Cluburi polivalente

Adi Jigău aşteaptă reactivarea loturilor de juniori mici, dar şi startul sezonuluiHalterofilii de la CSM Arad au deja o lună şi jumătate de pregătire în sală, dar perspectivele pentru startul sezonului sunt încă în…ceaţă. Starea de alertă a fost prelungită pentru încă o lună, până după 15 august, iar Federaţiile sunt în dificultate în a stabili calendarele competiţionale.

Totuşi, chiar ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a indicat halterele printre sporturile cu risc scăzut de infectare cu noul coronavirus, astfel încât se poate da drumul la competiţii. Pe de altă parte, este nevoie de aprobarea specialiştilor în sănătate şi probabil de norme pentru desfăşurarea campionatelor naţionale. „Copiii muncesc, dar din păcate nu ştim nici acum când vom începe, nu am primit nimic cert din partea Federaţiei, adică un calendar competiţional. Primul concurs ar trebui să îl avem chiar luna viitoare, Campionatul Naţional de juniori III, dar nu ştim dacă se va ţine sau nu. Este foarte greu să îţi faci un plan de pregătire în acest fel, sper să se clarifice cât mai rapid lucrurile”, ne-a declarat Adi Jigău.

Patru arădeni spre loturi, Krupla cel mai bine cotat!

Antrenorul halterofililor CSM-ului aşteaptă şi reactivarea centrului naţional de la Bistriţa şi al lotului de juniori III, unde CSM Arad propune câte doi sportivi pentru fiecare categorie de sportivă: „Am văzut că mai toate loturile au început să se mişte, mai puţin centrul juniorilor de la Bistriţa, nu ştiu din ce motive. I-am avea la lot pe Cosmin Krupla şi Martin Tîrziu. La juniori III am doi sportivi cu perspective de lot, David Ciurar şi Robert Filip”, mai spune Jigău. Cel mai bine cotat sportiv al secţiei de haltere de la CSM Arad, Cosmin Krupla, are doar 16 ani şi este triplu medaliat european şi triplu medaliat mondial anul trecut, la juniori II!

În acest an ar putea avea treabă şi în competiţii internaţionale, mai exact la Europenele juniorilor 2, dar ar putea fi o soluţie şi pentru întrecerea continentală a juniorilor mari, în funcţie de opţiunea antrenorilor de la lot. Europenele de juniori 1 şi tineret vor avea loc în septembrie sau octombrie, Europenele de seniori în noiembrie şi Europenele de juniori 2 (13-17 ani) ar putea fi împinse spre sfârşitul anului.

csmarad.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button