24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Vești extrem de proaste pentru cluburile sportive, UTA și FCC Baschet Arad vor fi cele mai afectate: Fără bani publici în viitorul apropiat!

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a sărbătorit promovarea în Liga 1. Suporterii au ieșit în stradă, s-au bucurat apoi alături de favoriți și și-au făcut poze cu trofeul Ligii a II-a, dar veștile ce vin dinspre Primărie cam sting euforia momentului. Totodată, și situația fetelor FCC Baschet devine foarte complicată, atâta timp cât clubul nu a luat bani nici în prima sesiune de proiecte și acum e informat că și a doua sesiune e în aer.

Centrul Municipal de Cultură Arad invocă pandemia de coronavirus și anunță toate cluburile sportive din municipiu că s-ar putea să nu mai finanțate din bugetul local în acest an. Sau cel puțin nu în perioada următoare. ”În contextul pandemic actual, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură nu are în vedere lansarea celei de a doua sesiuni de finanţări nerambursabile. Cel puțin nu în viitorul apropiat” – e informarea biroului de presă al Primăriei.

Oricum, în prima sesiune de proiecte, UTA primise doar 2,9 milioane de lei, față de cele 3,7 de milioane de lei în primăvara anului 2019. După cele două sesiuni de proiecte din fonduri nerambursabile ținute anul trecut, „Bătrâna Doamnă” se alegea cu 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,53 milioane de euro. Acum s-ar putea să rămână cu doar cele 600 de mii euro, încasate cu chiu cu vai undeva la începutul lunii iunie.

Nu mai departe de ieri, întrebat de parteneriatul cu instituția de la kilometrul zero, Alexandru Meszar a spus următoarele: „Acest parteneriat există de 7 ani de zile și s-a concretizat și după ieșirea din starea de urgență cu semnarea unui contract. Însă, acest contract expiră pe 10 august și în momentul de față nu este încă anunțată sesiunea a doua de proiecte. Noi avem proiectul pregătit, dar nefiind anunțată sesiune nu l-am putut depune. Deci, urmează o perioadă de câteva zile sau săptămâni fără finanțare. Totuși, sperăm că se vor găsi soluții și să obținem măcar o finanțare de Liga a 2-a, dacă nu se poate de Liga 1. Și așa, în acest an în care am promovat și cheltuielile au fost importante, am avut parte de cea mai slabă finanțare din anii în care echipa a activat în Liga a 2-a. Și am înțeles, au fost cheltuieli neprevăzute în bătălia cu acest virus, însă e clar că avem nevoie în continuare de finanțare din partea Primăriei”.

Numai că, dacă e să ne luăm după informarea de azi a Primăriei, UTA, ca și alte cluburi din oraș, ar putea fi sărită de la finanțare, situație în care, vorba românului, e groasă rău…Sau, dacă totuși vor intra niște bani publici în contul clubului emblemă a orașului, e important ca acest lucru să se întâmple cât de repede posibil și nu…în viitorul mai puțin apropiat.

2
4