar cinci partide, primele trei clasate având avantajul terenului propriu în trei confruntări.

20 comentarii

  1. E clar ca Burleanu va cadea in picioare indiferent de decizie , daca ne va fi favorabila , 100% se vor juca meciurile tur-retur . Nu degeaba ne sfatuia el sa nu ezitam a merge la TAS, stia ca oricum va fi rezultatul , el nu va iesi sifonat .
    Acum noi sa ne intrebam si sa ne gandim oare cum ar fi mai favorabil : 5 meciuri ( 3 acasa 2 deplasare ) → diferenta de 5 si 6 puncte de restul , sau 10 meciuri ( 5 acasa 5 deplasare ) → diferenta de 11 – 13 puncte de restul ?

    0
    0
    1. Am spus-o de la inceput, prima variantă ne-ar fi avantajat…cu două victorii din 3 meciuri jucate acasă am fi fost promovați.
      Așa, in 10 meciuri, toate contra unor echipe puternice, se pot intâmpla multe.

      0
      0
    2. Pai voi cereti la TAS punctele inapoi si jucarea playoffulu de 10 meciuri?:))
      Gradinariu mare conducator.
      Cand ai mai mari sanse? In 5 meciuri si diferenta 5 puncte sau 10 meciuri si 11 puncte avans?
      Aveau dreptate rapidistii cand spuneau ca suntem fraieri. In 5 meciuri faceai un egal si o victorie si erai promovat.
      Practic obiectivul vostru se schimba? Ca apoi sa dati vina pe Burleanu?

      0
      0
      1. Citesti din doua in doua randuri ? Unde naiba vezi tu ca UTA cere play off de 10 meciuri . Se cer doar punctele inapoi , atat ! DAR daca se va intampla acest lucru , FRF-ul va face o ghidusie rapida si va schimba desafsurarea de la 5 la 10 meciuri , garantat

        0
        0
      2. TAS-ul nu are acest drept , el judeca strict doar ce sa cerut , dar asta spuneam ca federatia nu se va lasa si va misca rapid cu 10 meciuri tur-retur . Acum ca e bine sau rau vom vedea…

        0
        0
  2. Cu play-off din 5 meciuri e mai periculos pentru UTA,fata de 10 meciuri cu tur si retur,dar 95% promovam.. !!D-lor de la Sportarad va intreb care e rezultaul tombolei UTA 75,partener cu SILVIU TURC,caci concursul a fost pe perioada 1.3 -15.4 2020.Poate a fost vreo vrajala ????dar astazi e 12.6.2020 si care sunt castigatorii extragerii intreb ca participant.. ori s-a prelungigt pana la 23 August.????Hai UTA !

    0
    0
  3. Play-off-ul este NEREGULAMENTAR, înjumătățirea punctelor este NEREGULAMENTARĂ și ea. Singura soluție REGULAMENTARĂ era reluarea și disputarea integrală a etapelor rămase cu alternativa înghețării sezonului. Doar că UTA nu a cerut asta, iar decizia FRF este apărată de un vot „democratic”, dar teleghidat și de ce a mai rămas din „pandemie”… TAS va respinge apelul UTA-ei pentru că nu se poate repara o nedreptate printr-o nedreptate mai mică!? Ne așteaptă cinci meciuri pe cât de interesante, pe atât de grele.

    0
    0
    1. @Calin Veghes…am impresia ca de multe ori esti absent,aerian total…..FRF si Liga au avut mana libera de a gestiona situatia….Cum adica spui matale ca UTA sa fi cerut variante improprii cauzalitatii sale?
      Recapitulare @Calin Veghes….UTA nu a dorit altceva,decat ca punctele castigate decent,pe teren sa ramana valabile….Nimic altceva….Am impresia,de multe ori,ca esti sado-maso…
      UTA nu a mers la TAS,din frica,ci pentru dreptate….Atat!A fost decizia corecta,macar ca nu este tocmai ieftin…..
      Vorbesti a proasta,ca TAS va respinge apelul….Respingere ar insemna ceva ca nefondat…..ceea ce nu este cazul…..
      Tu,la o adica ce doresti?5 finale sau sa o vezi pe UTA in prima liga?Am mari dubii despre simtamantul matale….

      0
      0
  4. Călin, tu zici că va rămane așa cu 5 meciuri si punctajul acesta? Atunci ne vom bucura mai repede de promovare.

    0
    0
  5. daca se joaca tur/retur ===catastrofa feroviara–de ce?
    -uta din 10 meciuri daca nu castiga 2 nu merita in liga 1
    -daca uta castiga 2 atunci face 56 puncta-37 a rapidului rezulta ca rapidul trebuie sa castige 7
    -daca ar castiga /cea ce e la mintea cocosului/ atunci tot uta ar fi pe primele 2 pozitii
    -hai uta ==ca vor sa nu se mai joace sa puna bilete in caciula doar doar nu iese uta
    parerea mea uta+mioveni /locul 3 una din arges petrolul rapid

    0
    0
  6. Daca ramane asa,avem 3 meciuri acasa,din 5…..Nu pot crede ca nu facem in total,matematic 6-7 puncte,chiar daca am juca in formula de juniori ai lui Nea Sandu Gaica….
    Nici o teama….Eu am pus sampania la rece demult….Nu am nici o emotie in aceasta privinta….

    0
    0
  7. Situatia este inca …tulbure. Exista multe posibiilitati, multe necunoscute.Asra indiferent de ce va hotari TAS. Daca in Liga a 2-a apar cazuri de boalatunci… nu se mai poate termina un campionat play off tur si retur. Atunci ,…FRF poate decide „cam ce or vrea muschii ei”,.,..inclusiv inghetarea campionatului, mai ales ca din liga 1 sint mari presiuni sa nu retrogradeze…Dinamo. Eu in apelul facut la TAS as fi solicitat, pentru TAS, sa intrebe FRF : „de ce legea socotita corecta pentru Bacau si Craiova (Mititelu) nu se poate aplica si la UTA ? ( adica sa vina cu o motivatie…logica). Daca socotim ca UTA greu isi gaseste parteneri de amicale, ca are drumuri lungi, ca are cheltuieli imense,…sincer nu stiu cum era mai bine. Dar, nici asa nu putea ramane, pentru ca toate echipele din primele 3 ligi, au fost multumite. doar UTA a fost lovita, si inca…din greu. Cum sa nu voteze echipele,..cele din partea a doua a ligii 2 ce vrea FRF, cind sint scutite de retrogradare, de cheltuieli, etc ?

    0
    0
  8. multi nu inteleg ce inseamna juridic si drept !uta a contestat injumatatirea punctelor cadtigate pe teren…va castiga sigur pt ca liga a 2 a nu prevede nici play ofg nici injumatatire!frf va lua alte masuri dar si acelea pot fi contestate la tas daca sunt pe langa regulamente!frf face o mare greseala!frf va trebui sa cheme toate echipele si sa gaseasca o rezolvare care sa impace real toate echipele adica toate echipele sa fie fe acord si sa semneze un protocol cu ele!aici a gresit frf bineinteles intentionat…trebuiau consultate toate cluburile implicate am mai spus o daca unul nu vrea nu se poate face nimic asa ca la fel de ilegal ar fi si play off tur retur din punct fe vedere legal!

    0
    0
    1. Play off -ul tur- retur ar fi ilegal , corect , dar cine crezi ca va face din nou contestatie la TAS ? Nimeni , deci daca UTA va recupera punctele , se va juca clar asa , chiar daca e neregulamentar…

      0
      0
      1. daca frf nu face iar protocol cu fiecare echipa orice echipa va putea sa atace la tas orice hotarare…nu fi sigur ca uta nu va face iar apel la tas!

        0
        0
      2. Cred ca la FRFse vede inconsistenta, nepriceperea si party pris-urile. FRF, insasi, nu isi respecta legile. Eu unul, as fi cerut – in plus-la TAS… si ca FRF sa raspunda la intrebarea : ” De ce legea care promoveaza direct Bacaul si pe Mititelu,… nu este valabila si pentru UTA ?”. Apoi FRF se prevaleaza de o recomandare a UEFA si FIFA care o imputerniceste sa organizeze finalul campionatelor. Daca UTA reprimeste punctele, as putea pune pariu ca FRF va decide play off cu tur si retur ( chit ca legalitatea este discutabila). Nimeni nu va mai contesta la TAS, si nu cred ca … vor aparea cazuri de fotbalisi „pozitivi”, deci e discutabil…ce va fi. Ce este trist , si chiar de ris, este incercarea FRF de a o scapa de la retrogradare pe Dinamo, acordandu-i Licenta, apoi, reprogramandu-i meciuri, desi Dinamo are o situatie irespirabila ( nu se stie cine e presedinte, are datorii foarte mari la multi, chiar la ANAF, nu se intrevede o sursa de venit care sa o sustina , in plus sta in carantina 14 zile)

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button