UTA Arad

UTA – încurcată de amânarea disputei cu Petrolul, meciul weekendului se mută la TAS: „Indiferent de decizie mai avem de câștigat niște puncte pe teren”



Pur și simplu UTA-ei nu i se arată să revină pe teren după atâtea luni de absență cauzată de epidemia de coronavirus. După ce nu și-a găsit niciun partener de întrecere pentru meciuri amicale, fiind – de altfel – singura formație din play-offul ligii secunde ce nu a disputat un astfel de joc, „Bătrâna Doamnă” nu are parte nici de partida pe puncte cu Petrolul.

Șase ploieșteni au fost diagnosticați cu coronavirus după testările de ieri, iar Federația Română de Fotbal nu a mai așteptat rezultatele retestării de azi și a amânat oficial partida pentru o dată ce se presupune a fi în săptămâna 13-19 iunie. Asta, bineînțeles, dacă fotbaliștii în cauză ori sunt confirmați negativi la retestări, ori se negativează în săptămâna ce urmează. Petrolul e izolată în acest moment, peste 5 zile urmează o nouă testare a tuturor persoanelor și dacă prezența virusului SARS-CoV-2 nu mai e de actualitat echipa își poate relua competiția.

Până una alta, Laszlo Balint și elevii săi, care așteaptă, la rândul lor, rezultatele testelor mâine, au fost nevoiți să-și schimbe încă odată planurile. „Ne pare rău că s-a întâmplat asta, nu e incomod doar pentru Petrolul, ci și pentru noi și tot fotbalul românesc. UTA era pregătită să joace, să înceapă acest șir de finale, iar acum ne aflăm în postura de a improviza din nou. E o situație neplăcută, nu ne pică deloc bine, dar nu putem controla aceste lucruri. Ne vom relua antrenamentele, trebuie să rămânem cumva conectați și deja concentrați pe următorul meci, cel de peste o săptămână, cu Turris Turnu Măgurele. Până una alta, le dorim sănătate celor de la Petrolul, sperăm să fie totul în regulă și să ne întâlnim cât de curând pe gazon, acolo unde ne simțim cu toții bine. Nu e plăcut să începi plat-offul cu o amânare, dar sănătatea are mereu prioritate”, ne-a declarat Laszlo Balint.

Automat, meciul weekendului nu se mai joacă sâmbătă, la Arad, ci mâine, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne (Elveția). UTA își vrea înapoi punctele înjumătățite prin decizia CEX a FRF, dar Balint susține că el și jucătorii săi își văd oricum treaba lor: „Sigur că e importantă hotărârea de vineri, însă, indiferent de ceea ce decide, noi încă mai avem de câștigat niște puncte și vrem să le câștigăm cât mai repede. Nu s-a putut cu Petrolul, trebuie să ne îndreptăm de acum atenția spre Turris”, a fost scurtul comentariu al antrenorului „roș-albilor”.

Nejucând cu Petrolul, pentru arădeni s-ar fi deschis posibilitate disputării unui joc amical, cu divizionarele secunde din zonă, Ripensia, Poli și CSM Reșița, reunite recent. „Protocolul spune clar, nu poți desfășura partide de niciun fel, nici măcar amicale, dacă nu ai trei testări la activ și acel cantonament cu circuit închis de 14 zile. Vă dați seama că am fi dorit și noi să ne verificăm potențialul, să căptăm un și mai bun ritm de joc, însă pur și simplu nu avem cu cine. Ne vom continua  programul de antrenamente, sperând să putem începe cât mai repede competiția”, a adăugat Balint.

În fine, „principalul” arădenilor a confirmat faptul că sezonul s-a încheiat pentru Bogdan Stancu, iar în ceea ce-l privește pe Tomozei: „Medical e bine, dar trebuie să avem grijă, să nu-i forțăm prea mult revenirea  în special pe un teren sintetic ca al nostru. Fizic mai are ceva restanțe față de colegii săi, dar până joi va sta mai bine”, a încheiat antrenorul liderului ligii secunde.









5 comentarii

  1. Cinste celui ce a scris articolul,e diplomat,eu unul nu pot fi, parcă suntem la un meci de box unde ambii pugiliști încearcă să ajungă în greutatea categoriei dar unul nu poate (vezi Doroftei),și încerci să faci o șmecherie,gen ce-a din Ștefan cel mare,un fel de poker unde nu toți câștigă la cacealma!!!

    0
    0
  2. Stim noi cum este vorba veche,cu toata parerea de rau pentru Petrolul…..”Decat sa planga mama,mai bine plange ma-ta!”….Foarte bine daca au riscat si fortat momentele de relaxare,isi merita soarta….acum sa traga ponoasele,cu toate ca imi pare rau pe latura sportiva…..
    Scuze…noi,UTA, avem treaba prin Liga I-i,dar voi urmari sezonul viitor derby-urile Ligii a 2-a dintre Dinamo,Rapid,Petrolul,U Cluj….Na…..ghinion…..:-))))Noi nu am avut,pana acum atata rabdare?

    0
    0
  3. DE URMARIT,daca e adevarat atunci insanatosire grabnica si cele mai sincere ganduri, dar daca e o stratagema…sa fiti FARA MILA!!!

    0
    0
  4. -daca 6 nu au trecut testul si au plecat pe strada dunarii la Campina/daca sunt bolnavi cum mai joaca Petrolul ?
    -toata echipa trebuie separata adeca ce mai joaca==turca la FRF ?
    -e focar pe valea prahovei si vrea sa il duca la Arad ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button