Baschet

Liber la finanțare și pentru FCC Baschet Arad: Primăria a primit dovada scrisă că noul sezon al LNBF începe pe 3 octombrie!





UTA s-a întors, după 12 ani, acolo unde îi este locul – pe prima scenă fotbalistică a țării și, mai mult ca oricând, are nevoie de implicarea autorităților locale. Însă și o altă prin divizionară depinde foarte mult, ca să nu spunem în întregime, de banii de la Primărie, cu atât mai mult cu cât, în prima sesiune de proiecte nerambursabile, a fost sărită din schemă.

Vorbim despre FCC Baschet Arad, care – într-adevăr – spre deosebire de UTA, nu a mai avut întreceri oficiale din martie încoace, dar care acum trebuie să pregătească stagiunea următoare a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Dacă e să ne luăm după informarea birorului de presă al Primăriei și anume: ”În contextul pandemic actual, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură nu are în vedere lansarea celei de a doua sesiuni de finanţări nerambursabile. Cel puțin nu în viitorul apropiat” atunci singura variantă ca echipa de baschet feminin să-și continue drumul și..existența ar fi să fie finanțată tot conform Legii 115/2020.

Prin intermediul acesteia, administrația publică locală are posibilitatea să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri. Însă, pentru baschetbalieste și managerul clubului, Marcel Urban, nu există nici măcar o promisiune din partea primarului Călin Bibarț în legătură cu finanțarea.

Conducerea are toată documentația făcută și, recent, a și primit o hârtie oficială din partea Federației, în care se specifică alb pe negru data de începere ediția următoare de campionat (3 octombrie) și taxele aferente, după cum urmează:

 

Au anunțat primele transferuri

În paralel, Urban a demarat și chiar a încheiat discuțiile cu câteva jucătoare. Oficial, au fost anunțați doar pivoții Nagy și Karakasevic și extrema Armanu, dar transferurile vor fi oficializate unul după altul în momentul în care bugetul clubului va fi alimentat, ca în fiecare an din bugetul local. În caz contrar, e evident pentru toată lumea, că a doua cea mai iubită echipă arădeană după UTA nu-și poate continua activitatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button