UTA Arad

Pleașcă va fi noul fundaș dreapta al „Bătrânei Doamne”





Înainte de debutul în ediția 2020-2021 a Ligii 1, Laszlo Balint spunea că-și dorește dubluri la nivelul fundașilor laterali, iar conducerea clubului UTA i-a satisfăcut cerințele. Arădenii s-au înțeles cu Marian Pleașcă (foto, dreapta), un apărător dreapta de 30 de ani, cu o bogată experiență la nivelul Ligii 1, care s-a și antrenat în această dimineață cu noii săi colegi.

Fotbalistul crescut de Pandurii Târgu Jiu a adunat 115 meciuri pe scena primului eșalon în tricourile celor de la Pandurii, FCSB, Voluntari și Mediaș, fiind autor a două goluri și 6 pase decisive. La începutul carierei sale, Pleașcă mai evoluase și pentru Minerul Lupeni, în Liga a 2-a. Fotbalistul născut la Caracal are și o selecție în naționala României, bifând 7 minute într-un meci amical cu naționala Belgiei. Se întâmpla pe 12 noiembrie 2011, când Victor Pițurcă l-a băgat pe teren în minutul 78, dar a trebuit să-l înlocuiască în minutul 85 din pricina unei accidentări. Pentru „dracii roșii”, printre alții, se afla pe teren și starul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, aflat la acea vreme la a doua selecție.

Transferul lui Pleașcă vine la momentul oportun, atâta timp cât Marius Tomozei s-a accidentat în remiza de la Ovidiu și va absenta cu Voluntariul. Rămâne de văzut cât de pregătit este din punct de vedere fizic noua achiziție a arădenilor, care s-a despărțit în această vară de Gaz Metan Mediaș.

9 comentarii

    1. …Pleasca = palarie…pentru cei ce nu au aflat inca.
      Ai venit ca o palarie, la momentul oportun!
      Forza UTA!!!

      0
      0
  1. Pleasca, pe unde a fost, nu a fost un titular cert, nu a fost ceva care „sa sara in ochi”, nu imi pare o solutie peste Costin, ( de exemplu), lasat sa plece de UTA. Nu stiu din cele 115 meciuri…in cite a intrat ca rezerva, dar banuiesc ca in …multe ( ii voi cerceta evolutia pe un site de specialitate). Politica clubului mi-e clara, cred ca Pleasca a venit la UTA…tot datorita lui Apostu. Acum…nici nu era simplu sa gasesti ceva …si bun, si pe bani putini si din Romania ( ca UTA vad ca are alergie la straini). Sa fie intr-un ceas bun, sper sa fie o „gaselnita” fericita .! Pe postul asta nu strica unul under 21.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button