UTA Arad

Balint, după singurul test estival al UTA-ei: „Din punct de vedere fizic și ca omogenitate nu suntem la un nivel optim, dar factorul mental poate compensa aceste lipsuri”





După încercarea eșuată de a lega un amical cu campioana României, la Cluj, UTA a disputat – până la urmă – un meci de verificare estival, cu patru zile înaintea debutului în Liga 1. Adversarul „roș-albilor” a fost Șoimii Lipova, cea mai bine cotată divizionară terță arădeană, ce a terminat pentru al doilea sezon la rând campionatul Ligii a 3-a pe locul 2.

După cum începuse partida, cu golul lui Ioan Hora, din minutul 12, se părea că echipa fanion a Aradului va câștiga lejer testul sau cel puțin își va crea multe alte ocazii de gol. Nu a fost așa, fiindcă relațiile de joc încă suferă în tabăra arădenilor și e normal să fie așa din moment ce s-au schimbat 6-7 jucători, iar timp pentru antrenamente și alte teste nu a fost. În plus, e clar că absența juniorilor titulari în Liga 2-a, Miculescu, Isac sau Oroian, toți infectați cu COVID, cântărește și ea în economia jocului. Practic, Laszlo Balint a început amicalul de pe arena din Sânnicolau Mic cu singurii doi fotbaliști Under 19 apți din lot, portarul Moldovan și mezinul Vulturar, în condițiile în care planurile sale erau cu totul altele la reluarea pregătirilor.

Pe de altă parte, și Lipova a făcut un joc destul de bun, în special pe faza defensivă și nu au existat multe spații de manevră pentru atacanții „roș-albilor”. Până la urmă, Laszlo Balint a tras unele concluzii după acest test, cu speranța că pentru deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul, va găsi cele mai bune soluții. „Le mulțumesc celor de la Lipova că au acceptat, așa din scurt, să jucăm acest amical. După ceea ce am văzut și astăzi, este evident că mai avem foarte mult de muncă, în primul rând pe partea de omogenizare. Au venit destui de mulți jucători, dar  avem și această situație cu juniorii bolnavi. Asta e, trebuie să ne adaptăm și să facem tot posibilul să parcurgem anumite etape, chiar dacă nu toate și să ajungem cât mai pregătiți sâmbătă, la ora jocului cu Viitorul. Sigur, sper ca azi, mâine, să mai aducem cel puțin un junior, dacă nu, doi, dar e important modul în care vom fi din punct de vedere mental sâmbătă. Sunt convins că dacă vom fi la un nivel bun pe partea mentală vom compensa și celelalte lipsuri. Nu are rost să ne ascundem, e clar că nici din punct de vedere fizic nu suntem la un nivel optim, iar din punct de vedere al omogenității nici atât”, a punctat antrenorul principal al „roș-albilor” la finalul testului cu lipovanii.

Dată fiind situația juniorilor, portarul Horațiu Moldovan (22 de ani) are șanse să debuteze și chiar să fie integralist cu Viitorul. Dar asta în cazul în care UTA nu va transfera un junior pe una dintre cele două benzi până la ora jocului de sâmbătă. „La momentul acesta nu pot să spun că cineva este sigur de postul de titular pentru că, nu neapărat că suntem în căutări, dar ne propunem să găsim cea mai bună variantă de echipă raportată – bineînțeles – și la adversar. De exemplu, Viitorul este cea mai bună echipă de posesie din Liga 1, pasează foarte mult și – probabil – vom fi obligați să alergăm foarte mult fără minge. Tocmai de aceea e important să găsim soluțiile, jucătorii, care să se adapteze cel mai bine la stilul de joc al adversarilor. Bineînțeles, discuția e legată și de cei doi juniori din formula de start, iar astăzi stăm rău la acest capitol. Nu că nu aș avea încredere în Horațiu (n.a. Moldovan) sau Cătălin (n.a. Vulturar), dimpotrivă, însă un antrenor își dorește mereu să aibă variante pentru fiecare post, pentru fiecare mutare tactică pe care o gândește. În momentul acesta, e important să aducem jucători în bandă, căci pe axul central stăm destul de bine, cu mențiunea că așteptăm să vedem și situația lui Romario (n.a. Moise). Doar dacă el nu mai revine la Arad, o să vedem dacă mai putem transfera încă  un mijlocaș central. Dar este clar că, s-a văzut și astăzi, suntem descoperiți la fundașii laterali. Mergem în continuare pe mâna lui Bustea, care s-a descurcat foarte bine și stânga și dreapta, dar – din păcate – pe două posturi avem doar trei jucători. Iar discuția e valabilă și la mijlocașii de bandă, prin ieșirea, cel puțin pentru următoarele două săptămâni, a jucătorilor de sub vârstă”, a adăugat Balint.

Fiindcă s-au testat sâmbătă pentru coronavirus, conform protocolului LPF, utștii nu se vor mai testa înaintea meciului de la Ovidiu. O vor face cel mai probabil luni, cu 5 zile înaintea jocului cu FC Voluntari, care se va disputa pe arena „Francisc Neuman”. „Ne-am bucurat când am aflat că vom juca pe noul stadion, pentru că, am spus-o, ne dorim cu toții să fim acasă. Pentru noi, în primul rând Arad înseamnă acasă, dar pentru suporteri acasă înseamnă stadionul Francisc Neuman și asta este o veste foarte bună pentru noi. Sperăm să se regleze și celelalte lucruri care mai sunt de reglat până pentru a obține omologarea definitivă, dar e important că ne vom stabili <<cartierul general>> la stadionul Francisc Neuman. Sunt convins că și jucătorii vor avea un plus de moral și de încredere în momentul în care ne vom muta în casă nouă și, plecând de aici, să creștem cât mai repede posibil ca și calitate a jocului. E foarte important, însă, să fim ocoliți de probleme în perioada imediat următoare, pentru că orice problemă presupune o fractură în procesul de pregătire, iar noi, antrenorii, nu mai avem continuitate”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Deocamdată, utiștii își continuă pregătirea pe terenul de iarbă naturală de la baza sportivă „Motorul”, iar peste o săptămână, marți, sau miercuri, se vor muta în Calea Aurel Vlaicu și vor merge pe „ICRTI” pentru antrenamente. Sigur, antrenamentul de joi, ultimul dinaintea disputei cu Voluntariul, ar trebui programat în nocturnă.

3 comentarii

  1. Lucru complicat cu juniorii. Echipa e probata pe ei. Moldovan la joc de deplasare ,trebuie titularizat.!! E șansa lui . La fundașii de margine ,o acoperire minima După evoluția lui Melinte cu Ilie ,în meciurile de. promoție ,și pe care vrem sa le uitam ,era firesc ca Balint sa caute soluții. Și acum are de lucru la o. formula optima. Speranțele merg către randamentul atacului sprijinit de cel puțin un mijlocaș de travaliu și altul cu viziune de ansamblu. Acest calcul sumar are în vedere cel puțin un 75 % din. pregătirea fizică Viitorul cu antrenor nou ,dar cu ,,notitele” lui Hagi ,poate fi în dificultate de o echipa. galonată ,dar mai cu seamă sperăm ,,ambițioasă. !! Hai UTA !!

    0
    0
  2. Problema majora cu juniorii. Echipa e probata cu ei O părere personala Portarul Moldovan trebuie titularizat mai ales în deplasare. Nu e chiar necunoscut are22 de ani și e șansa lui. Acoperire minima pe margini la fundași După evoluția ,pe care o vrem uitată ,a lui Melinte și Ilie , Balint a găsit rezolvare. Plusul echipei ar veni de la trei atacanți buni ,C.Rus ,Hora ,Moraru. Plus cu condiția de sprijin uneori. neobosit a lui Ursu și Buhacianu . Viitorul cu antrenor nou ,dar cu ,,notite” de la Hagi poate întâmpină. o riposta încăpățânată și de calitate de la o formație care promite sa se simtă bine în elita care a. consacrat- o !! BAFTA !!

    0
    0
  3. Ne dorim victoria cu Viitorul si in orice meci, deoarece suntem UTA !
    „Factorul mental”… trebuie sa fim cerebrali, sa alergam, sa fim „umbra” adversarilor cu sau fara minge in cele 90 de minute, DAR FARA FAULT, FARA HENT etc in jumatatea noastra de teren, sa nu le dam ocazia sa aibe faze fixe, stiind ca au fotbalisti foarte periculosi ( Gabi Iancu de exemplu ).
    Sunt de parere ca orice adversar cu mingea la picior poate fi deposedat de balon fara fault, ci doar cu viteza mai buna, incredere, ajutorul colegului de zona si concetrare maxima!
    Sa dam dovada de spirit de echipa si spirit de invingator !!!
    HAI UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button