UTA Arad

Burleanu susține că Federația vrea să se asigure că Petrolul va termina sezonul pe teren: „Am deschis o anchetă astfel încât să urmărim firul acestei infectări”



Președintele FRF a făcut primele comentarii după ce în lotul Petrolului au fost depistate 5 cazuri de coronavirus, dar și un angajat al clubului e infectat.

Răzvan Burleanu spune ca Federația își dorește cu orice preț ca Petrolul să termine campionatul pe teren, iar în acest sens a demarat și ea o anchetă proprie în acest caz. „Meciul a fost amânat, acum ne concentrăm pe discuții cu reprezentanții DSP Prahova și cu cei ai clubului ca să stabilim ce pași urmează. Informațiile certe pe care le avem sunt că există 6 persoane testate pozitiv. Testările au fost reluate, rezultatele vor fi confirmate mâine dimineață. Toate persoanele sunt asimptomatice, au și posibilitatea de izolare la domiciliu. E un context total nefavorabil în Prahova în aceste zile, numărul cazurilor s-a situat peste media zilelor precedente. Au fost făcute testări la toate celelalte echipe, de la unele am primit rezultatele, de la celelalte asteptăm în cursul zilei de mâine. Nu e nevoie, în momentul de față, de prelungirea sezonului. Echipa vizată e izolată, peste 5 zile urmează o nouă testare a tuturor persoanelor. Dacă persoanele negative vor avea rezultat negativ, echipa își poate relua competiția. Nu avem etape intermediare în playoff-ul ligii a 2-a. Meciul care se amână, cel cu UTA, urmează să se dispute la mijlocul săptămânii care începe pe 13 iulie”, a punctat șeful de la Casa Fotbalului pentru Digisport.

Acesta mai susține că nu se pune încă problema prelungirii play-offului ligii secunde, ce demarează în acest weekend și se încheie la 1 august. „Nu suntem în situația de a prelungi sezonul actual. Azi au fost reluate testările doar pentru cazurile pozitive. Indiferent ce se întâmplă mâine dimineață, meciul de sâmbătă rămâne amânat. Am deschis o anchetă astfel încât să urmărim firul acestei infectări, suntem în contact permanent cu părțile implicate astfel încât să ne asigurăm că Petrolul va încheia sezonul pe teren. Vrem să depistăm toți contacții celor 6 persoane pozitive”, a adăugat Burleanu la TV.

Play-off-ul Ligii 2 debutează vineri, de la ora 17:00, cu meciul de la Turnu Măgurele dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș, iar singurul meci ce se mai joacă în această primă etapă e programat marți, de la ora 20:00, între CS Mioveni – Rapid.









14 comentarii

  1. D-le BURLENICA ? Daca 5-6 jucatori ploiesteni sunt internati la Campina de Covid 19 iar restul lotului de jucatori vor fi obligati sa stea in izolare 14 zile, oare ce sanse mai sunt sa termine Petrolistii acest play-off ? Iti dai seama cate suspiciuni va fi la celelalte echipe ramase din play-off ? Ce sa mai amani pe petrolistii de a mai juca , nu vezi ca treaba este grava acolo ?

    0
    0
  2. Ar fii frumos ca mâine UTA sa câștige la TAS,apoi as fi curios sa aflu de ce liga a 2a începe pe 3 iulie când sezonul competițional din liga 1+2 s-au terminat in același timp iar startul ligii secunde începe acum,când toți termină, adică campionatele cu 10-13 etape din tări cu „infectări masive”,nu ce avem noi, în fine mulți vorbesc, puțini pricep ce se întâmplă.
    Din punctul meu de vedere mi se pare puțin SF ce se întâmplă la petrolul,(sau sunt prea prost, scuze nu pot mai mult),cum sa ai atâția jucători pozitivi care s-au antrenat,poate erau toți nesimtomatici sau poate mâine
    e alarmă falsă și totuși v-ați obținut amânarea meciului cu UTA…..pe bune, teatru ieftin pentru proști!!!
    Acum ce urmează să testăm pe Astra, juniorii viitorului,doar au jucat cu petrolul,pe bune!!!!

    0
    0
  3. Eu nu ma bucur de necazul nimanui(Doamne fereste sa ni se fi intamplat noua),doar ca si o mica readucere aminte, pe astia, i-a mancat in fund cu orice pret,la fel ca si pe Rapid….
    Bratul legii a fost prea permisiv,acum ar fi trebuit sa plateasca,la o adica…La UTA s-a putut asa cum s-a putut respecta,dar pe acestia nici macar nu i-a interesat….
    Marioneta Burleanu,acest papusoi,este total depasit de situatie….Am auzit ca s-au golit farmaciile din Bucuresti de Xanax si Diazepam….
    Aaaa…ca nu concepe competitia fara Petrolul si o si declara fatis?Imi pare rau…dar cum asa???Oare ar fi avut aceeasi pozitie daca ni se intampla noua?
    D-apoi,personal, nu am fost neaparat sustinatorul mersului la TAS…dar acum sigur as merge pentru un 3:0,la masa verde…..Daca tot i-a mancat in fund cu deplasari si amicale dubioase,neaparat….
    Sa se invete minte….Regulamente si legi sa fie interpretate la fel,pentru toti…Nu respecti?Atunci esti bun de plata!
    Si daca bine stiu,pentru o data de amanare,va trebui sa fie de acord si adversarul,adica UTA….Nu se poate considera caz fortuit,pentru ca nu a dat natura un cutremur peste noapte,brusc….

    0
    0
  4. Daca era UTA era 3-0 pentru petrolul plus sanctiuni!!!! Asta e FRF FOTBAL mai putin si MULTA HOTIE!!!! RUSINE FRF!!!

    0
    0
  5. acuma ne dam seama ca petrolul e cea mai avantajata!!! Nu le-a convenit tragerea la sorti lasa ca aranjeaza ei cu BUrleanu!!!!sa mancati toti cacat!

    0
    0
  6. E inacceptabil ce se intimpla!nu stiu ce rost mai are pt uta sa se chinuie in mocirla din romania?uta ar trebui sa refuze sa mai joace cu petrolul sa castige toate meciurile apoi sa isi duca 3 jucatori la infectare de coronavirus sa vedem cu cine mai joaca petrolul!dna ar trebui urgent sa intervina la frf deja mafia e pe fata!

    0
    0
  7. Deci sa judecam… „la rece” 1. Nu cred in scenariul ca Petrolul a manipulat testarea. In Prahova de o saptamana au crescut zilnic numarul de pozitivi. 2, Chiar daca ( hai sa zicem,… desi nu cred ) dintre cei 6 ar fi, la al doilea test gasiti negativi unii,….tot se mai face un test. Exista insa si varianta ca la a doua testare sa fie mai multi pozitivi. Mi-e clar ca Petrolul nu na respectat protocolul 3.Dupa ce ai pozitivi , in grup, e necesara retestarea la 7-8 zile, ca astia, negativi azi, pot fi „in incubatie”, doar dupa 7-8 zile…se pozitiveaza. Cred ca decizia corecta ar fi urmatoarea : cit Petrolul nu poate juca meciurile , le pierde cu 3-0. Adica …tu Petrolul ai facut 4 amicale, si nu ti-ai pus problema ca deplasarile pot aduce necazuri, iar acum …de ce sa sufere …UTA ? 4 Nu avem nici o garantie ca si alte grupari pot avea bolnavi. De aia sint fericit ca , la Arad nu au fost „pozitivi” de citeva zile, deci nu prea ai de und sa iei virusul. 5. Am insa o presimtire : va rezova , pentru UTA….TAS problema

    0
    0
  8. Înainte de a ne lansa în teorii ale conspirației, hai să și gândim unpic la rece, folosind logica. Să zicem că găzarii n-au vrut să joace primul meci împotriva UTA-ei. Dar:
    1. Petrolul va începe în urma celorlalte echipe. Dacă UTA îşi permite chestia asta, nu ştiu dacă pentru Petrolul n-ar fi un dezavantaj psihologic să se plaseze în urma contracandidatelor, chiar și așa având un meci în minus. Ei nu și-au dorit să joace împotriva UTA-ei pentru a nu începe campionatul cu o înfrângere, dar nejucând au tot 0 puncte deci n-au rezolvat nimic. Ipoteza că la rejucare UTA va fi promovată deja și n-ar trata meciul serios e o speculație care se bazează pe multe variabile.
    2. Petrolul va trebuie să efectueze o deplasare grea la Arad în mijlocul săptămânii, între două meciuri, pentru a juca restanța – rezultă de aici un efort fizic care o va dezavantaja în meciul următor față de adversarul respectiv.
    3. Conform protocolului echipa nu doar că e plasată acum în carantină dar nu are voie să se antreneze, ceea ce este un dezavantaj major în raport cu celelalte echipe.
    În plus mai adaug:
    a) Pentru Petrolul ăsta era cel mai bun moment să joace cu UTA. Petrolul are 4-5 amicale, UTA nu are niciun meci în picioare. De ce ai vrea să joci cu UTA după ce aceasta se va fi rodat cu 2-3 meciuri oficiale?
    b) Aici adăugăm și riscul penal și sportiv asumat pentru că e evident că un rezultat falsificat al testelor nu se putea realiza decât prin mită. Chiar să riști consecințe extrem de grave pentru a amâna un meci?
    Ținând cont de toate astea nu doar că nu cred că ar fi fost o manevră dar mai cred și că dacă testele ulterioare vor fi tot pozitive iar Petrolul va trebui să stea în carantină fără antrenamente două săptămâni își cam pot lua adio de la promovare. Șansa lor unică de a mai rămâne cu șanse în luptă e ca rezultatele de la retestare să fie negative ceea ce ar implica din ce am înțeles o nouă retestare după câteva zile iar dacă totul e ok vor putea reveni la antrenamente și la jocuri, pierzând doar câteva zile de antrenamente. Chiar și așa e foarte probabil să intre în meciul cu Rapid fără a avea antrenamente decât poate unul în preziua jocului.

    0
    0
    1. toate regulile expuse de tine vor fi incalcata fara rusine….despre ce vorbim?vor veni odihniti si fresh gata antrenati nu fi naiv!

      0
      0
  9. Petrolul are foarte multi suporteri, au în spate unul dintre cei mai puternici sponsori VEOLIA ,e normal că FRF să-i ,,protejeze,, și s-ai dorească in L I..Dacă UTA era finantatá de Blidar altfel stătea lucrurile și la UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button