UTA Arad

Vești extrem de proaste pentru cluburile sportive, UTA și FCC Baschet Arad vor fi cele mai afectate: Fără bani publici în viitorul apropiat!





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a sărbătorit promovarea în Liga 1. Suporterii au ieșit în stradă, s-au bucurat apoi alături de favoriți și și-au făcut poze cu trofeul Ligii a II-a, dar veștile ce vin dinspre Primărie cam sting euforia momentului. Totodată, și situația fetelor FCC Baschet devine foarte complicată, atâta timp cât clubul nu a luat bani nici în prima sesiune de proiecte și acum e informat că și a doua sesiune e în aer.

Centrul Municipal de Cultură Arad invocă pandemia de coronavirus și anunță toate cluburile sportive din municipiu că s-ar putea să nu mai finanțate din bugetul local în acest an. Sau cel puțin nu în perioada următoare. ”În contextul pandemic actual, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură nu are în vedere lansarea celei de a doua sesiuni de finanţări nerambursabile. Cel puțin nu în viitorul apropiat” – e informarea biroului de presă al Primăriei.

Oricum, în prima sesiune de proiecte, UTA primise doar 2,9 milioane de lei, față de cele 3,7 de milioane de lei în primăvara anului 2019. După cele două sesiuni de proiecte din fonduri nerambursabile ținute anul trecut, „Bătrâna Doamnă” se alegea cu 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,53 milioane de euro. Acum s-ar putea să rămână cu doar cele 600 de mii euro, încasate cu chiu cu vai undeva la începutul lunii iunie.

Nu mai departe de ieri, întrebat de parteneriatul cu instituția de la kilometrul zero, Alexandru Meszar a spus următoarele: „Acest parteneriat există de 7 ani de zile și s-a concretizat și după ieșirea din starea de urgență cu semnarea unui contract. Însă, acest contract expiră pe 10 august și în momentul de față nu este încă anunțată sesiunea a doua de proiecte. Noi avem proiectul pregătit, dar nefiind anunțată sesiune nu l-am putut depune. Deci, urmează o perioadă de câteva zile sau săptămâni fără finanțare. Totuși, sperăm că se vor găsi soluții și să obținem măcar o finanțare de Liga a 2-a, dacă nu se poate de Liga 1. Și așa, în acest an în care am promovat și cheltuielile au fost importante, am avut parte de cea mai slabă finanțare din anii în care echipa a activat în Liga a 2-a. Și am înțeles, au fost cheltuieli neprevăzute în bătălia cu acest virus, însă e clar că avem nevoie în continuare de finanțare din partea Primăriei”.

Numai că, dacă e să ne luăm după informarea de azi a Primăriei, UTA, ca și alte cluburi din oraș, ar putea fi sărită de la finanțare, situație în care, vorba românului, e groasă rău…Sau, dacă totuși vor intra niște bani publici în contul clubului emblemă a orașului, e important ca acest lucru să se întâmple cât de repede posibil și nu…în viitorul mai puțin apropiat.









20 comentarii

  1. Votati Zero PNL, votati Bibart, ca in afara de imagine publica pe spatele UTA-ei si stadionului, nu a facut nimic. Nici macara acum…

    0
    0
  2. Eu o vad si ca o posibila pedepsire a clubului pt candidatura lui Meszar daca nu mai finanteaza primaria clubul nu cred mai e cazul sa apara pe tricouri.

    0
    0
  3. Mobilizare generală la alegeri, afară cu PNL-ul de la PRIMĂRIE…bunici, părinți, prieteni, cățel, purcel, luați-i pe toți și duceți-i să voteze…ajunge câtă bătaie de joc am inghițit de la incompetenții ăștia travestiți in liberali…vorba vine, liberali…de se trezește săracul Țuțea acum și vede ce a ajuns partidul ăsta se duce singur in groapă.

    0
    0
  4. Chiar daca marea majoritate a suporterilor nu vor vota PNL, eu spun ca tot ei vor conduce primaria si in urmatorii 4 ani. Falca este prea „infipti” in tot ce misca in Arad si va face tot ce este necesar ca PNL sa castige din nou.
    Este incredibil cum inca sunt foarte multe persoane in Arad care il venereaza pe Falca ca pe un zeu, pe mine ma depaseste complet, chiar este peste puterea mea de intelegere. Pana la urma, precum cetatenii asa si coducerea, noi cu voturile noastre ii punem in fruntea.
    Toata Romania jongleaza intre PNL/PDL si PSD, altceva nu stim sa votam oricat rau ne-ar face, dupa un mandat uitam tot si ii votam din nou. Suntem batuti in cap, needucati politic deloc. Nu suntem in stare sa dam sanse si celor care nu au mai fost, celor noi, asa cum sunt ei, dar hai sa-i vedem.

    0
    0
  5. Corect, bătaia de joc PNL la județului Arad trebuie sa înceteze. Stadion: prelungire intentionata pt a „papa” banii, zero investiții în alte domenii….Chiar dacă am scoate din discuție fotbalul, Aradul ca dezvoltare e zero barat, subclasat clar de Timișoara, din păcate. Trebuie analizat și candidatul, nu doar partidul. Ce reducere a finanțării, ca pt populație sunt tot la fel taxele, sau mai mari.

    0
    0
  6. Numai asa putem sa dam cu ei afara din primarie, la propriu, direct din balconul primariei.
    Daca au impresia ca utistii accepta ca UTA sa fie bataia lor de joc iar ei isi permit sa pericliteze obiectivul mentinerii in liga 1 atunci se schimba datele problemei si razboiul pe care l-am avut cu Falca e nimic pe langa ce va urma.
    Banii din buget sunt si banii nostri, nu cere nimeni sume absurde insa nici nu suntem prostii vostri.

    0
    0
  7. falca a fost 14 ani la putere spalati pe creier sunteti astia care l-ati votat sincer.

    0
    0
  8. În sfârșit susții sus și tare că ești prost. Eu ți am scris mai de mult dar tu nu ai vrut să crezi !!! ….în sfârșit.

    0
    0
  9. in toate tarile unde se joaca fotbal adevarat echipele nu se finanteaza de la primarii….au patroni,au sponsori au conducatori de club……mai terminati cu pomenile si cu mana intinsa …se vede ca fantoma comunista va luat mintile,…altceva nu stiti……credeti ca PSD dupa ce a aruncat cu bani in stinga si dreapta ….pensii nesimtite, salarii fara acoperire ,furaciuni peste furaciuni, mai are doar puterea sa va minta asa cum a facut tot timpul…..ne asteapta vremuri grele, asa ca trebuie sa ne gospodarim cum putem mai bine….Baronul F.Neuman a facut echipa si stadion pe banii lui si lam alungat ca pe un caine …….nu sunt reprezentantul lui Falca sau al PNL ,dar trebuie sa recunosc ca tov de la PSD au taiat banii de la PASAJE nu a ajutat cu nimic construirea stadionului,….mai mult nu au adus investitii in ARAD…nu va lasati amagiti…banii nu sunt pe garduri nicaieri,pacat ca aveti mintea tulbure..in rest HAI UTA

    0
    0
    1. Bine punctat Marinel …cum să înțeleagă iluștrii (R. Wiezure) așa ceva? Dar na vb aia ,,pe ăștia ai avem cu ăștia mergem,,

      0
      0
      1. In limba romana e Viezure, stimabile. Atata poti, de unde nu este nici Dumnezeu nu cere. Mi-e mila de cei care trebuie sa te suporte😂😂😂

        0
        0
  10. Și tot PSD-ul și-a bătut joc de noul stadion timp de 6 ani, este? PSD-ul a băgat Tehnodomusul acolo, i-a plătit și iertat de penalizări?

    0
    0
  11. Ioan Andone, a anunţat că FC Voluntari e dispusă să meargă în Liga 2 şi să-i cedez locul său din prima ligă lui Dinamo
    intrebare
    daca sunt in liga 1 tot asa se ajuta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button