27/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Noul sezon al Ligii 1 începe pe 21 august, exact în ziua în care e programat barajul de menținere/promovare: Pentru ce va juca UTA peste trei săptămâni?

În Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal de astăzi s-au luat decizii ce o vizează și pe UTA. Cluburile au hotărât ca ultima etapă din play-out să fie decalată cu 3 zile (18 august), iar noul sezon să înceapă pe…21 august.

Și tot în aceeași zi s-a mutat și barajul de menținere/promovare în Liga 1, care se va juca într-o singură manșă. Echipa care va câștiga barajul va fi programată luni în prima etapă. Deciziile trebuie aprobate însă de Comitetul Executiv.

Așadar, dacă vor promova direct duminică, după meciul de la Pitești, utiștii tocmai au aflat că vor debuta în noua ediție a Ligii 1 în weekendul 21-23 august. Dacă, în schimb, vor disputa barajul de promovare, arădenii vor fi nevoiți să-și aștepte adversarul timp de trei săptămâni.

Având în vedere că s-a convenit ca acest sezon să se încheie pe teren, la presiunea deținătorului de drepturi TV, Dinamo își va disputa toate partidele din play-off, adică 7 în nu mai puțin de 17 zile. Practic, din cauza „câinilor roșii” și a multiplelor cazuri de infectare cu coronavirus din tabăra lor se prelungește atât de mult sezonul, însă – până la urmă – elevii lui Mulțescu primesc șansa să se salveze pe teren sau să ajungă măcar pe loc de baraj.

La cum arată clasamentul în momentul de față, una dintre Sepsi Sfântu Gheorghe, Poli Iași, Dinamo sau Chindia Târgoviște va ajunge să se dueleze cu formația de pe locul 3 din play-offul ligii secunde, iar două dintre ele vor retrograda direct. Altfel, e clar că după cele decise azi în Adunarea Generală Extraordinară a LPF varianta cu 16 echipe în ediția 2020-2021 a Ligii 1 a căzut.

2
1
%d blogeri au apreciat: