24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Recursul lui Moise s-a amânat, mijlocașul își reia pregătirile cu Astra alături de Crișan

Putea fi ziua în care Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal să anuleze decizia Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și Romario Moise să devină un jucător liber, cu o ofertă foarte bună de contract din partea UTA-ei.

Dar, totul s-a amânat și nu o săptămână, ci două, astfel că rămânem deocamdată la hotărârea CNSL de pe 1 iulie: ”MOISE ROMARIO VS. AFC ASTRA GIURGIU – Pretenții financiare și încetare raporturi contractuale – Respinge excepția prematurității/inadmisibilității acțiunii ca neîntemeiată. Admite, în parte, cererea. Obligă clubul la plata debitului reprezentând drepturi financiare restante. Respinge cererea de încetare a raporturilor contractuale, pentru justă cauză, ca neîntemeiată. Obligă clubul la plata taxei de procedură și a onorariului de avocat. Cu recurs”.

Iar recursul nu s-a judecat azi, ci tocmai peste două săptămâni, adică ziua de 20 august, în condițiile în care noua ediție a Casa Liga 1 ar trebui să înceapă o zi mai târziu. Asta înseamnă automat că Romario Moise își va relua antrenamentele cu echipa cu care se află sub contract, adică Astra Giurgiu. Dacă peste două săptămâni va fi declarat liber de contract, ar putea deveni defintiv fotbalistul UTA-ei, cu atât mai mult cu cât a declarat în diverse rânduri că se simte foarte bine la Arad și e legat sufletește de gruparea „roș-albă”. De altfel, Moise se află în aceste zile în vacanță la mare alături de o parte dintre colegii săi de la UTA, cu care a promovat în Liga 1 de pe primul loc.

Cine nu mai reveni cu siguranță în „alb-roșu” e celălalt fotbalist împrumutat de la Astra. Radu Crișan nu mai face parte din planurile lui Laszlo Balint, ca și un alt fundaș împrumutat, tânărul Andrei Rus, care aparține de Petrolul. Vă mai reamintim că pănă acum, „Bătrâna Doamnă” a mai renunțat oficial la Bogdan Stancu și Cristian Pușcaș, dar până la ora reunirii de luni, vor mai și alte „divorțuri”.

În fine, clubul fanion al Aradului primește și ceva bune de la FRF. Mai precis, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor o obligă pe FC Voluntari să-i achite UTA-ei suma de transfer în contul transferului lui Cristi Costin. Este vorba despre suma de 50 de mii de euro, însă ilfovenii au drept la recurs și – probabil – îl vor face, fie doar ca să mai tragă de timp.

8
1