25/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Tricou de campion pentru Gabi Biro la împlinirea a 75 de ani: „Bucuria e mare că echipa pe care o iubim a promovat în Liga I, să avem încredere în Balint!”

Mâine, 11 august, „fundașul de fier” al Aradului anilor ’60-’70 împlinește 75 de ani! Gabor Biro a jucat pentru UTA între anii 1965-1976, perioadă în care a cucerit titlul național de două ori, a jucat în Cupa Balcanică, a făcut parte din uimitoarea echipă care a eliminat Feyenoord din Liga Campionilor și a trăit „primăvara europeană” din 1972.

„Domnul Gabi Biro împlinește 75 de ani, aceeași vârstă împlinită de UTA în acest an. Pentru un campion, din partea băieților de la UTA, un tricou de campion din acest an. La mulți ani!”, i-a transmis astăzi Alexandru Meszar legendarului fotbalist, căruia i-a oferit un tricou de campion câștigat de echipă cu ocazia promovării pe prima scenă.

Însoțit de Gyuri Vaczi, președintele Old Boys UTA, sărbătoritul zilei de mâine nu și-a putut ascunde emoțiile, dar mai ales satisfacția că-și va vedea echipa de suflet din nou pe scena primului eșalon. Bucuria este mare, în primul rând pentru că echipa pe care o iubim a promovat în Liga I. UTA și Aradul merită acest loc, sperăm să ne menținem, să avem gânduri mai pretențioase și să ne luptăm cât se poate de sus. Chiar dacă am avut puține emoții pe final, mi-a plăcut mult staff-ul tehnic, echipa a fost bine dirijată să meargă la promovare. La fel și domnul Meszar și staff-ul său au lucrat bine. Este o mare mândrie și bucurie că pot fi azi aici. Felicitări echipei și orașului!”, a fost mesajul lui Gabi Biro.

Întrebat dacă echipa arădeană are asigurat postul de fundaș dreapta, acolo unde el și-a făcut atât de bine treaba în trecut și pentru Liga 1, legenda „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Putem să facem comparații până mâine…Și eu pot să spun că am fost bun, dar eu zic că Tomozei face față și în Liga 1. Sigur, se pot căuta și jucători mai valoroși, dar noi, ca spectatori, nu avem dreptul să ne băgăm, să propunem fotbaliști. Balint a arătat că are ochi pentru jucători, spre deosebire de alți antrenori care au fost aici. Balint a făcut treabă bună în acest sezon, a mutat surprinzător și în ultima etapă cu acel fundaș central care nu jucase niciun meci până atunci și i-a ieșit. Înseamnă că e antrenor foarte bun și trebuie să avem încredere în el”, a concluzionat fostul mare fotbalist, născut la Sfântu Gheorghe, dar adoptat de mai bine de jumătate se secol.

7
0
%d blogeri au apreciat: