Arhivă articole

FCC Baschet Arad a declinat participarea la Liga de Vară, competiție anulată ulterior: „Motivul e legat de lipsa fondurilor”În contextul în care autoritățile locale au blocat banii publici destinați cluburilor sportive din aproape toată țara, ca urmare a lipsei de activitate pe fondul epidemiei de coronavirus, unele competiții prevăzute în calendarul oficial al federațiilor duc lipsă de competitori.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă Liga de Vară, inițiată de Federația Română de Baschet, tocmai pentru a mai scurta din pauza și așa lungă lungă între sezonul întrerupt în martie și „înghețat” în mai și noua stagiune ce debutează la începutul lunii octombrie.

Noua competiție ar fi trebuit să se desfășoare în a doua decadă a lunii august și se adresa exclusiv baschetbaliștilor sau baschetbalistelor de origine română, cel puțin opt la număr pentru fiecare participantă. Se ofereau reduceri de 6000, 4000, respectiv 2000 de euro pentru primele trei clasate, la taxele din sezonul următor al LNB.

Numai că, după data limită de înscriere, federalii și-au dat seama că nu au cu cine să-și pună în practică proiectul. „Inclusiv clubul nostru nu a putut onora invitația Federației pentru Liga de Vară. Motivul e legat de lipsa fondurilor, căci, altfel, ne-am fi dorit mult să evoluăm într-o astfel de competiție. Era o oportunitate foarte bună pentru jucătoarele românce să-și tureze puțin mai repede motoarele, să prindă încredere și formă sportivă, în vederea întrecerilor oficiale din nou sezon, ce debutează în luna octombrie. Altfel, lucrăm cum putem la campania de achiziții și ne-am propus să reluăm antrenamentele în doua parte a lunii august. Am avea nevoie de cel puțin 5-6 săptămâni de pregătire pentru noua stagiune”, susține Marcel Urban, managerul FCC Baschet Arad.

1,5 milioane de lei au fost câștigate de gruparea „galben-albastră” din fonduri nerambursabile de la Centrul Cultural Municipal, însă acești bani nu au mai ajuns în contul clubului.  Prin urmare, soarta multiplei campioane naționale la baschet feminin, în sensul alcătuirii întregului buget pentru sezonul 2020-2021, se joacă în sesiunea a doua de proiecte, ce ar trebui să aibă loc în luna august.

Pentru al doilea an consecutiv, fetele de la FCC Baschet Arad s-au ales cu bronzul național, cu mențiunea că cel din această primăvară a venit după decizia înghețării campionatului ca urmare a epidemiei de coronavirus.

0
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.