24/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Bibarț susține că UTA va fi finanțată conform unei noi legi: „Am fost și vom rămâne principalul partener”

Primăria Arad a reacționat în urma materialului publicat de sportarad.ro, ceea ce ne bucură. Și nu atât pe noi, cât pe cluburile ce depind de finanțarea din banii publici, în special UTA și FCC Baschet Arad, care s-au adresat în ultimul timp Primăriei și Centrului Municipal de Cultură pentru afla când va demara sesiunea a doua de proiecte pentru fonduri nerambursabile. Astăzi, ambele au aflat că, probabil, nu va mai avea loc o astfel de sesiune sau în orice caz nu în viitorul apropiat, însă a apărut o nouă modalitate mult mai simplă de finanțare.

Așa cum ne informează oficial primarul interimar și candidatul din partea PNL la postul de edil șef. Iată mai jos comunicatul primit din partea Primăriei în urma cu puține minute:

Primarul Călin Bibarț: „Primăria Municipiului Arad, a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I.”

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la organizarea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

Răspunsul  formulat la solicitarea publicației online Sport Arad făcea referire strict la Legea nr. 350/2005, lege în baza căreia municipalitatea finanțează cluburile sportive pe bază de proiecte,  însă intrarea în vigoare a Legii 115/2020 dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri. 

În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment.  Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I.  ”, dă asigurări primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 

15
0
%d blogeri au apreciat: