24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Zăbraniul mai are doar șansa victoriei cu Turceniul pentru a rămâne în cărțile promovării în Liga 3-a! Bier: „Să facem o figură frumoasă pentru pentru noi și comună!”

Mâine seară, află numele tuturor celor 14 formații care vor evolua începând de sezonul viitor în Liga 3-a. Campioana județului Arad nu se află într-o poziție prea bună după ce a remizat cu Progresul Ezeriș, iar mai apoi a pierdut la penalty-uri avantajul ce-l putea avea în fața cărășenilor în cazul în care egalitatea la puncte s-ar fi menținut când se trage linia.

De fapt, pentru Victoria Zăbrani linia se trage mâine, când în scenă intră și cea de-a treia echipă din Regiunea 4 (Grupa A), Știința Turceni. Gorjenii au avantajul de a-și fi văzut la lucru adversarii, care s-au înfruntat sâmbătă, pe arena „Michael Klein”, acolo unde va avea loc și disputa de mâine (ora 17,30). „Am mers încrezători la primul meci, din păcate nu ne-a ieșit așa cum credeam. Am prins o zi mai slabă din punct de vedere fizic, poate și de la căldură, poate și din cauza faptului că nu am mai jucat un meci cu miză de anul trecut. Echipa din Caraș a fost de calibrul nostru, nu au fost mai buni, nu au avut ocazii mai multe decât noi, poate chiar am stat noi mai  bine la fazele fixe. Ne-au dat un gol norocos, am reușit să egalăm, dar nu am mai avut puterea sa întoarcem scorul”, a caracterizat disputa cu „gugulanii” Tibi Bier.

Căpitanul Victoriei e conștient că singura variantă pentru a rămâne în cărțile promovării e victoria contra Științei. Însă, chiar dacă o vor obține, nimic nu se va decide mâine, ci trebuie așteptat și rezultatul meciului Turceni – Ezeriș, de duminică. „Mai avem un meci, trebuie neapărat să batem pentru cele 3 puncte. Criteriile de departajare sunt cam interpretabile, noi am fost gazde în primul meci, am luat un gol de la echipa vizitatoare, iar noi, dacă dăm mâine goluri, se vor socoti ca marcate în deplasare. Așadar, trebuie să câștigăm și să marcăm 2-3 goluri ca să fie bine. Acum ne-am conectat din nou la meciurile cu miză, sperăm avem o prestație mai bună decât sâmbătă. Nu prea știm mare lucru despre adversari, cu doar că au ceva experiență ca și club. Au mai fost la Liga 3-a nu demult, nu știm ce jucători mai buni pot să aibă, probabil sunt cam la nivelul nostru. Dacă vom avea și un pic de șansă și prindem o zi mai bună, putem câștiga. Vrem să facem o figură frumoasă și pentru noi ca jucători, este CV-ul nostru, contează să fie scrisă în el o promovare în Liga 3-a. Dar, bineînțeles, luptăm și pentru comuna Zăbrani ce ar putea scrie istorie prin noi”, a adăugat experimentatul fundaș, cu meciuri inclusiv la nivelul Ligii 1 cu Internațional Curtea de Argeș.

În urmă cu o săptămână, antrenorul  gorjenilor, Viorel Cojocaru susșinea că are mici probleme de lot pentru cele două jocuri de la barajul de promovare în Liga 3-a. „Momentan, lotul este destul de ok. Avem şi jucători care au avut probleme medicale, precum Mâinerici sau Gâlceavă. Au revenit, dar în momentul de față nu ne putem baza pe ei, pentru că nu sunt apți în proporție de 100%. Au revenit după fracturi, este foarte grea revenirea, dar ne putem baza pe ceilalți 21 de jucători. Cine intră, trebuie să dea totul pe teren, ca să putem câștiga cel puțin un meci. Ne dorim să le câștigăm pe ambele, dar trebuie să și putem”, a spus „principalul” Turceniului pentru gorjeanul.ro.

La finalul disputei cu Ezerișul principala preocupare a lui Dorel Mutică a fost legată de zilele puține avute la dispoziție pentru revenirea fizică a elevilor săi. Probabil, fostul fundaș al celor de la Rapid sau Steaua nu va opera schimbări în „11”-le cu care va începe partida de mâine cu Turceniul și anume: Mitrea – Iova, Pașcu, Bier, Topai – Vasilca, Kocsis – Gherghel, Zele, Mandache, Mandache – Ghergar.

Arbitri: Marius Chioran (Cluj) – Radu Despa (Baia Mare), Cristian Lucaci (Baia Mare). Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Marius Șefan (Orăștie).

3
0