Fotbal juniori

Viitorul Arad l-a dat pe Todoran la CFR Cluj: „Merită, e un băiat serios și talentat!”



Clubul campion al României a pus mâna pe unul dintre fotbaliștii cizelați în fotbalul arădean. Originar din comuna Ibănești (județul Mureș), Dorinel Todoran (6 septembrie 2003) a fost transferat de Viitorul Arad în 2016 de la formația mureșană, Atletic Kids Gurghiu.

A fost antrenat de Norbert Jozsa, iar Dinu Maghici l-a promovat în Liga 4-a, la Păulișana Păuliș, la nici 15 ani. A trecut apoi și pe CS Ineu, iar în această vară a făcut pasul la Liga 3-a. „Joc mijlocaș stânga sau atacant de bandă. Îmi plac mult Dennis Man și de Florin Coman, îi urmăresc cu plăcere, mă inspir de la ei și știu că au ajuns la performanță prin multă muncă și cu o viață sportivă și extrasportivă fără abateri. Aș vrea să le calc pe urme, însă mai am mult de muncit”, ne declara tânărul fotbalist în toamna anului trecut după un gol decisiv în tricoul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, contra Fortunei Becicherecu Mic.

„Sămădăii” s-au reunit la începutul săptămânii trecute, însă fără Todoran, care se despărțea de formația condusă Roli Nagy, Flavius Moisă și Adi Sasu cu direcția CFR Cluj. Lucrurile s-au mișcat repede și, ieri, au fost semnate contractul de transfer de la Viitorul Arad la campioana României, iar fotbalistul a fost reprezentat la negocieri și de părinții săi. „Ne bucurăm foarte mult pentru Dorinel, căci știm cât a muncit și câte sacrificii a făcut în cariera sa, plecând, de exemplu, de acasă la o vârstă foarte fragedă. E un băiat foarte serios, a progresat mult de când a venit la Arad și merită să facă pasul la un club de talia CFR-ului. El va face parte din lotul echipei a doua, ce evoluează în Liga 3-a, însă, în funcție de evaluarea antrenorilor, s-ar putea lua decizia să fie împrumutat și la un club de Liga 2-a. Chiar dacă are mai puțină importanță, clubul Viitorul e mulțumit și de cifrele transferului, ca să spunem așa. CFR Cluj a achitat grila de formare, iar clubul nostru va mai încasa 30 de mii de euro când fotbalistul va juca zece meciuri la prima echipă a clubului. În plus, ne-am menținut un procent de 10% din viitorul transfer”, ne-a mărturisit Giovanni Catanzariti, președintele celor de la Viitorul, care a fost primit la Cluj de Bogdan Mara, fostul său jucător de la UTA, actualmente directorul sportiv al viceliderului la zi al Ligii 1.

Însă, un rol important în realizarea mutării lui Todoran în Dealul Gruia l-a avut și Cristian Panin. Fundașul arădean crescut de Romvest și lansat de UTA e manager sportiv la CFR și a luat, la rându-i, referințe despre fotbalistul ofensiv de picior stâng. Clujenii îl mai monitorizează și pe Ionuț Pop, un alt produs al Atletic Kids Gurghiu, care a venit și el la Viitorul în urmă cu trei ani. Fundașul de 16 ani face momentan parte din lotul divizionarei terțe, Gloria Lunca Teuz Cermei.









2 comentarii

  1. Felicitari!Nu ai cum sa fii rautacios si sa nu apreciezi munca acestor copii!Nici nu conteaza cifrele transferului,ca sa fim sinceri,in cazul de fata…Inca un exemplu unui doritor de a deveni fotbalist,care probabil nu a avut copilarie….Depinde si in continuare doar de el..
    Mult succes si in primul rand,sanatate maxima!

    0
    0
  2. Încă un „arădeană pt Cluj… pt alții! UTA putea proceda exact la fel! Îl luau ei și îl lăsau în continuare la Liga a3! Har domnului…. este unde! Sunt 4 echipe aradene …. Succes băiatului! Iară un „produs” la care samadaii au lucrat!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button