24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Crișan a debutat la UTA în „meciul cât 7 ani”: „Sunt fericit că am scris istorie, am dus echipa acolo unde îi este locul și am făcut un oraș fericit”

După două veri, Radu Crișan trăiește din nou bucuria unei promovări în Liga 1. O făcuse în tricoul celor de la Hermannstadt, din postura de titular, în timp ce la UTA a disputat un singur meci. Sigur, masivul fundaș nu a avut prea multe șanse să apară pe teren, căci după primele două runde din luna februarie, Liga a 2-a a luat o pauză pe fondul pandemiei de coronavirus. În play-off, Laszlo Balint a optat de fiecare dată pentru cuplul de stoperi: Melinte – Ilie, pentru ca „în meciul cât 7 ani” să apeleze la Crișan încă din primul minut.

Fotbalistul originar din Turda și-a făcut în general bine treaba la Pitești, în remiza (1-1) ce a adus Liga 1 pe malul Mureșului după o pauză de 12 ani de zile. „Nu mă așteptam să debutez într-un asemenea meci, dar m-am bucurat enorm când am aflat ca voi juca. Am vrut sa demonstrez ca merit să joc la o echipă de Liga 1, căci asta am considerat-o mereu pe UTA. Știam unde vin, iar acum sunt fericit că am scris istorie și am dus echipa acolo unde îi este locul și am făcut un oraș fericit”, ne-a mărturisit fotbalistul, care, la cei 1,97 metri ai săi, era cel mai înalt fotbalist din circuitul ligii secunde.

Crișan recunoaște că a intrat puțin mai greu în partida de la Pitești, după ce nu mai evoluase într-un meci pe puncte de pe 7 decembrie 2019, în Călărași – Farul 1-1. „Într-adevăr, puțin trac am avut la început, în primele minute, până mi-am intrat în ritm. Oricum, m-am antrenat mereu la capacitate maximă și oricând era nevoie de mine eram pregătit să-mi aduc aportul la îndeplinirea obiectivului. Azi am intrat, iar la final am sărbătorit alături de băieți o promovare frumoasă. În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu, căci cu Hermannstadul am terminat pe locul 2 și nu am fost premiați de Federație”, a mai declarat puternicul fundaș, care mai câștigase o Supercupă cu Astra, club de la care este împrumutat la Arad.

Rămâne de văzut dacă arădenii vor mai avea nevoie de serviciile lui Crișan și în primul eșalon: „Încă nu am vorbit cu nimeni despre viitorul meu, dar eu mi-aș dori să rămân la UTA”.  

Radu Crişan a bifat 1620 de minute oficiale în 18 de partide pentru Dunărea Călărași în prima parte a stagiunii 2019-2020, pentru ca la UTA să joace doar în cele 90 de minute a confruntării de promovare din Trivale.

9
2