UTA Academie

Gaica e dezamăgit, dar nu supărat: „Cred că am fi meritat ceva mai mult din această semifinală”



Fără vârfurile generației de 2001, Miculescu, Isac și Oroian, care joacă pentru promovarea în Liga 1 mâine, la Pitești, dar și Hrezdac (accidentat), UTA Under 19 s-a oprit în semifinalele Ligii Elitelor la fotbal. La Buftea, „roș-albii” au revenit de două ori pe tabelă în fața celor de la Dinamo și au avut ocazii bune să încheie partida pe parcursul celor 90 de minute. La penalty-uri, „câinii roșii” au avut mai mult sânge rece și și-au luat biletele pentru finala de luni, cu Viitorul Constanța, miza fiind participarea în ediția 2020-2021 a Youth League.

Ca și toți antrenorii care au avut de gestionat perioada post-izolare, cu pregătirea jucătorilor în grupuri de patru și apoi zece, fără posibilitatea de a juca amicale, Sandu Gaica nu știa exact la ce să se aștepte de la elevii săi, aflați la primul meci oficial din acest an calendaristic. „Meciul nu putea avea un ritm deosebit, dar, altfel, ambele echipe au fost la înălțimea acestei semifinale. Disputa a fost în ansamblul ei echilibrată, cu foarte puține situații de poartă în prima repriză, după care am avut patru goluri și alte ocazii mari, în special în contul nostru. La 2-2, am ratat cu poarta goală, iar apoi portarul lui Dinamo a fost decisiv. Probabil, dacă s-ar fi jucat prelungiri, am fi avut timp să mai forțăm cel puțin un gol, căci am părut echipa mai proaspătă în ultimele 10-15 minute de joc. Penalty-urile sunt o loterie, foarte multe nu am ce să le reproșez băieților. Poate că unii au jucat cu puțin trac în prima repriză, dar apoi ne-am revenit și cred că am fi meritat ceva mai mult din această semifinală”, ne-a declarat Sandu Gaica.

Așadar, campioana Seriei de Vest a Ligii Elitelor își vede spulberat visul numit Youth League la finalul unui sezon marcat evident de lunga pauză cauzată de epidemia de coronavirus. „Sunt dezamăgit, nu supărat. Dezamăgit că nu ne-am dus până la capătul acestei competiții, chiar aveam toate argumentele să jucăm cu trofeul pe masă. Nu a fost să fie, dar în orice caz nu se poate spune că e un sezon ratat. Rămânem cu parcursul aproape fără greșeală din sezonul regulat, dar mai ales cu satisfacția de a fi dat patru jucători la prima echipă, jucători care au adunat multe minute și realizări la liderul Ligii a 2-a. Le urăm multă baftă și importantul meci de mâine, de la Pitești, ca de altfel întregii echipe și staffului tehnic. Noi, din păcate, ne întoarcem mai repede acasă, urmând ca cei din conducerea clubului și din fruntea Academiei să decidă ce se va întâmpla mai departe cu grupa noastră”, a adăugat „principalul” juniorilor utiști, ajutat pe bancă de Adrian Ungur și Mihai Petcuț.

Date fiind restricțiile impuse în această perioadă grea din punct de vedere al răspândirii virusului SARS-CoV-2, Federația Română de Fotbal nu a mai găsit oportună și desfășurarea unei finale mici, în care arădenii ar fi dat piept cu CFR Cluj. Juniorii de pe Someș au pierdut cu 2-1 în fața Viitorului, eroul meciului pentru echipa lui Gică Hagi fiind Loius Munteanu.









5 comentarii

  1. ie greu.asta e realitatea nu aveau cum sa joace in yout league e greu..pierdeați oricum fara drept de apel finala cu vitoru

    0
    0
    1. Corect. Si daca echipa mare era promovata deja (cum ar fi fost normal), Sandu se putea baza si pe Miculescu, Oroian si Isac, sunt sigur ca jucau finala!

      0
      0
  2. Felicitari, Gaica! Esti un antrenor care tace si face. Dacă echipa mare avea mai mult cu un punct te puteai baza si pe cei trei si erati aproape sigur campioni.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button