24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Cermeiul își reia antrenamentele de mâine, Salka – prima mutare confirmată de la UTA 2001: „Ușa e deschisă jucătorilor flămânzi de fotbal!”

Gloria Lunca Teuz Cermei a luat o pauză de o săptămână de la antrenamente, timp în care conducerea clubului și stafful tehnic au clarificat câteva aspecte. Liantul a fost, bineînțeles, Roland Nagy, iar rezultatul este revenirea, de joi, în iarbă.

Fostul mijlocaș de Champions League al Aradului le dă dreptate ambelor părți și,până la urmă, le-a adus pe aceeași lungime de undă. „Fiindcă Cermeiul nu e o localitate mare și, implicit, nu are puterea financiară ale unor orașe precum Lipova, Chișineu-Criș sau Pecica, este clar că și conducerea clubului e restrânsă când vine vorba despre cheltuieli. În plus, mai e și toată această nesiguranță legată de data exactă a reluării sezonului, în contextul pandemiei de coronavirus. Protocolul a rămas prea dur și, deci, costisitor pentru echipele din ligile trei și patru, rămâne de văzut dacă va putea fi respectat de toată lumea. Pe de altă parte, tinerii noștri antrenori doresc să lucreze ca la carte, până la urmă de aceea și-au ales această meserie și în condițiile în care mai aveau 11-12 jucători la pregătire era greu să facă asta. În plus, fotbaliștii mai așteptau ceva restanțe, între timp o parte s-au și dat, iar de mâine ne întoarcem la antrenamente”, ne-a declarat Roland Nagy.

Totodată, directorul tehnic al „sămădăilor” ne-a mărturisit că se va păstra „linia verde” la Cermei, deși, probabil, vor mai sosi și doi-trei seniori. „Clubul nostru le deschide ușa fotbaliștilor care încă au foame de performanță și dorința de a face ceva în fotbal. În acest context, greu mai găsești jucători de peste 25, 26, 27 de ani, să spunem, că au ca prioritate fotbalul la acest nivel, așa că – probabil – vom aborda noul sezon doar cu jucători tineri și foarte tineri, dintre cei flămnzi de fotbal. Obiectivul este clar, salvarea de la retrogradare și – bineînțeles – creșterea prin antrenamente și jocuri ale tinerilor fotbaliști arădeni sau din zonă. Lotul deja prinde contur. Cu excepția lui Dagău,  care ar dori să înceapă facultatea la Timișoara, toți cei care mai erau la echipă au semnat noile contracte, iar conducerea și eu am început discuții cu posibilele achiziții. Până acum, ne-am înțeles cu UTA pentru Dennis Salka, pe care-l și așteptăm la antrenamentul de mâine. Mai sunt și alte discuții pentru jucători de 2001 de la UTA și mai mici, însă, deocamdată, nu au fost finalizate. Important este să se știe că Cermeiul nu aruncă prosopul, ci-și vede drumul său, fiind la momentul actual cea mai veche divizionară a treia arădeană, aflată la începutul celui de-al cincilea sezon în competiția fedearală”, a adăugat Nagy.

Așadar, de mâine dimineață, pe terenul din Sânpaul, „sămădăii” își reiau antrenamentele, urmând să aibă o linie de fund sută la sută utistă, cu fotbaliști care au debutat pentru echipa fanion a Aradului în Liga 2-a: Lazăr, Salka, R. Iuga, Burlă.

1
2