24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

E oficial, Casian Băla e noul șef al „fluierașilor” arădeni: „Continuitate, dar și idei noi. Principalul obiectiv – să atragem cât mai mulți tineri spre arbitraj!”

Răzvan Cadar a condus, aseară, prima ședință de Comitet Executiv din mandatul de președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad. Toți membrii au fost de acord să împuternicească Comitetul de Urgență, format chiar din Cadar, cei doi vicepreședinți, Andras Mako și Ovidiu Coman, plus secretarul Vasile Rad (fără drept de vot), să ia o decizie finală privind data la care se vor reporni întrecerile județene. Totul depinde, însă, de protocolul pe sănătate ce ar trebui relaxat la nivel central pentru cluburile din eșaloanele inferioare, altfel bugetele nu suportă în special cheltuielile cu testările anti-COVID19, ce acum sunt solicitate tot la două săptămâni.

Celălalt punct important pe ordinea de zi, de altfel cel mai important, a fost validarea mandatului de președinte al Comisiei Județene de Arbitri pentru Casian Băla. Arbitrul asistent din circuitul Ligii a 2-a a fost votat de toți membrii CEX, iar luni și-a programat prima întâlnire cu colegii săi din Comisie, respectiv Corneliu Tiulea, Leontin Buda, Marius Alexa, Romulus Tănăsescu, Emil Arsa și Valentin Vanci. „În primul rând, am fost surprins de nominalizarea lui Răzvan Cadar, dar cu atât mai mare provocarea și responsabilitatea. Se poate spune că am un mic atuu prin faptul că sunt arbitru activ la un nivel bun,  cel de Liga 2-a, însă e clar că mai am și de învățat de alții, poate cei mai experimentați pe alte paliere. Tocmai de aceea, îmi doresc continuitate la nivel de Comisie, pentru că nu are rost să schimbăm ceva ce a mers bine. Am și câteva idei inovatoare, ca să le spun așa, rămâne de văzut cât de repede le voi și putea pune în practică, în contextul acestei epidemii de coronavirus, care chinuie societatea și sportul. Cu siguranță, o să-mi propun ca împeună cu colegii mei să facem tot posibilul să atragem cât mai mulți tineri spre arbitraj, avem mare nevoie de sânge proaspăt. Sper să-l implicăm cât mai mult în activitatea noastră și pe Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru riomân la ora actuală, din păcate nu am apucat încă să discut cu el la ce program încărcat are, începând cu delegarea de la meciul de titlu, pentru ca acum să conducă partida  de Champions League, dintre Bayern și Chelsea”, ne-a declarat Băla, cel care-i urmează la conducerea CJA chiar noului președinte al AJF Arad, Răzvan Cadar.

Casila Băla are 33 de ani, este căsătorit și activează în domeniul IT. Este programator la o firmă din Arad, în timp ce cariera de arbitru și-a început-o acum 17 ani. Din 2009 a început să arbitreze și la Liga 3-a, iar din 2014 a promovat în lotul de Liga 2-a. Aici a arbitrat 62 de partide, având parte mai mereu de calificative bune din partea observatorilor.

Divizionarii arădeni și-au luat testele, Nicoraș și S. Pantea au spus – deocamdată – pas

Recent, arbitrii din circuitul ligilor doi și trei au susținut testele fizice în vederea reluării noilor sezoane fotbalistice. De fapt, pentru „fluierașii” de Liga 2-a miza a fost și conducerea barajelor de promovare în Liga 3-a, așa că toată lumea s-a testat pentru coronavirus înainte de a-și da testele fizice. Mircea Ardelean și Casian Băla au fost promovați la Cluj, iar Alina Mihoc la București. În schimb, Alex Gornic, Tudor Jurcă, Cristian Cășuț, Lucian Berariu și Andrei Pantea au promovat la Sibiu, testele teoretice urmând să fie susținute, în cazul ambelor loturi, cu o săptămână-două înaintea de debutul campionatelor. Deocamdată, din motive de siguranță, Ionuț Nicoraș și Sebastian Pantea nu s-au prezentat la teste, aflând că testul COVID nu e obligatoriu în rândul colegilor alături care ar fi alergat pe Cibin.

0
0