Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Liga 3-a se reia cu derby-ul arădean Lipova – Cermei! Sabău: „Un meci și un campionat în care factorul mental va fi foarte important” vs. Moisă: „Ne batem cu armele noastre”



Primul derby arădean al campionatului Ligii a 3-a a fost la un pas să fie amânat. Un jucător al Lipovei, împrumutat de la ASU Poli, Fabio Trip, a ieșit pozitiv la COVID, însă DSP-ul și-a dat acordul pentru disputarea confruntării cu Cermeiul, programată sâmbătă, de la ora 17, pe arena „Banatul”, din Sânnicolau Mic.

Doar Reșița în 2019 și FC U Craiova în acest an au fost peste „șoimi” în clasamentul seriei a V-a, așa că „alb-albaștrii” sunt așteptați să navigheze și în noul sezon la vârful ierarhiei. „Această serie de Liga a 3-a seria este bună, cu un număr mic de echipe ce se pregătesc serios, se pune presiune mare pe cluburi. Sunt jocuri puține și orice puncte pierdute sunt greu de recuperat atât în lupta pentru locurile 1-2, cât și pentru locurile retrogradabile După părerea mea, această presiune va separa echipele bine pregătite echipe și din punct de vedere mental de celalalte. De lot sunt mulțumit, am vrut să îmbin tinerețea cu calitatea, care mi se pare cea mai importantă. Denis Rusu este o pierdere pe plan sportiv pentru noi, dar e bine pentru el, pentru cariera lui, iar noi avem soluții la juniori, avem de unde alege. Fotbaliștii dar și eu, personal, am dorit să jucăm la Sânnicolaul Mic pentru calitatea terenului. În plus, acolo ne-am obișnuit odată cu antrenamentele din această vară, ne simțim chiar acasă. Iar la cât e de scurt campionatul, este important din punct de vedere psihologic. Din păcate suporterii nu pot să ne vadă încă din tribună, dar lipovanii sunt acum mai aporape, căci mai avem și simpatizanți în Arad. Sunt convins că atunci când se va putea vor umple tribuna și asta ne-ar ajuta și pe noi în teren”, spune Flavius Sabău înainte de startul stagiunii 2020-2021 a eșalonului terț.

Sorții au vrut ca lipovanii să debuteze cu un derby județean, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, cu care a avut mereu de furcă de la promovarea în Liga 3-a. „Întâlnim un adversar care are mulți tineri, iar aceștia pot fi imprevizibili. Se pregătesc bine, mulți provin de la UTA, au potență fizică, dar și sportivă, sunt periculoși și își pot depăși limitele. I-am vazut online la meciul de Cupă, au creat multe faze de poartă într-un meci destul de fragmentat. Fiind primul meci, mă aștept să punem în practică ceea ce antrenăm, mental să existe dorință și determinare maximă. Nu am jucat demult un meci oficial și ne place fotbalul, este meseria pe care ne-am ales-o și pe care o iubim. Vrem să ne bucurăm de fotbal, iar dacă lucrurile vor merge bine vom obține un rezultat pozitiv”, a adăugat antrenorul principal al „șoimilor”.

Gloria Lunca Teuz Cermei s-a încălzit bine pentru debutul în noul campionat cu 120 de minute disputate în Cupa României contra celor de la ACS Poli. Moralul ar trebui să fie și bun în tabăra „sămădăilor”, din moment ce loteria penalty-urilor le-a surâs pe arena „Electrica”, din Timișoara. „Chiar dacă și Poli are o echipă solidă, un mix bun între jucători cu experiență și cei mai experimentați, Lipova e la un alt nivel. A ieșit pe locul secund doi ani la rând și e clar că se va bate și în acest sezon pentru primele locuri. Însă, vom încerca să ne batem cu armele noastre pentru un rezultat pozitiv, sper să ne revenim și fizic până la jocul de sâmbătă. Cum am mai spus, vrem să ne bucurăm de fotbal, să avem realizări individuale, dar și ca echipă și dobândim o mentalitate de învingători. Cred că avem cea mai tânără echipă din serie și vom avea nevoie și de rezultate pentru a prinde încredere în noi și munca noastră. Sper să începem cu dreptul, deși e evident pentru toată lumea că Lipova pornșete cu prima șansă”, spune și Flavius Moisă, „principalul” formației din Țara Sămădăilor.

Formații probabile:

Lipova: Buta – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Polgar, Prună, M. Popa, Vlad – Codoban, Moise.

Cermei: Stănilă – Filip, R. Iuga, Sabău, Mohaci – Salka, D. Lazăr – Gruiescu, D. Toma, Răzban – Ciubotariu.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timișoara) – Ioan Humiță (Armeniș – Caraș Severin), Mădălin Bulgărașu (Timișoara).

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Vasile Rad (Arad)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button