26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint explică mini-revoluția din primul „unsprezece” în meciul promovării: „Am considerat că e nevoie de sânge proaspăt…Dumnezeu le așează așa cum trebuie”

La Pitești, UTA a disputat una dintre cele mai importante partide din istoria sa recentă, fiindcă în joc era promovarea în Liga 1. Presiunea era imensă pe umerii „roș-albilor”, care au condus autoritar prezenta ediție a ligii secunde, dar au tremurat până în ultima secundă a play-offului pentru visul unui întreg oraș.

Datele confruntării erau de la bun început complicate, atâta timp cât stafful tehnic nu i-a avut la dispoziție pe Bustea și Moise, doi dintre titularii de drept, care s-au remarcat prin constanță și în primele patru dispute din play-off. Era clar că în locul lor vor apărea alți doi fotbaliști și Balint a apelat, conform previziunilor la Tomozei și Pușcaș, ambii aflându-se în tribună ala disputa cu Rapidul. Însă, antrenorul „roș-albilor” a suprins prin debuturile în „alb-roșu” ale portarului Balauru și fundașului Crișan, care nu mai jucaseră un meci oficial de la finele anului trecut. Pe bancă au rămas Iacob și Melinte, ultimul intrând în luptă după o oră de joc ca „închizător” în locul lui Pușcaș, care făcuse un meci bun, obținând – printre altele – și penalty-ul din care Ioniță a deschis tabela.

Întrebat la final, pe ce și-a bazat opțiunile de ordin tehnic și tactic, Laszlo Balint a spus: „E o chestie pe care am analizat-o împreună cu stafful. Am ținut cont de unele detalii, inclusiv în momentul în care am analizat adversarul. Am considerat că avem nevoie de sânge proaspăt în ceea ce privește primul unsprezece, dar am fost și forțați puțin pentru că am avut cele două absențe importate, pe Bustea și pe Romario (n.a. Moise). Mă bucur că toată lumea care a intrat astăzi pe teren, chiar dacă nu era la capacitate fizică, nici măcar aproape de optimă, a dat totul pe teren și iată că ne-am apropiat rezultatul ce ne face campioni ai acestei ediții a Ligii a 2-a”.

Vorbind mai în detaliu despre desfășurarea meciului ce i-a adus UTA-ei promovarea în Liga 1, după 12 ani de zile, „principalul” utist a adăugat: „E adevărat că inițiativa a fost de partea celor de la Argeș, dar eu consider că, din punct de vedere tactic, am făcut un joc bun, spre foarte bun în multe momente. De cele mai multe ori, am reușit să blocăm jocul combinativ al celor de la FC Argeș, cu intrările mijlocașilor laterali către interior. Băieții au făcut un efort foarte mare, s-a simțit cumva lipsa lui Romario Moise și a lui „Crini” Bustea, dar cei care au intrat și-au făcut treaba extraordinar. Atât cât au putut ei. Atât Tomozei, cât și Pușcaș au tras de ei, au trecut peste momente dificile inclusiv în prima repriză. Felicitări lui Pușcaș pentru contribuția esențială de la penalty. De altfel, toți băieții merită apreciați pentru că, în această perioadă, începând cu partea de pregătire și continuând cu aceste meciuri din play-off, au fost admirabili. A ieșit un meci destul de bun, cu faze de poartă, un rezultat echitabil și iată că Dumnezeu le așează exact așa cum trebuie. Și, cum am spus-o nu odată, va promova cine merită. Dacă UTA și FC Argeș sunt pe primele două locuri înseamnă că merită să joace în Liga 1”. 

Aflat în autocar spre Arad, Laszlo Balint a postat și un mesaj de mulțumiri pe contul personal de facebook. ”Nimic nu se comparā cu bucuria câștigării unui trofeu! Mai ales când această clipă vine după un an incredibil de greu, care va rămâne în istorie din multe puncte de vedere.

Băieții merită toate aprecierile! Cu momente bune, mai puțin bune, depășind dificultăți și suferințe care ne-au adus lacrimi în suflete, au demonstrat că își merită cu prisosință medaliile de campioni! Le mulțumesc pentru că mi-au „îmbrățișat” nebunia, azi s-a scris o filă importantă din istoria clubului UTA Arad!

Multumesc colegilor din staff-ul tehnic! Cezar Zanfir, Radu Alexandru, Alin Pnz Pinzaru si Ann Dany (Gabi Vasiliu). Incheiem un an de muncă plin de foarte multe obstacole si dificultăți, însă marea provocare abia acum vine.

Medalia mea de campion este pentru familia mea. Balint Claudia și Eric, baiatul meu, sunteti centrul universului meu si vă multumesc pentru tot!

Cât despre Apostu Bogdan … E un nebun care visează frumos! E omul care mi-a dat mereu echilibru, omul plin de energie pozitivă, cel care suportul moral si munca depusă, a investit si foarte mult suflet in tot ceea ce s-a intamplat la UTA in ultimul an.

Le sunt recunoscător miilor de suporteri care ne-au susținut, ne-au incurajat si ne-au trimis mereu caldura lor! Stadionul e trist fără voi, sunt convins că noul Francisc Neuman va „arde” în clipa în care contextul social va permite prezența voastră în tribune!

#Promovaredepeprimulloc #utaarad”

21
0