25/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Academia UTA va primi 4000 de euro pentru testările juniorilor în vederea noii ediții a Ligii Elitelor, banii nu ajung nici pentru turul campionatului

Cluburile de fotbal care își vor înscrie echipele în Liga Elitelor Under 19 şi Liga Elitelor Under 17, pe baza clasificărilor, vor primi câte 4.000 de euro dinspre Casa Fotbalului pentru efectuarea testelor COVID-19. ”Federaţia Română de Fotbal a decis reluarea competiţiilor Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17 şi sprijină financiar cluburile pentru a putea participa. Fiecărui club din Liga I şi Liga a II-a ale cărui echipe vor participa în competiţiile Liga Elitelor U19 şi U17, în sezonul 2020-2021, i se va aloca suma de 4.000 de euro, reprezentând ajutor FRF pentru testare RT-PCR SARS-CoV-2. Celelalte cluburi participante, având în vedere că nu beneficiază de plăţile de solidaritate din partea UEFA pentru anul 2020, vor primi din partea FRF 12.500 euro, sumă ce reprezintă subvenţie pentru competiţiile Liga Elitelor U19 şi U17, şi încă 4.000 de euro, ajutorul FRF pentru testări RT-PCR SARS-CoV-2”, se menţionează pe site-ul citat.

La cele două competiţii care se vor relua pe 26 septembrie au dreptul să participe primele 24 de cluburi din Clasificarea Academiilor. Cele 24 de cluburi cu drept de a evolua în competiţiile Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17 sunt obligate să confirme participarea în scris până la data de 16 septembrie 2020, iar UTA este printre ele.

La juniori mari, antrenorii Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Ștefan Boroș vor avea la dispoziție generația 2002-2003, mai puțin jucătorii împrumutați la alte cluburi: Pătlăgică și Tambor, la Crișul, Onișor, la Lipova, Cocriș și Mocan, la Cermei. La Under 17, Dinu Donca și Adi Ungur contează pe generația 2004, mai puțin Popescu, ce merge la Curtici. „Loturile cu care vom ataca noua ediție a Ligii Elitelor nu sunt bătute 100% în cuie, încercăm să mai transferăm câțiva jucători, bine selectați, care să poată face față cu brio competiției, dar mai ales să aibă perspective pentru promovarea la echipa de seniori. S-ar putea să ne mai și despărțim de unii și să decidem exact ce facem cu generația de 2005. Din câte se pare, pentru ea nu va fi organizat campionat de Liga Elitelor, așa că luăm în considerare să-i angrenăm pe băieți în Liga a 4-a”, ne-a declarat Cristian Păcurar, șeful Academiei UTA. .

Ținând cont de faptul că actualul protocol prevede testări din 14 în 14 zile, la un simplu calcul, cei 4000 de euro oferiți de Federație „alb-roșiilor” nu ar fi suficienți nici măcar pentru terminarea turului. De fapt, s-ar cheltui pentru două testări, dacă punem o medie de 18 jucători și antrenorii lor de la două grupe la 45 de euro testul. Restul de cheltuieli va fi suportat din fondurile proprii ale clubului UTA.

Vă reamitim că în ediția precedentă a Ligii Elitelor U19, singura ce nu a fost în întregime „înghețată” în urma pandemiei de SARS-CoV-2, UTA a pierdut la penalty-uri seminfinala națională cu Dinamo. ACB Ineu, cealaltă Academie acreditată din județul Arad, nu are dreptul, conform clasificării, să alinieze echipe în campionatele Ligii Elitelor U17 și U19.

4
0
%d blogeri au apreciat: