Fotbal judetean

Județul Arad nu va avea o câștigătoare a Cupei, în primul CEX condus de Răzvan Cadar se discută despre posibilitatea reluării Ligii a 4-a pe 22 august!





Peste nici trei săptămâni, fotbalul la nivel județean ar trebui să se restarteze cu ediția 2020-2021 a Ligii a IV-a. În planul calendar făcut de Asociația Județeană de fotbal la finalul lunii iunie, când pandemia de coronavirus părea să fie ținută sub control, prima etapă a Ligii a IV-a era prevăzută pe 22 august, dar acum nimic nu mai este sigur. Cazurile de infectare cu COVID depășesc zilnic cifra de 1000 de persoane, condiții în care forurile abilitate intenționează să impună noi restricții, inclusiv legate de reluarea competițiilor sportive.

Oricum, protocolul conceput de Ministerul Sănătății și cel al Sportului și Tineretului le dă și acum mari bătăi de cap cluburilor, mai ales celor din eșaloanele inferioare. „Este clar că în cazul în care vom relua competițiile județene, toate echipele trebuie să se testeze. Deja e o mare problemă, căci aceste teste nu sunt deloc ieftine și mai ales ele ar trebui repetate periodic. Bugetele cluburilor și așa erau la limită, această cheltuială suplimentară este total peste mână. De exemplu, niciuna dintre cele 8 echipe (n.a. Curtici, Păuliș, Ineu, Șimand, Beliu, Glogovăț, Sântana și Socodor) rămase în cursă pentru câștigarea ediției 2019-2020 a Cupei României nu și-a asumat cheltuielile pentru a mai putea juca, astfel că, probabil, județul nostru nu va avea o câștigătoare în acest an și nu vom fi prezenți în primul tur al competiției naționale. Spun probabil pentru că tot ceea ce am discutat eu cu reprezentanții celor 8 cluburi trebuie ratificat de Comitetul Executiv al AJF. Ședința e programată mâine după-amiază, ocazie cu care vom mai discuta și de posibilitatea de a respecta planul calendar făcut inițial, respectiv începerea Ligii a 4-a pe 22 august. Totodată, se va da un vot pentru propunerea noului președinte al AJF, Răzvan Cadar, la șefia  Comisiei de Arbitri”, ne-a mărturisit Vasile Rad, secretarul AJF Arad.

Într-adevăr, Cadar și l-ar dori pe Casian Băla în funcția lăsată vacantă chiar de el după preluarea mandatului de președinte al AJF Arad până în 2022. Asistentul de Liga a 2-a a Aradului ar urma să lucreze cu aceeași comisie formată de fostul președinte în urmă cu 4 ani.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button