UTA Arad

Primăria susține că lucrările la stadion se vor finaliza în maxim două luni de zile, gazul, lumina și parcarea – obiectivele pe termen scurt ale autorităților!





UTA a obținut licența pentru Liga 1, iar echipa este și ea bine poziționată în lupta pentru promovare în cinci, cu Mioveni, Turris, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid. În dosarul de licențiere aprobat de Federație, „roș-albii” au prevăzut stadionul „Motorul”, însă e clar că toate speranțele sunt legate de revenirea acasă, în Calea Aurel Vlaicu.

DRAST Company lucrează la foc continuu. Nici pandemia de coronavirus și nici ploile căzute în abundență în ultimele săptămâni nu au micșorat volumul de muncă, astfel că, din punctul de vedere al constructorului, totul este în grafic. S-a ajuns la etapa finisajelor, dar muncitorii au abordat și exteriorul arenei. Chiar lângă intrarea principală se amenajează, la nivelul fundației, un bazin ce va alimenta cu apă hidranții în caz de incendiu. Bineînțeles, acesta va fi total acoperit.

Pe de altă parte, Primăria e încă restantă cu…utilitățile și parcarea. Centralele pe gaz au fost montate, dar nu sunt alimentate. Curent există pentru a satisface necesitățile de șantier al contructorului, dar când arena va funcționa la capacitate maximă e nevoie de mai mult. Tot autoritățile mai trebuie să amenajeze parcarea și, deocamdată, nu au mișcat un deget.

Însă, cei de la Primărie ne asigură că toate se vor rezolva, iar stadionul „Francisc Neuman” va fi inaugurat în cel mult două luni de zile. ”Contractul pentru executarea branșamentului la rețeaua de gaze naturale se semnează zilele acestea, după care se va încheia contractul de furnizare. În ceea ce privește contractul de furnizare a energiei electrice acesta este încheiat de Primăria Arad cu furnizorul de servicii. Generatorul pentru stadion ar trebui să ajungă în maxim 30 de zile, iar cel pentru instalația nocturnă, așa cum probabil știți deja, este instalat și funcționează. Referitor la parcarea ce urmează să fie amenajată în proximitatea stadionului municipal, mai întâi va trebui să realizăm rețeaua de canalizare. După estimările noastre, stadionul se va finaliza în cel mult două luni de zile, dar se va încerca și mai repede”, ne transmit cei de la Primăria Arad.

În fine, cele două tabele de marcaj pentru care s-a turnat deja fundația ar trebui să ajungă la Arad pe 6 iulie. Montarea lor nu va fi deloc simplă și va dura în jur de două săptămâni. Cât privește firma luminoasă, pauză totală. Schițele trimise sunt „îngropate” în sertarul primarului interimar, Călin Bibarț, care are priorități mult mai…electorale.

 

12 comentarii

  1. De 6 ani expresiile la ordinea zilei sunt: ,,ar trebui sa”, ,, se va realiza”, ,,va asiguram ca”, ,,urmeaza sa”. Nimic la timpul prezent, nimic palpabil.
    Scump, prost si realizat in timpul in care altii ( exagerand putin) ar fi construit un oras.
    Dar , pana la urma, cei care de ani de zile ne mint cu nerusinare si isi bat joc de noi, sunt alesii nostri. Si ii meritam din plin!
    Unii dintre concetatenii nostri chiar ii lauda , pentru ca , nu-i asa, ,,au furat , dar au si facut”.

    0
    0
  2. Deja au devenit insuportabili dacă nu chiar nesimțiți din calea afară. Stadionul asta a ajuns sa arate exact ca o vila cu două etaje. Capodopera marca ,,lucru bine făcut,, Caricatura de viitor primar caricatura de stadion. Ar trebui construit un stadion in afara orașului ,pe asta sa joace cloaca de prostime din primărie….

    0
    0
    1. Care e supriza? Stim ca nu pot fi montate la peluze ci doar pe colturi pe strucura separata, defapt scrie asta si in articol.

      0
      0
  3. ….Va spun sincer, ca trec zilnic pe langa stadion…uneori din nevoie,altadata in plimbare,sincer,din curiozitate….
    Nici in ruptul capului nu pricep ca aceasta firma, Drast,lucreaza in Draci si este nevoita sa scoata castanele idiotilor de pana acum, din jar…Ba cu una,ba cu alta, sunt nevoiti sa se intalneasca mereu cu niste probleme,ascunse dar stiute…pe care tacit sau nu,trebuie sa le rezolve…:-(((
    Acum e bai cu locurile si scaunele montate deja…cica au iesit prea multe…Parca asistam la o proiectie de film SF,in care ni se expune ceva realizabil de catre comenduire,dar sa nu visam….
    Proiectul nu se potriveste cu realitatea montata….Pantofi la comanda speciala…doar ca unul mai mic,altul mai mare….O-m fi defecti….
    Totul pare o serbare, dorita de catre educatoarea grupei mici de la gradinita,care face tot ce poate,ca sa ascunda incapacitatea personala si da vina pe copii…Florile educatoarei sunt mereu la zi,directoarea adulata,sustinuta politic….Aplauze,dar parintii au platit deja….Probabil,nu destul…
    Ati inteles satira,pamfletul si analogia?
    Daca nu ar fi de plans..ar fi de ras…..

    0
    0
  4. Să nu ne grăbim…Gata!? POATE! Dar nu folosibil! Fără Autorizație PSI!? La cat de mic e, cred că va trebuii să rezervăm locuri prin „PCR-pile, cunostinte, relatii!” MĂIIIII!? Au dărâmat un monument arhitectonic, o emblemă a sportului din orașul nostru și l-au înlocuit cu o chinezărie! Apropo! Monumentul Marii Uniri! Stie careva unde e, cand și undese amplaseaza,….!? Suntem toți niște ratați! Ce oraș oferim noi, copiilor noștrii?

    0
    0
  5. La cât s-a lucrat și cât mai este de lucru ne este clar că nici jumătate n-a fost gata de când a preluat noua firmă care merită felicitări.
    Ce chestie!!! Să lași lucrul nefăcut și să pleci.

    0
    0
  6. Minciuni de intoxicare….Nimic adevarat!Abia s-au sapat niste gropi adanci,pe colturi….unde probabil se vor fi turnate fundatiile de sustinere….
    Partea pozitiva,in schimb, ar fi ca gazonul arata foarte bine ca si colorit verde acum….Mi-e teama de frica lor,sa il tunda conform standardelor….Valurit rau….
    Ohoooo..s-au montat turnichetii pe partea peluzei Sud,bineanteles ca nu sunt zincati,ci spoiti cu grund de culoare gri….
    In rest?Iar sapaturi adanci in spatele stadionului,alte cele…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button