Fotbal judetean

S-a „născut” prima generație de absolvenți ai cursului online de arbitraj, CJA Arad promite să repete experiența





Nici în perioada pandemiei de coronavirus, Școala de arbitri fotbal CJA Arad nu a încetat să funcționeze. Sufletistul coordonator, Corneliu Tiulea, a strâns rapid rândurile și, adaptându-se imediat la situația impusă de autorități prin distanțarea socială, a pus în practică primul curs organizat online în istoria CJA a AJF Arad.

Nu a fost chiar simplu să se atragă cursanți și să capacitezi atenția acestora astfel, încât să înțeleagă cât mai bine secretele „sportului rege”, dar Tiulea a reușit acest lucru pentru nouă tinere speranțe, dornice de nou și de aprofundare, chiar și în condiții speciale. Partea de dinamică a cursului și aprofundarea aplicării corecte a noțiunilor explicate a fost asigurată prin analiza video a unor faze selectate atât de F.I.F.A., pentru pregătirea arbitrilor de elită, cât și din arhiva proprie a C.J.A. ARAD.

Cu siguranță, prin specificul său, cursul on-line a indus și dezvoltat abilitățile și cunoștințele cursanților doar din punct de vedere teoretic, prin lecții susținute de suport power point al Legilor jocului, R.O.A.F. și R.O.D.A.A. Partea practică urmează să se deruleze după reluarea activității fotbalistice, astfel încât „bobocii” să fie pe deplin pregătiți de mult așteptatul debut pe „dreptunghiul verde”.

„Deși înainte de a-mi asuma derularea unui astfel de curs atipic mi s-a părut foarte greu de pus în practică, odată inițiat proiectul am fost captat și impresionat pozitiv de modul în care am reușit să interacționez cu cursanții. Aceștia au dat, în permanență, dovadă de interes și implicare, cursul fiind unul cu o cotă ridicată de interactivitate, care a ajutat la aprofundarea și consolidarea cunoștințelor, lucru probat și în cadrul examenului de absolvire. Oricum, au fost extraordinari și vreau să îi felicit pentru modul în care au înțeles să coopereze. Ce mai rămâne de făcut, este să punem în practică cele învățate teoretic, cu ajutorul departamentului tehnic al C.J.A. ARAD, și să <<coborâm>> în iarbă. Odată ce avem deja experiența acestui prim curs on-line, dorim ca pe viitor să repetăm acțiunea, cu un număr mult mai mare de arbitri de pe raza întregului județ. Succes tuturor!”, a transmis Corneliu Tiulea, cel care conduce și conduce corpul obsevatorilor responsabil cu notarea cavalerilor fluierului.

 

Toți cei 9 cursanți care au început cursul online au reușit să treacă de examenul de absolvire, care a constat în 20 de întrebări din Legile jocului și din faze de joc afișate la prima vedere, devenind, astfel, arbitri de fotbal cu „acte în regulă”. Aceștia sunt: Gabriel Balint, Mircea Borza, Andrei Burza, Vlad Herbei, Ciprian Nițui (șeful promoției), Mario Rus. Ramon Păcurar, Anamaria Slav și Claudiu Ujoc. 

La rândul său, Răzvan Cadar, președintele CJA Arad, este de asemenea mândru de această realizare a comisiei pe care o conduce în cadrul AJF Arad. „Sunt mândru de organizarea acestui curs online, probabil printre primele organizate în acest fel la nivel național. Continuăm tradiția Aradului, aceea de a fi <<deschizători de drumuri>> în activitatea fotbalistică a României. Este foarte important să acționezi proactiv în momentele delicate, noi dovedind și de această dată că suntem capabili să menținem un trend ascendent și de durată în ceea ce privește creșterea numărului de arbitri, cu perspective înalte. Felicitări lui nea’ Cornel pentru dedicare, creativitate și putere de muncă! Felicitări colegilor din echipă, dar și tinerilor absolvenți și mult succes în activitatea de arbitru”, a transmis Cadar.

Cei nouă proaspeți „fluierași” vor avea șansa debutului în noul sezon, ce ar trebui să demareze în luna septembrie la nivelul ligilor 5 și 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button