Gloria LT Cermei

„Sămădăii”, puțin prea cruzi pentru duelul cu vicecampioana! Moisă: „La greșeli se face diferența între echipe, între fotbaliști, suntem o rampă de lansare pentru tineri”





Cermeiul a confirmat evoluția bună din „fieful” lui ACS Poli doar o singură repriză din derby-ul județean cu Lipova, după care a căzut și a cedat toate punctele. Rafael Iuga a fost înger și demon pentru „sămădăi”, care au mai avut și ghinionul să-și piardă căpitanul, pe Denis Lazăr, după nici o repriză.

În plus, în actul secund, a fost evident că oaspeții arenei „Banatul” din Sânnicolau Mic au simțit în picioare și cele 120 de minute jucate miercuri, în Cupă, contra lui ACS Poli (scor 6-4, după penalty-uri) și au făcut două erori din care au rezultat goluri. „La acele greșeli se vede valoarea, acolo se face diferența între echipe, între fotbaliști. Lipova este o candidată la promovare din punctul meu de vedere și îi felicit pentru lucrul acesta. Au muncit ani la rând, au o identitate, se vede ceea ce lucrează, se vede amprenta antrenorului. Au și fotbaliști cu experiență, astăzi au jucat contra unei echipe tinere, dornice de afirmare, iar în repriza a doua s-au văzut și cele 120 de minute jucate miercuri. Indiferent de tinerețe, oboseala tot se vede. În plus, accidentarea lui Denis Lazăr din prima repriză și apoi cea a lui Luca Bodri, pe care nu l-am mai putut înlocui pentru că trecuseră cele trei întreruperi pentru schimbări, a schimbat din mers strategia noastră, iar acesta a fost rezultatul. Felicit echipa Lipovei, a fost mai bună azi. Urmează un meci cu Pecica, un nou derby arădean, încercăm să-i remontăm pe băieți. E foarte important să ne revenim și să abordăm acel meci la victorie, nu doar prin vorbele mele, ci prin trăirea echipei”, a menționat Flavius Moisă la finele primului derby arădean al sezonului de Liga 3-a.

Cel puțin în formula de start, cermeianii au avut doar fotbaliști sub 23 de ani. „Tinerii trebuie să aibă această mentalitate, indiferent că joacă un meci de Cupă, amical sau în campionat. Tinerii Aradului, cel puțin la mine în echipă, au un loc unde să-și exprime jocul, să se bucure de fotbal, să aibă plăcere, să joace împotriva unor adversari foarte buni, experimentați, cu meciuri la ligi superioare. Pentru ei trebuie să fie o rampă de lansare”, a completat Moisă.

„Sămădăii” au un nou derby arădean peste o săptămână, dar de data aceasta, acasă, cu Progresul Pecica.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button