UTA Arad

UTA, fără Tomozei, Ursu și Buhăcianu la Sibiu! Balint: „Să creştem în consistenţă pe toate momentele jocului!”





De la promovarea în Liga 1, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” și-a „ciuntit” mai mereu ciclurile săptămânale. Imediat după reunire, a apărut cazul de COVID în dreptul lui David Miculescu ce a ținut întreg lotul în izolare timp de patru zile, după care alți cinci juniori au rămas în case fiind diagnosticați cu noul virus. Testul de la CFR Cluj a fost amânat, după care, în săptămâna primului joc oficial, arădenii s-au pus pe drum spre Constanța cu două zile mai devreme decât jocul cu Viitorul. Cu Voluntariul s-a jucat vineri și din nou a fost o săptămână specială, cu mutarea pe noua arenă „Francisc Neuman”, dar și problemele medicale cu care s-au confruntat Ursu și Tomozei.

Ivan, ultimul accidentat în tabăra utistă

În această săptămână, dată fiind întreruperea campionatului Ligii 1 ca urmare a meciurilor echipelor naționale, Laszlo Balint și colegii săi și-au putut face un plan de antrenamente ceva mai elaborat, cu „încărcări” pentru fotbaliștii cu restanțe fizice, dar și partea de recuperare după efort. „Sunt jucători cu probleme fizice şi medicale, încercăm în perioada asta să reglăm aceste aspecte, dar chestiunea este destul de delicată. Sunt jucători care au nevoie de completare, sunt jucători care au nevoie de tonus şi sunt jucători care au nevoie să îşi revină din punct de vedere medical. Nu este deloc uşor, timpul este scurt, am încercat să încărcăm în perioada asta, dar cu foarte mare atenţie, pentru că în momentul în care începi să încarci prea mult apare un risc însemnat de accidentări. Deoacamdată, pentru un joc, nu pot conta pe Tomozei, Ursu, Buhăcianu şi Ivan. Din fericire, primii trei au intrat deja într-un program separat de echipă, iar Ivan s-a accidentat doar astăzi, cred că are o contractură musculară dată de perioada lungă de inactivitate. Sperăm ca de luni să poată fi apţi pentru efort împreună cu echipa”, a menționat Laszlo Balint.

Condițiile de recuperare la stadion, în curs de rezolvare

Deocamdată, utiștii nu pot „arde” etapa de recuperare după efort la stadion. Cadele jacuzzi și sauna încă nu au fost amenajate, dar: „Cererile noastre sunt în plan. Din păcate, nu au fost prinse în proiectul iniţial, sunt şi lucruri birocratice, dar e important că în viitorul apropiat toate aceste lucruri vor fi la îndemâna noastră. Din fericire beneficiem şi de acea sală improvizată de forţă, iar dacă reglăm şi aspectul refacerii după efort putem spune că ne apropiem de condiţiile pentru performanţă. Din fericire, mergem la o criosaună, încercăm să profităm de facilităţi, cu toate că nu sunt ale noastre”, a adăugat antrenorul principal al arădenilor.

Creștere în joc pornind de la siguranța în defensivă

Așadar, mâine, de la ora 12, UTA joacă la Sibiu, cu Hermannstadt, fără Tomozei, Buhăcianu, Ursu și Ivan, plus fotbaliștii pozitivi la COVID, Miculescu, Isac, Oroian și Opric. Doar Pașcu și Hrezdac au avut test negativ în această săptămână, dar primul a fost împrumutat la Cermei, pe când al doilea e în plină recuperare după operația de ligamente încrucișate. La aceștia se mai adaugă și Moldovan, convocat de Adi Mutu la naționala de tineret. „La Sibiu urmăresc o creştere pe această fundamentare a principiilor noastre de joc. Îmi doresc o completare pentru jucătorii care au nevoie de minute, este foarte important să uniformizăm cumva nivelul fiecărui fotbalist. Apoi, mi-aş dori să creştem în consistenţă pe toate momentele jocului, să încercăm să fim mai eficienţi în atac, pentru că aici am suferit la ultimul meci. Apoi, vrem  să mergem pe aceeaşi linie a siguranţei defensive, pentru că în primele două etape am primit un singur gol şi acela din penalty. Până la urmă, acesta ar trebui să fie punctul de plecare, dar este clar că avem nevoie de o consistenţă mai mare în joc, de relaţii, de automatisme. Așa că, cu toate că mâine voi face nişte schimbări, este doar pentru că doresc să ţin un grafic al minutelor şi în funcţie de nevoile fiecărui jucător din punct de vedere fizic”, a explicat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Prospețime și tonus pentru Pitești

FC Argeș și UTA deschid runda cu numărul trei a Ligii 1 vineri, 11 septembrie. „Poate am mai fi avut nevoie de o zi, două, în plus, mai ales că este o deplasare lungă, dar trebuie să ne adaptăm. Deja ne-am conturat planul pentru săptămâna viitoare şi încercăm să facem tot posibilul să fim pregătiţi, să ajungem proaspeţi. Săptămâna aceasta nu a fost una uşoară pentru băieţi şi e foarte importantă prospeţimea, tonusul şi ce vom arăta la jocul de la Piteşti”, a mai afirmat Balint.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button