26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Adi Petre se desparte de FCSB după numai o jumătate de an, arădeanul costă 300 de mii de euro și are oferte din străinătate!

Arădeanul Adrian Petre își va încheia aventura la FCSB după doar 6 luni. Criticile pe care Gigi Becali le-a adus la adresa internaționalului de tineret nu au fost doar toane, ci ele s-au concretizat printr-o punere le lista de transferuri a fotbalistului. Impresarul atacantului, Cătălin Sărmășan, a primit în scris dreptul de a negocia cu oricare club dispus să plătească 300.000 de euro în schimbul jucătorului.

Prețul de achiziție a fost de 500.000 de euro, deci FCSB pierde 200.000 de euro într-o jumătate de an. Vă reamintim că în februarie și UTA își pierduse procentul de 15% din următoarea vânzare a lui Petre, pentru că suma de achiziție nu a depășit o jumătate de milion de euro. Adică exact banii pe care i-a luat Bătrâna Doamnă de la clubul danez.

Becali a anunțat la Pro X că a stins litigiul cu Esbjerg. El nu plătise jumătatea de milion de euro pe care o negociase cu danezii la transferul lui Petre. Nordicii au deschis un proces la FIFA, pe care l-au câștigat și FCSB ajunsese contratimp, era forțată să achite urgent sau ar fi ajuns să îi fie interzisă legitimarea unor noi jucători în următoarele trei ferestre de mercato. Ca să stingă datoria, Gigi a mai creditat clubul cu 500.000 de euro, deoarece contul FCSB-ului nu conținea suma necesară.

Din informațiile noastre, Adi Petre se va întoarce într-un campionat străin, cele mai multe discuții fiind legate de fotbalul italian.

La FCSB, Petre a evoluat în 8 partide din Liga 1, 6 ca titular. Atacantul de 22 de ani a adunat 351 de minute în campionat și alte 214 în Cupa României, marcând câte un gol în fiecare dintre cele două competiții. Și, până la urmă, fostul atacant al celor de la UTA și Esbjerg se alege cu primul trofeu din cariera de senior, Cupa României, câștigată de FCSB în finala cu Sepsi. Scorul a fost 1-0, golul fiind înscris de celălalt arădean din lotul bucureștenilor, Dennis Man.

16
0