UTA Arad

Balint susține că „pietrele” contestatarilor vor fi transformate în energie pozitivă: „Suntem bărbați, iar spiritul din vestiar ne va duce către îndeplinirea obiectivului”





Pentru prima oară în acest sezon cu totul și cu totul aparte, o parte dintre suporterii UTA-ei s-au întors împotriva jucătorilor, pe care i-au considerat vinovați pentru ratarea promovării directe la capătul meciului cu Rapid. De pe clădirea aflată în construcție lângă arena „Motorului”, dar și în fața stadionului s-au spus cuvinte grele și a fost nevoie de intervenția lui Laszlo Balint pentru a restabili „pacea”. Iar, pe scurt, mesajul a fost următorul: ”Aveți încredere în noi până la final!”.

Evident, antrenorul arădenilor a avut și are cea mai mare credibilitate în rândul fanilor, însă acesta le reamintește că nu ar fi putut realiza nimic fără jucătorii săi. „Eu le mulțumesc pentru încredere, pentru că asta înseamnă că tot ce am făcut în ultimul an, nu numai eu, ci împreună cu băieții, contează pentru niște oameni care iubesc acest club și – până la urmă – se pricep la fotbal. Eu am ieșit după meciul cu Rapid în fața suporterilor și i-am rugat să aibă încredere în noi, pentru că noi suntem aceiași de până la întreruperea campionatului. Este foarte adevărat că din punct de vedere sportiv această pandemie ne-a cam bulversat, ne-a transformat și nu în bine, din punct de vedere sportiv. Este o evidență pe care nu o putem nega, dar eu sunt convins că, având acel spirit de care am dat dovadă inclusiv la meciul de la Mioveni și nu numai, putem reuși ceea ce ne-am propus. Vestiarul, jucătorii au arătat unitate, solidaritate, au demonstrat că sunt puternici, atât din punct de vedere individual, cât mai ales colectiv. Pe scurt, au demonstrat unitate de grup și eu sunt convins că acest spirit ne va duce către rezultatul necesar pentru îndeplinirea obiectivului. Acum, când meciul de la Pitești e și mai aproape, suporterilor le transmit același lucru, să creadă în noi până la final. Drumul către succes nu este niciodată simplu și ușor. Mereu ne vom întâlni cu obstacole, cu dificultăți. Cel puțin în sport, în momentele grele mereu vor veni contestatarii și cumva se va arunca cu pietre în noi. Fie că vorbim la propriu sau la figurat, dar suntem bărbați și ne asumăm acest lucru. Este foarte important să avem puterea să acceptăm și criticile și să știm să ne focalizăm toată energia într-un scop pozitiv, care să ne ajute să demonstrăm ceea ce putem în momentul în care ieșim pe teren”, a declarat Laszlo Balint la conferința de presă de dinaintea ultimului joc din play-offul ligii secunde, cel de duminică, de la Pitești.

Întrebat dacă disputa din Trivale e cea mai importantă sau cea mai grea din cariera sa de antrenor, Balint a adăugat: „Eu nu știu dacă asta cântărește mai mult sau mai puțin în tot ceea ce înseamnă economia acestui meci. Adică dacă este important sau gre pentru Balint sau pentru Tomozei (n.a. tehnicianul utist a fost însoțit la întâlnirea cu presa de fundașul Marius Tomozei). Este important pentru toată lumea și – până la urmă – cu toții suntem în fața pasului decisiv pentru atingerea unei performanțe importante pentru CV-ul fiecăruia. Nu doar pentru CV-ul meu sau pentru cel al lui Tomi, că e aici lângă mine…Absolut toată lumea își dorește să se adauge o performanță importantă la un club extrem de important și atunci contează foarte mult atitudinea colectivă pe care o să arătăm la acest meci”.

Înainte de debutul play-offului, dar și pe parcursul său, „principalul” arădenilor susținea că aspectul mental poate face diferența între combatante. „După ceea ce am văzut zilele acestea la antrenament, eu zic că vom ajunge la ora meciului foarte bine din acest punct de vedere. S-a demonstrat, am zis la începutul play-off-ului, că acest aspect al concentrării, al părții mentale, va fi decisiv. Și s-a întâmplat nu doar meciurile noastre, ci și în celelalte din plat-off, când rezultatele au fost decise pe greșeli individuale. Așadar mentalul e important, mai ales când joci pe fondul lipsei de activitate competițională. Apoi, există și factorul presiunii. Nu știu cât de mult se simte din afară, dar, credeți-mă, în momentul în care ajungi la ora meciului oficial este o presiune fantastică pentru toată lumea implicată. Consumul emoțional este foarte mare și atunci trebuie să dăm dovadă de tărie de caracter în fața unui asemenea meci. Ca să ieși bine trebuie să gestionezi momentele psihologice, pentru că ele au existat și vor exista, sunt sigur, și duminică. Din păcate, noi am suferit la anumite meciuri în acest play-off din punctul ăsta de vedere, sper că am învățat din greșeli. Băieții mi-au transmis acest lucru prin modul în care s-au prezentat la antrenamente în aceste zile și sunt convins că o să ajungem să dăm dovadă de forță, de tărie de caracter, dar și de valoare până la urmă, în momentul în care o să intrăm pe teren la Pitești”, a mai punctat Laszlo Balint.

FOTO: Ciprian Petcuț

8 comentarii

  1. Frumoase cuvinte de încurajare ,,teoretic stăm bine,practic vom vedea.! Sper sa nu dezamăgim la sfârșitul meciului.

    0
    0
  2. Foarte bine, incurajari peste tot inainte de meci ca deobicei ,normal asa si trebuie dar…. ATENTIE BAIETII !!! TREBUIE SA SI DEMONSTRATI PE TEREN LA ACEST MECI CU FC. ARGES o echipa artagoasa si deci sa va asteptati la replica acestora care vor manca terenul la fel ca voi !!! DECI SI VOI LA RANDUL VOSTRU NU TREBUIE SA LASATI GARDA JOS IN NICIO CLIPA IN TIMPUL CELOR 90 de min. , SI SA LUPTATI EROIC PT. FIECARE MINGE SI NUMAI ASA VE-TI REUSI !!! VA UREZ MULT SUCCES SI SPERAND TOTODATA CA NU NE VE-TI DEZAMAGI !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD , HAI CA SE POATE !!!

    0
    0
  3. Din cauza faptelor care ne-au dus in situatia de a avea nevoie disperata de un punct, in conditiile in care puteam face/lupta mai mult si serios cu Giulestenii, vom astepta cu mari emotii meciul cu Argesenii! De aceea incredere deplina aveti din partea noastra, a suporterilor! Domnule Balint nu ii lasa sa ma faca figuratie uneori pe teren si vom avea cu totii mai multe beneficii! Pana una alta sa ne bucuram dupa un rezultat pozitiv pe care il veti obtine cu Argesenii! Forta Uta

    0
    0
  4. Din nou cuvinte mari, dar Ilie nu se poate abține din râs la interviu după meci. Când suporterii plang Ilie râde! Si atunci imi ceri să am incredere in ei? Pe bune?

    0
    0
  5. Pentru ” Parioru”
    M-as bucura daca Radu Crisan, ar fi o varianta in jocul cu Argesul la cei 197 de cm ai lui si ar rade la interviul de dupa meciul castigat de UTA!
    Ar fi benefic ca fotbalistii s-ar uita la cateva meciuri jucate de catre ei inainte de pandemie…sa isi aduca aminte de spiritul de invingator.
    Haideti cu 3 puncte acasa!
    UTA va promova…de pe locul 1
    Forza UTA !

    0
    0
  6. Merg in continuare neconditionat pe mana echipei,a lui Balint si a conducerii..Tot prin momente grele am trecut si dupa amanarea jocurilor din toamna…Apoi am trecut pe primul loc si ne-am detasat chiar….
    Emotii am,mari,foarte mari,recunosc….dar sper ca vom sarbatori cu totii,impreuna,in cele din urma!
    Doamne ajuta!

    0
    0
  7. Am fost foarte suparat dupa meciul cu Rapid,dar acum spun:indiferent cu ce rezultat terminati aceasta parodie de calificare eu voi fi mereu alaturi de voi!!!! HAI UTA!(poate cea mai defavorizata echipa din toate timpurile,exceptie facand perioada cand baronul era la carma echipei!!!).

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button