26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA a revenit cu dreptul în Liga 1 și se pregătește de inaugurarea noului stadion

UTA a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc cu fruntea sus și a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasarea cu Viitorul Constanța, pe un teren unde multe echipe pornesc ca victime sigure.

La primul meci în Liga 1 după 12 ani de pauză, UTA a arătat o organizare bună de joc și a reușit să marcheze imediat după ce a primit gol, prin Buhăiceanu, aflat la prima reușită în prima ligă.

Revenirea arădenilor în prima ligă a fost de bun augur, iar acest lucru l-a mulțumit pe antrenorul Laszlo Balint.

„Am reușit să câștigăm un punct. Viitorul a impus ritmul jocului, dar noi am răspuns printr-o organizare defensivă destul de bună. Într-un timp foarte scurt am reglat anumite probleme și am integrat jucători noi în sistemul nostru.

Când schimbi componența lotului e nevoie de timp. Băieții au depus efort, îi felicit, e important că am obținut un punct astăzi. Următorul meci e foarte important pentru întreaga suflare fotbalistică din Arad, vom inaugura noul stadion. În pauza competițională sper să ne reglăm problemele”, a spus Balint la Digi Sport după meci.

Urmează meciul cu FC Voluntari

Pentru arădeni urmează meciul cu FC Voluntari, programat vineri, de la ora 21:00. Privind cotele din secțiunea NetBet pariuri sportive, observăm că meciul se anunță a fi extrem de echilibrat. UTA are cota 2.85 să câștige, egalul are cota 3.15, iar victoria Voluntariului are 2.60. Aceste cote sunt preluate din oferta operatorului NetBet, recunoscut în țara noastră și datorită celor peste 2.000 de jocuri disponibile în secțiunea NetBet Casino.

Voluntariul a avut mari probleme în prima parte a sezonului trecut, dar din iarnă, după venirea antrenorului Mihai Teja, și-a schimbat complet fața și s-a salvat fără probleme de la retrogradare. Ilfovenii au un lot experimentat, dar au suferit și câteva pierderi în această vară.

Unul dintre jucătorii plecați de la FC Voluntari a ajuns chiar la UTA. Este vorba despre Vlad Morar, extrema care a debutat în meciul cu Viitorul Constanța. Morar nu a reușit să confirme la FC Voluntari, dar sunt așteptări mari de la el la UTA, când se va pune la punct cu pregătirea fizică.

În plus, și UTA are un lot mai echilibrat în momentul de față, ținând cont campania de achiziții, care i-a mai adus la Arad și pe Ioan Hora, Alexandru Albu, Nelut Roșu, Erico da Silva și Alexandru Benga.

Se inaugurează noul stadion din Arad

Așteptarea fanilor arădeni a luat sfârșit și, într-un final, UTA se întoarce acasă, pe stadionul Francisc Neuman. Cu o întârziere de câțiva ani, inaugurarea va avea loc vineri, în partida cu FC Voluntari.

La stadion se fac acum ultimele lucrări și se așteaptă ca totul să fie pus la punct până vineri. Construcția a început în 2014, însă lucrările au întârziat din rațiuni biocratice în mod deosebit.

Totul este acum pus la punct și noua arenă de 11.526 de locuri arată ca o adevărată bijuterie, gata să o primească înapoi pe UTA, care în ultimii ani a fost nevoită să evolueze în exil în încercarea de a promova în Liga 1.

Abonamentele au fost puse deja în vânzare, deși accesul spectatorilor este încă nepermis, iar impresarul Bogdan Apostu a anunțat că fanii arădeni au cumpărat peste 3.000 în primele 24 de ore.

„UTA va juca pe noul stadion, care va fi inaugurat în etapa a doua, vineri la meciul cu FC Voluntari, de la ora 21:00. Ca să vă faceți o idee, deși nu au voie pe stadion, fanii și-au procurat deja 3.000 de abonamente în mai puțin de 24 de ore”, a spus Apostu la Digi Sport.

4
1
%d blogeri au apreciat: