UTA Arad

Crișan a debutat la UTA în „meciul cât 7 ani”: „Sunt fericit că am scris istorie, am dus echipa acolo unde îi este locul și am făcut un oraș fericit”





După două veri, Radu Crișan trăiește din nou bucuria unei promovări în Liga 1. O făcuse în tricoul celor de la Hermannstadt, din postura de titular, în timp ce la UTA a disputat un singur meci. Sigur, masivul fundaș nu a avut prea multe șanse să apară pe teren, căci după primele două runde din luna februarie, Liga a 2-a a luat o pauză pe fondul pandemiei de coronavirus. În play-off, Laszlo Balint a optat de fiecare dată pentru cuplul de stoperi: Melinte – Ilie, pentru ca „în meciul cât 7 ani” să apeleze la Crișan încă din primul minut.

Fotbalistul originar din Turda și-a făcut în general bine treaba la Pitești, în remiza (1-1) ce a adus Liga 1 pe malul Mureșului după o pauză de 12 ani de zile. „Nu mă așteptam să debutez într-un asemenea meci, dar m-am bucurat enorm când am aflat ca voi juca. Am vrut sa demonstrez ca merit să joc la o echipă de Liga 1, căci asta am considerat-o mereu pe UTA. Știam unde vin, iar acum sunt fericit că am scris istorie și am dus echipa acolo unde îi este locul și am făcut un oraș fericit”, ne-a mărturisit fotbalistul, care, la cei 1,97 metri ai săi, era cel mai înalt fotbalist din circuitul ligii secunde.

Crișan recunoaște că a intrat puțin mai greu în partida de la Pitești, după ce nu mai evoluase într-un meci pe puncte de pe 7 decembrie 2019, în Călărași – Farul 1-1. „Într-adevăr, puțin trac am avut la început, în primele minute, până mi-am intrat în ritm. Oricum, m-am antrenat mereu la capacitate maximă și oricând era nevoie de mine eram pregătit să-mi aduc aportul la îndeplinirea obiectivului. Azi am intrat, iar la final am sărbătorit alături de băieți o promovare frumoasă. În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu, căci cu Hermannstadul am terminat pe locul 2 și nu am fost premiați de Federație”, a mai declarat puternicul fundaș, care mai câștigase o Supercupă cu Astra, club de la care este împrumutat la Arad.

Rămâne de văzut dacă arădenii vor mai avea nevoie de serviciile lui Crișan și în primul eșalon: „Încă nu am vorbit cu nimeni despre viitorul meu, dar eu mi-aș dori să rămân la UTA”.  

Radu Crişan a bifat 1620 de minute oficiale în 18 de partide pentru Dunărea Călărași în prima parte a stagiunii 2019-2020, pentru ca la UTA să joace doar în cele 90 de minute a confruntării de promovare din Trivale.

7 comentarii

  1. Băiatul care putea aduce mai devreme promovarea Nu venea ca și Moise de la o echipa mica. Nu e perfect dar ne-a arătat macar o prospețime peste Melinte .Am postat înainte un studiu de portari la cele două echipe. Pledăm pentru cuplul de portari UTA . S-a dovedit real. Deși și Balauru nu e perfect ,are sânge rece.Am mai spus că promovarea poate depinde și eventual de punctele de la Arges. ,că toată. întrecerea era de X !! Acum treaba e mult mai grea și alegerea ,veniți și plecări de jucători ,este esențială. Nu trebuie să lipsească din lot elementele de viitor ale Academiei Uram ,,,înălțimii sale”. Crișan multi ani alaturi de UTA ,in noua postura de divizionara A !! BAFTA. !!!

    0
    0
  2. Sincere felicitari turdene Crisan,ca ieri ai jucat foarte bine si in comparatie cu Melinte(parca inoata uneori) ai viteza buna la deplasarile in teren.In Prosport scria ca UTA aduce noutati pe Nelut Rosu,Ioan Hora(oare mai poate alerga la anii lui…) si Vlad Morar..???Ne trebuie jucatori care alearga tot meciul,nu elefanti ruginiti….!!!Bravo UTA !

    0
    0
  3. Alegerea primului 11 sa făcut în special cu gândul de al bloca pe Prepeliță, știind faptul că Pușcaș nu duce un meci întreg singura variantă era Melinte, chiar anticipam la pauză schimbarea iar lăsarea lui Iacob pe tușă,e poate așa ca duș rece sa se trezească că la liga 1 va fi altceva.
    Felicitări mister,ai închis bine jocul pe mijloc iar pe benzi nu au fost foarte periculoși (excepție e centrarea la golul primit),spor la munca și inspirație la transferuri,va așteaptă o perioada grea.Hai UTA,hai Aradul!!!

    0
    0
  4. D-le Balint ai dres busuiocul la finalul play -offului ,dar nu uita ca pe Motorul am fost apatici in atac cu doar 1 punct castigat la singurul sut pe poarta ploiesteana….!Acum ne trebuie intariri de lot si multi nu agreem reintoarcea la batranete a unora sa mai ciupeasca ceva de la UTA,gen Purece,etc.etc.Cine alearga in locul lor ??? iar cand am fost la greu au fugit la alte echipe..Ar fi bun un schimb cu franarii ljui Alexa,ca sa fie repatriat Hlistei,dar el mai are contract cu ei 1 an de zile si acum sa vedem daca e utist ori a spus vorbe pentru adormirea utistilor….!Cum mai stam cu lucrarile la Neuman si parcarile lui ca vine inspectia….!Sanatate tuturor utistilor s spun cai Dinamo nu v-a retrograda, ca gasesc ei pe alti fraieri…Hai UTA !

    0
    0
    1. Daca socotim strict punctele facute in play-off,din pacate UTA este pe oltimul loc.Noroc cu cele 5 puncte avans rezultate din injumatatirea celor 10 puncte avute la inceputul pandemiei.Dar totul e bine cand se termina cu bine.HAIDE UTA ! Pentru noi doar UTA conteaza.Sa fim optimisti si increzatori in Balint si lottul de jucatori.

      0
      0
      1. Cum adica noroc cu alea 5 puncte…pe alea nu tot echipa le-a facut, ce, le-a primit pomana, nu a muncit pentru ele ? Si apropo, au fost 11 puncte avans inainte de pandemie, nu 10.
        Doar vorbesti, ca sa vorbesti…mirosi a militianu’, care posteaza peste tot…

        0
        0
  5. FERICIRE MARE UTA A PROMOVAT INSA ACUM IMPARTE TITULATURA DE CAMPIOANA A PROVINCIEI CU CFR -CLUJ NAPOCA!
    HAIDE UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button