Rugby

Turneul de rugby în 7 de la Petroșani, ca și anulat! Arădenii nu au bani de testări: „Ne-am cheltui jumătate din bugetul de competiție pentru întreg sezonul numai ca să începem”



În urmă cu trei săptămâni, Federația Română de Rugby a făcut un nou calendar competițional, adaptat – însă – situației epidemiologice din luna iunie. Între timp, cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 au crescut alarmant, dar, mai mult decât atât, federalii nu au ținut cont de posibilitățile financiare ale majorității cluburilor afiliate.

Pe 25 iulie, la Petroșani, ar trebui să se dispute un turneu de rugby în 7 la care sunt chemate să participe divizionarele secunde. Printre ele se află și CS Universitatea Arad, care și-a reluat antrenamentele de la 1 iulie, dar care nu a efectuat nicio testare. Și ar trebui făcute trei până la primul meci oficial, așa că termenul nu mai poate fi respectat oricum. „Federația a pus pe foaie niște date pentru a juca turneele de rugby în 7 și celelalte meciuri din campionatul trecut, dar nu văd cum DSP-urile vor aproba desfășurarea acestor competiții, în care vor fi implicate în jur de 100 de persoane. Pe de altă parte, din ceea ce știu eu, cel puțin dintre echipele ce ar trebui să joace peste 11 zile la Petroșani nu s-a testat niciuna. Și, conform protocolului, e nevoie de trei teste, nu de unul. La un lot de 26-28 de jucători am avea nevoie de peste 150 de milioane de lei vechi, de unde să-i scoatem acum. Aceasta sumă se apropie de bugetul de competiție penturu un sezon întreg și ea ar trebui cheltuită numai ca să începem să jucăm acest turneu de rugby în 7. Din punctul nostru de vedere, e aproape sigur că nu vom juca la Petroșani, dar, și mai grav, e greu de crezut că ne vom întoarce prea la competițiile oficiale”, susține Marian Grindei.

Antrenorul „studenților” conduce zilnic ședințe de pregătire pe sinteticul de pe „Șega”, cu respectarea măsurilor impuse de autorități. Adică dezinfectarea vestiarelor și mingilor și antrenamente în grupuri de maxim 10 rugbiști.

Sârbu, sub comanda lui Calafeteanu în Superligă

Recent, Timișoara Saracens l-a adus pe banca tehnică pe Valentin Calafeteanu. Fost vicecampion al României cu Contor Zenner U Arad, Calafeteanu a spus de la bun început că va acorda tinerilor din zonă o atenție sporită pentru reclădirea echipei de pe Bega. În acest sens, fostul mijlocaș la grămadă l-a cooptat în lot și pe Sebastian Sârbu, un centru de 21 de ani de la CS Universitatea Arad. „E un băiat talentat, de viitor, sperăm să se impună la Timișoara”, a spus Grindei despre fostul său elev.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button