Arhivă articole

Balint ratează „duelul” cu „Regele” Hagi, dar: „Nu m-am raportat niciodată la omologul meu de pe cealaltă bancă, e un meci Viitorul – UTA la care trebuie să ajungem cât mai pregătiți!”

Sorții au decis ca „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc să redebuteze în Liga 1 tocmai în fața singurei echipe cu care nu are niciun istoric la nivel de seniori. Înființat de Gheorghe Hagi în anul 2009, clubul Viitorul Constanța le-a dat șansa în special tinerilor de la Academia „Regelui” să se afirme și chiar să cucerească primul și singurul titlu de campioană a României în 2017.

Rezultatele în stagiunea 2019-2020 nu au fost la înălțimea pretențiilor pe malul mării, iar Viitorul a fost nevoită să joace în play-outul Ligii 1. Laszlo Balint nu merge însă după „fentă” și afirmă: „Pentru mine, Viitorul e echipă de play-off, chiar dacă a jucat în play-out în acest an. De fapt, prin jocurile pe care le-a făcut, a demonstrat că e de alt nivel și a ajuns accidental să se bată cu formațiile ce luptau pentru salvarea de la retrogradare. E clar că va dori să se revanșeze în noul sezon, având – bineînțeles – și cu ce. Sunt destui fotbaliști de valoare acolo, în majoritatea lor tineri, cu foame de performamță. E adevărat că au schimbat la nivelul băncii tehnice, dar asta s-ar putea să-i motiveze și mai mult jucători, în sensul că vor dori să-i demonstreze noului tehnician că merită încrederea lui”.

Într-adevăr, Gheorghe Hagi s-a retras de pe banca echipei Viitorul și a adus un antrenor spaniol de 35 de ani. Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez a semnat deja contractul și a fost prezentat de „Rege”. „Sigur că un duel cu Gică Hagi ca de la antrenor la antrenor ar fi fost altceva în special din punct de vedere al imaginii, însă, pe de altă parte, personal nu m-am raportat la omologul meu de pe banca adversă. E un meci între UTA și Viitorul, iar pentru noi e foarte important să ajungem cât mai pregătiți la acel meci, cu atât mai mult cât acum avem probleme cu acest caz de COVID în lot. Mai vorbim și de o deplasare foarte lungă, va fi o adevărată provocare pregătirea acestei partide, dar de aceea ne-am dorit să ajungem în Liga 1, unde ne batem cu cei mai buni. Pe lângă o pregătire cât mai bună, cu personalitate și încredere putem debuta cu dreptul în Liga 1. Ca să revin, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbaliști români ai tuturor timpurilor, îmi place enorm și ca antrenor. Are un stil inovativ și a creat deja un brand din Viitorul, cel puțin la nivelul creșterii și lansării jucătorilor tineri în fotbalul mare”, a adăugat Laszlo Balint.

loading...

După runda inaugurală, UTA va juca pe teren propriu cu FC Voluntari, o reeditare a barajului promovare/retrogradare din 2016. De altfel, până în etapa a 8-a, „Bătrâna Doamnă” va întâlni doar adversari care au evoluat în play-out sau pe nou-promovata FC Argeș. „Ar fi o mare greșeală din partea noastră și nu concep așa ceva să subestimăm vreun  adversar, dimpotrivă. Suntem o nou promovată și trebuie să prindem rapid încredere, încercând să facem puncte împotriva oricărui adversar, pe orice teren am juca. Nu vreau să vorbesc acum ce se va întâmpla din etapa a doua încolo, fiindcă vom lua fiecare meci în parte și primul dintre ele este cel cu Viitorul. Nu vor fi adversari facili, cu atât mai mult cu cât campionatul se va întrerupe după două și apoi 5 etape și echipele au timp să se pună la punct cu pregătirea, dar și să-și formeze loturi competitive”, a adăugat Balint.

FOTO: prosport.ro

8
1

3 comentarii la articolul: “Balint ratează „duelul” cu „Regele” Hagi, dar: „Nu m-am raportat niciodată la omologul meu de pe cealaltă bancă, e un meci Viitorul – UTA la care trebuie să ajungem cât mai pregătiți!”

  1. Sistemul va fi tot cu injumatatirea punctelor după sezonul regulat? Niciunde nu am vazut să se precizeze asta..

    2

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.